به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای این پویش انگلیسی منتشر شد آمده است: جنگ در اوکراین همچنان ادامه دارد. تقریبا یک سال از آغاز تهاجم روسیه می گذرد و هزاران سرباز از هر دو طرف کشته شده اند.
این بیانیه میافزاید: «آتش بس، خروج نیروهای روسیه از اوکراین و مذاکره تنها راه حل است، اما دولت انگلیس به طور مداوم در این زمینه مانعتراشی میکند و به رغم خطرات ناشی از تشدید تنشها، مشتاق به ارسال تسلیحات به اوکراین است. »
بیانیه یادشده اضافه میکند: «ریشی سوناک درحالی از کشورهای اروپایی میخواهد تا ارسال تسلیحات به اوکراین را افزایش دهند که ما در شدیدترین فشارهای زندگی طی دهه های اخیر بسر میبریم.»
در پایان بیانیه، «ائتلاف جنگ را متوقف کنید» تصریح میکند: جنگافروزی دولت انگلیس محدود به اوکراین نیست. جنگ یمن ادامه دارد و دولت انگلیس تا حد زیادی از آن حمایت می کند. از این منظر ضروری است که ما به مبارزه برای پایان دادن به این جنگهای وحشیانه ادامه دهیم.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روس، ارسال تسلیحات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است.
جنگ در اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تحت القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
این درحالیست که وزیر امور خارجه انگلیس هم در تداوم مواضع ضد روسیه در تداوم رویکرد ضد روسی غرب، پیرامون مذاکرات صلح با مسکو هشدار داد و ادعا کرد که روسیه ممکن است از این فرصت برای ترمیم قوای نظامی و گسترش حملات خود به اوکراین استفاده کند.
جیمز کلورلی گفت کسانی که از اوکراین حمایت می کنند باید هنگام نزدیک شدن به موضوع گفتگوهای صلح "بسیار بسیار محتاط" باشند. وی در اظهاراتی ادعایی هشدار داد که ولادیمیر پوتین "با حسن نیت" عمل نمی کند.
سخنگوی کرملین میگوید که روسیه برای حل و فصل بحران اوکراین یک مسیر دیپلماتیک را ترجیح میدهد اما تسلیم فشارهای غرب نمیشود. "دیمیتری پسکوف" ماه پیش در سخنانی تصریح کرد: «عملیات نظامی ویژه ادامه دارد. با این اوصاف، رئیسجمهور پوتین برای مذاکرات آماده بوده، هست و خواهد بود. قطعا مسیر ترجیحی ما برای تامین منافعمان، یک دیپلماسی مسالمتآمیز است.»
نظر شما