۱۲ دی ۱۴۰۱، ۱۶:۰۲
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84986955
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هجوم مهاجران، گره کور سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳

تهران-ایرنا- تارنمای دویچه وله پیش بینی کرد که با توجه به هجوم پناهجویان ناشی از جنگ اوکراین به غرب اروپا، اتحادیه اروپا احتمالا سال سختی را در زمینه اتخاذ و اجرای سیاست مهاجرتی در پیش خواهد داشت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در گزارش این رسانه آلمانی آمده است: تا اوایل ماه دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر) آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد حدود ۴.۸ میلیون نفر را به عنوان پناهجویان موقت عمدتا در کشورهای شرق اتحادیه اروپا از جمله لهستان، آلمان، بالتیک، رومانی و اسلواکی ثبت کرد که بسته به روند جنگ اوکراین، این تعداد می تواند در سال آینده میلادی افزایش یابد.

ایلوا یوهانسون (Ylva Johansson) کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا دسامبر گذشته گفت که این اتحادیه با بزرگترین بحران مهاجرت از زمان جنگ جهانی دوم مواجه است.

با وجود ادعای این مقام اتحادیه اروپا درباره سیاست کلی این بلوک در حمایت از پناهجویان، برخی از کشورهای اروپایی از فشار بیش از حد بحران مهاجرت شکایت دارند. در آلمان، مقامات دولت های محلی و فدرال از مشکلات اسکان پناهجویان سخن گفته اند.

یوهانسون گفت: اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ با چالش حفظ وحدت بین کشورهای عضو مواجه است زیرا پناهجویان و آوارگان جنگی به صورت متوازن بین کشورها توزیع نشده اند و افراد بدون هیچ رویه قانونی مهاجرتی و در چارچوب یک وضعیت محافظتی آزادانه در داخل اتحادیه اروپا تردد می کنند.

دویچه وله در بخشی از گزارش خود به نگرانی های حل نشده ناشی از بحران مهاجرت در کشورهای جنوب شرق اروپا اشاره کرده و نوشت: بحران پناهجویان اوکراینی، روند مهاجرت در کشورهای جنوب شرق اتحادیه اروپا را از نظر پنهان کرده است. در سال گذشته تعداد پناهجویان از سوریه، افغانستان، پاکستان یا مصر افزایش قابل توجهی داشته است. فرانتکس، آژانس مدیریت مرزی اتحادیه اروپا حدود ۲۸۰ هزار ورود غیرقانونی مهاجران را در ماه اکتبر (مهر) ثبت کرد که ۷۷ درصد بالاتر از سال ۲۰۲۱ و بالاترین رقم از زمان بحران مهاجرت سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بوده است.

فرانتکس:انتظار می رود فشار ناشی از هجوم پناهجویان وآوارگان به اتحادیه اروپا افزایش یابد

این گزارش با اشاره به پیش بینی فرانتکس برای افزایش فشارهای ناشی از ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا نوشت: از آنجا که بحران مهاجرت تهدیدی بزرگ برای امنیت مرزهای خارجی اروپا محسوب می شود، آژانس گارد مرزی و ساحلی اروپا مستقر در ورشو تدابیر احتیاطی جامعی را برای تقویت و حفاظت از مرزها توصیه کرده است.

هجوم مهاجران، گره کور سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳

براساس این گزارش، وزیران کشور اتحادیه اروپا این هشدارها را جدی گرفته اند و در آخرین نشست خود در سال ۲۰۲۲ در بروکسل وعده دادند که بار دیگر تلاش های شان را که تاکنون بی ثمر بوده است، در سال ۲۰۲۳ تشدید می کنند. انتظار می رود در نیمه اول سال جدید، اتحادیه اروپا به ریاست سوئد، به کشورهای عضو برای اصلاحات در قوانین پناهندگی و مدیریت مرزها که وزیران اروپایی سال هاست نتوانسته اند بر سر آن به توافق برسند، فشار وارد کنند.

دویچه وله پیش بینی کرد بعید است اختلافات اساسی بین کشورهایی که خواستار محدودیت ورود پناهندگان به کشورهایشان هستند، با کشورهایی که هنوز هم از پذیرش آنها استقبال می کنند، در سال ۲۰۲۳ رفع شود.

کشورهایی مانند یونان، ایتالیا، اسپانیا، مجارستان یا کرواسی که مقصد اول مهاجران و پناهجویان احتمالی هستند، به مهاجران اجازه ورود می دهند تا سفر خود را به سمت شمال ادامه دهند. اما اتریش و آلمان شکایت از آن دارند که ده ها هزار نفر در کشورهای آنها درخواست پناهندگی داده اند، در حالی که آنها باید در کشوری که از آنجا وارد اتحادیه اروپا شده اند، تقاضای خود را مطرح کنند.

اتحادیه اروپا به سازوکار جدیدی برای همبستگی بین کشورها نیاز دارد

قانون موسوم به دوبلین که مسئولیت پناهجویان را در اولین مقصد آنها مشخص می کند، کارایی ندارد. کمیسیون اروپا پیشنهادهای مختلفی را برای اصلاحات آن ارائه کرده، اما تنها سه بند از ۱۰ بند آن مورد بحث جدی قرار گرفته است. به گفته یوهانسون، قوانین بیشتری در سال آینده تصویب خواهد شد تا در نهایت یک سازوکار مسئولیت پذیری و همبستگی در سیاست مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا ایجاد شود.

به تازگی سازوکار داوطلبانه دیگری برای توزیع پناهجویان از کشورهایی که برای اولین بار وارد اتحادیه اروپا می شوند، شکست خورد، زیرا فرانسه نتوانست در این زمینه با دولت جدید جناح راست رادیکال ایتالیا به توافق برسد.

دویچه وله همچنین در گزارش خود به اقدام کشورهایی مانند مجارستان، کرواسی، یونان و بلغارستان در مخالفت جدی با مهاجران و پناهجویان اشاره کرده و نوشت: گروه های حامی پناهچویان و رسانه ها، فرانتکس را به نادیده گرفتن این اقدامات متهم می کنند.

هجوم مهاجران، گره کور سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳

به نوشته این رسانه، مسائل مهاجرتی همچنین با انتقادهای شدیدی در اتریش مواجه شده است. با وجودی که کشورهای اتحادیه اروپا اتریش را محاصره کرده اند تقریبا ۱۰۰ هزار پناهجو در سال ۲۰۲۰ در این کشور ثبت نام شد. مجارستان که دارای مرز خارجی با اتحادیه اروپا است در این سال فقط ۵۰ مهاجر ثبت کرد. این عدم توازن انتقاد گرهارد کارنر وزیر کشور اتریش را برانگیخت.

وی گفت در بسیاری از کشورهای اروپایی کنترل مرزی نداریم و به همین دلیل مخالف ادغام کشورهایی مانند بلغارستان و رومانی به منطقه شنگن است.

اوضاع ناراحت کننده پناهجویان در اروپا

جرالد کنائوس (Gerald Knaus)، محقق مسائل مهاجرتی، از وضعیت سیاست پناهندگی و مهاجرتی اروپا به شدت انتقاد کرده است. وی در ماه دسامبر گذشته به شبکه تلویزیونی «پلاس ۲۴» اتریش گفت که او «وضعیت ناراحت کننده ای را در اتحادیه اروپا» مشاهده می کند، زیرا اروپایی ها کنوانسیون های حقوق بشر و پناهندگی را امضا کرده اند، اما از سال ۲۰۲۱ از آنها پیروی نکرده اند.

این محقق چنین استدلال کرد که به توافقات مهاجرتی بیشتری با کشورهای مبدا مهاجران نیاز هست تا فشارها برداشته شود و افراد از بی نظمی ها و سیاست های اغلب ناامیدکننده مهاجرتی نجات یابند. اما تاکنون مذاکرات با کشورهایی مبدا مهاجران همچون پاکستان، افغانستان، مصر، سوریه و بقیه کشورها دشوار بوده و همچنان وظیفه سختی برای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ به شمار می آید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha