حسن اروجی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در این خصوص افزود: ایجاد پهنای باند بر بستر فیبر نوری، یکی از راه های توسعه ساختمان های هوشمند است. از این رو شرکت مخابرات خراسان رضوی، در قالب تفاهم نامه ای با سازمان نظام مهندسی استان این تصمیم را عملیاتی می کند.
وی بیان کرد: جهت هوشمند سازی ساختمان ها علاوه بر الزامات ساختمانی از جمله برق، تاسیسات و آتش نشانی، الزامات ارتباطی مانند فیبر نوری و پوشش همراه هم نیاز است که از این پس با درخواست نظام مهندسی، این امر امکان عملیاتی شدن دارد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی ادامه داد: این شرکت علاوه بر اقدامات فوق، آمادگی کامل دارد تمامی مراحل کار را همراه با آموزش های لازم به شهروندان ارائه دهد.
اروجی با بیان اینکه هوشمند سازی ساختمان ها با توجه به اینکه بنا احداث شده باشد و یا اینکه در حال احداث باشد، متفاوت است، افزود: اگر ساختمان بنا شده باشد به دلیل آن که ایجاد تغییرات، بسیار سخت است و ایجاد زیر ساخت های هوشمند سازی نیازمند هزینه زیاد است، از سیستم هوشمند بی سیم در این امکان استفاده می شود.
به گفته وی، اما برای ساختمان های در حال احداث می توان از همان ابتدا، پیش بینی های لازم جهت هوشمند سازی را مد نظر قرار داد.
مدیریت مصرف انرژی با هوشمندسازی ساختمان ها
رییس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی نیز در این خصوص به خبرنگاران گفت: یک ساختمان هوشمند، ساختمانی است که در بر دارنده محیطی پویا و مقرون به صرفه با یکپارچه کردن چهار سامانهها، ساختار، سرویسها، مدیریت و رابطه میان آنها باشد.
حسین بشیر عنوان کرد: در ساختمان هوشمند، کلیه اجزای داخلی آن به واسطه یکپارچه و ایجاد منطقی سازگار با محیط در تعامل با یکدیگرند و می توان با بهره گیری از آن مصرف انرژی (EMS) را حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش داد.
وی تصریح کرد: هوشمند سازی در قسمت های آیفون تصویری تحت شبکه، کلیدهای لمسی هوشمند، اپلیکیشن های هوشمند سازی ساختمان، پردازنده مرکزی از راه دور، سیستم صوتی هوشمند، انواع سنسورهای بررسی نشت گاز و پرده های تزئینی هوشمند از مهمترین تغییرات است که در صورت تمایل در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
نظر شما