نویسنده کتاب یاد شده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کتاب کشکول اثری به نثر از مفتون بردخونی است که تاکنون مورد توجه هیچکدام از پژوهشگران حوزه فرهنگ و تاریخ جنوب کشور و بویژه استان بوشهر قرار نگرفته بود.
مجید عابدی افزود: نگارش کتاب کشکول در ۲۲۴ صفحه و ظرف مدت ۶ سال انجام شده که با تصحیح متن نثر مفتون بردخونd، مقدمهای مفصل و شرح نامها و نکتههای مربوط به متن با همت انتشارات "شروع" به زیور تبع آراسته شده است.
وی ادامه داد: مقدمه کتاب شامل پیش گفتار و زندگی نامه ۳۰ صفحهای مفتون است که به روزترین و دقیق ترین شرح حال زندگی این شاعر و ادیب معاصر است که تاکنون نوشته شده است.
عابدی اظهار کرد: در این اثر از جوانب مختلف، نگاه تحلیلی و دیدگاههای تاریخی، اجتماعی، اخلاقی و علمی به متن مفتون و ارزش های مختلف به بررسی متن مغفول مانده این شاعر برجسته پرداخته است.
وی افزود: متن ۶۰ صفحهای کتاب کشکول حاوی نکتهها و اسمهای مختلفی است که باید توضیح داده میشد و بقیه حجم کتاب شرح نام ها و نکتهها را در برمیگیرد.
عابدی بیان کرد: بخشی از منابع کتاب به شکل میدانی و بخشی نیز از منابع کتابخانهای جمع آوری شده تا با تکیه بر منابع مختلف کتبی و تاریخ شفاهی منطقه (با استفاده از کمک معتمدان و بزرگان منطقه که از ریز و درشت زندگی مفتون مطلع بودند) دست به دست هم داد تا این کتاب ۲۲۴ صفحه ای تقدیم به جامعه فرهنگی وادبی کشور شود.
وی افزود: به عنوان فردی مدیون به منطقه و نام مفتون به سبب علاقهمندی به فرهنگ و تاریخ این خطه به کمک دوستان که نام آنان نیز در مقدمه کتاب آورده شده است نسبت به نگارش کتاب کشکول اقدام شد.
سید بهمنیار حسینی متخلص به مفتون و مشهور به مفتون بردخونی (مفتون دشتی)، شاعر دوبیتیسرای معاصر ایرانی است.
مفتون بردخونی فرزند سید علیاکبر و متولد ۱۲۷۶ خورشیدی در بردخون از نواحی منطقه قدیمی دشتی که امروزه شهری از توابع شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر است.
وی در سن ۶۵ سالگی به سال ۱۳۴۱ خورشیدی درگذشت، پس از دوبیتیهای فایز دشتی شاعر همدیارش اشعارش در فرهنگ عامه جنوب بویژه استان بوشهر جایگاه خاصی دارد.
دوبیتیهای او از بیشتر دوبیتیسرایان جنوب به درک عامه نزدیکتر و در گفتار از سهولت بیشتری برخوردار است.
دوبیتی زیر به جهت اشاره به زادگاه و وطنش بردخون و بیان درد جنوبی بیشتر بر سر زبانها است:
بتا غربت به روی تو وطن شد وطن بی روی تو زندان من شد
تو اندر مصر کنعان خرم و شاد به مفتون بردخون بیت الحزن شد
نظر شما