به گزارش ایرنا بیشک نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی عجین شده با امنیت است، امنیتی که گاهی بسیاری از ما متوجه زحماتی که برای حفظ و برقراری آن میشود، نیستیم.
زمان شهادت سردار سلیمانی خود گواه این ادعاست، فرصتی که همه در کنار خانواده و آسوده در حال استراحت و خواب بودند، سربازانی چون سردار شهید سلیمانی در حال پاسداری از مردم سرزمینشان بودند و در این راه جان شیرینشان را نثار کردند.
امنیت در سیستان وبلوچستان تعریفی مقدس دارد، مردم این سرزمین امنیت را با پوست و گوشت خود احساس میکنند و به درستی قدردان این نعمت هستند
با توجه به شرایط قومی، مذهبی و اقلیمی سیستان و بلوچستان، دشمنان همواره به دنبال ایجاد ناامنی در این سرزمین هستند، دشمنانی که چه در دهههای ۶۰ و ۷۰ و با ایجاد مراکز شرارت در این استان نسبت به رعب و وحشت در این منطقه اقدام میکردند و چه امروز با انجام اغتشاش و آشوب در پی برهم زدن نظم جامعه هستند.
مکتب هر دو یکی است و آنهم ایجاد نا امنی در سیستان و بلوچستان است. اما در این میان مردم و سربازان وطن دوشادوش یکدیگر تمامی توطئههای دشمن را تا به امروز خنثی کردهاند و "امنیت" به درستی دُر درخشان در این استان جنوب شرقی ایران اسلامی است.
یکی از حافظان امنیت در سیستان و بلوچستان سردار شهید سلیمانی است. سردار دلها بعد پایان جنگ و رشادتهای متعدد در آن دوران، مامور شد تا در سیستان و بلوچستان برای مبارزه با اشرار و قاچاقچیان موادمخدر که امنیت مردم منطقه را سلب کرده بودند حاضر شود.
سردار شهید سلیمانی در روزگاری به سیستان و بلوچستان آمد تا مردم نگران از نا امنی بر اثر ایجاد شرارتهایی که برخی از اشرار و گروههای مسلح در این استان انجام میدادند را از این وضعیت نجات دهد و امنیت را برقرار کند که خود مردم بومی با هزار ترس و لرز در بین شهرها جابجا میشدند
سردار دلها با راهبرد، رأفت اسلامی و استفاده از ظرفیتهای مردمی در مبارزه با قاچاقچیان به این منطقه آمد و از همان ابتدای حضورش در دل مردم منطقه جا گرفت و امنیت را در این خطه از ایران اسلامی برقرار کرد.
مردم او را رستم سیستان و بلوچستان مینامیدند و بر این باور بودند که رستم دستان دوباره در این سرزمین اساطیری و کهن ظهور کرده است. اعلام تأمین امنیت برای اشرار یکی از اقدامات مهم و تاثیرگذار سردار شهید سلیمانی در بدو ورود به سیستان و بلوچستان بود.
حاج قاسم به اشرار مسلح و گروههای که در سیستان و بلوچستان دست به شرارت می زدند پیغام فرستاد که دست از شرارت و نا امنی بر دارید و در عوض نظام مقدس جمهوری اسلامی زمینه کار و فعالیت شما را در زمینهای کشاورزی فراهم میکند تا از دست رنج خودتان نا را بر سفره زن و بچه تان ببرید.
خوشبختانه پس از اعلام این موضوع شمار چشمگیری از قاچاقچیان و اشرار مسلح که تا چندی پیش دست به شرارت و راهزنی می کردند دست از شرارت برداشته و سلاحهایشان را تحویل دادند.
دیدار با مردم و بزرگان منطقه و حل کردن مشکلات سیستان و بلوچستان از طریق تعامل و گفتوگو، برگ برنده و نشانگر سیرت زیبای سردار دلها بود.
عشق و ارادت خاص سردار سلیمانی به مردم سیستان و بلوچستان
یکی از همرزمان سردار دلها در گفتوگو با ایرنا، عشق و علاقه سردار شهید سلیمانی به مردم سیستان و بلوچستان بویژه نیروهای رزمنده و خانواده شهدای این استان را وصف ناشدنی عنوان کرد و افزود: سردار شهید حاج قاسم همواره بیان میکردند« اگر یک روز از عمرم باقی باشد، آرزو دارم به مردم سیستان خدمت کنم» و این سخن نشان از علاقه وافر اشان به مردم سیستان و بلوچستان بود.
قاسم حسن زاده اظهارداشت: لشکر ۴۱ ثارالله از نیروهای سه استان کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تشکیل میشد و سردار سلیمانی علاقه خاصی به رزمندگان سیستان و بلوچستان داشت؛ قائم مقامش در لشکر حاج قاسم میرحسینی از نیروهای همین استان بود و سردار سلیمانی خیلی به او علاقهمند بود و میگفت وقتی میرحسینی وارد خط میشود آرامش خاصی به خودم و رزمندگان می دهد.
وی ادامه داد: در عملیاتی که عراق شلمچه را تصرف کرد حاج قاسم تا آخرین لحظه در قرارگاه حضور داشت، خدمتشان رسیدم و گفتم: حاجی تانکهای صدامی وارد قرارگاه شدهاند باید بریم.
همرزم شهید گفت: حاج قاسم از من پرسید از بچههای کدام گردان هستی، جواب دادم از بچههای حاج محبعلی فارسی، سردار بی درنگ پاسخ داد «ای کاش در همه لشکرها یک گردان چون گردان حاج محب حضور داشت».
وی در ادامه به ارادت خاص حاج قاسم سلیمانی به خانوده محترم شهدا بویژه خانواده شهید قاسم میرحسینی و شهید عیسی خدری اشاره کرد و اظهارداشت: دیداری با حاج قاسم سلیمانی در مهمانسرای استانداری سیستان و بلوچستان تدارک دیده شد و حاج قاسم به محبعلی فارسی تاکید کرده بود که تمام بچه های دوران جنگ حضور داشته باشند.
حسن زاده افزود: دیدار خوبی شد و حاج قاسم بیشتر بچه ها را در آغوش می گرفت و گفت وگوی صمیمانهای داشتیم، بعد از این دیدار، حاج قاسم قصد سفر به شهرستان زابل و دیدار با خانواده های محترم شهید میرحسینی و شهید خدری کرده و تاکید کرد که برای صبحانه در منزل شهید میرحسینی خواهیم بود.
وی افزود: من به همراه تعداد دیگری از همرزمان زودتر حرکت کردیم چون مامور شدیم تا پیام حاج قاسم را به خانواده شهید میرحسینی برسانیم.
همرزم سردار دلها بیان کرد: دیدار انجام شد و شب سردار برای خواب به منزل شهید خدری در روستای محمدشاکرم از توابع شهرستان زهک رفت، حاج محبعلی فارسی برای تامین امنیت و با توجه به اینکه این روستا در نقطه مرزی قرار دارد تعدادی از افراد را برای نگهبانی گمارده بود، که سردار سلیمانی با این کار مخالفت کرد و گفت: اینجا خانه من است و من الان در کنار پدر و مادر خودم هستم و نیاز به تامین امنیت نیست.
وی ادامه داد: در سفر دیگری که حاج قاسم برای برگزاری یادواره شهید میرحسینی به سیستان آمده بود جویای حال مادر شهید میرحسینی شد و از برادر شهید پرسید: والده کجاست؟ گفت مریض احوال در حال استراحت در منزل هستند حاج قاسم اصرار کرد که باید مادر را ببینم، به دیدار مادر رفت، چون خواب بود لحظاتی منتظر شد تا بیدار شود.
حسن زاده گفت: وقتی مادر شهید بیدار شد با وجود کهولت سن و بیماری با دیدن حاج قاسم سر او را در آغوش گرفت و پیشانی اش را بوسید.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی که وضعیت مادر شهید را دید رو کرد به برادر شهید میرحسینی و گفت «مادر چه مدت مریض است»، برادر شهید گفت: ۲ ماهی است که در بستر بیماری هستند، حاج قاسم با ناراحتی گفت «خیلی بی انصاف هستی مادر ۲ ماه است که مریض است و به من اطلاع ندادی» بلافاصله دستور داد مادر را آماده کنند و مادر شهید را برای درمان با خود به تهران برد.
«من هر وقت کاری را به بچه های سیستان و بلوچستان واگذار می کردم دیگر هیچ نگرانی و دغدغهای برای آن کار نداشتم»همرزم سردار شهید سلیمانی اظهارداشت: شهید حاج محبعلی فارسی فرمانده گردان ۴۰۹ لشکر ۴۱ ثارالله تعریف میکرد یک شب حاج قاسم به دیدارم آمد، از او پرسیدم حاجی در دوران جنگ از کدام یک از گردانهای خود رضایت کامل داشتی؟
حاج قاسم در پاسخ گفت: واقعیت را بگویم یا نه؟
گفتم آنچه ته دلت هست را بگو، گفت: «من هر وقت کاری را به بچه های سیستان و بلوچستان واگذار می کردم دیگر هیچ نگرانی و دغدغهای برای آن کار نداشتم».
حسن زاده از ارادت حاج قاسم نسبت به مردم سیستان و بلوچستان گفت و افزود: سال ۹۳ از حاج قاسم سلیمانی سوال شد اگر روزی بازنشست شوی چه میکنی؟ حاج قاسم جواب داده بود: اگر بازنشسته شوم و حتی یک روز از عمرم باقی مانده باشد میخواهم فرماندار شهرستان زابل شوم تا به مردم این منطقه خدمت کنم.
سید محمد فولادی؛ حُر سپاه حاج قاسم
همرزم سردار سلیمانی گفت: یکی از اقداماتی که سردار در زمان حضور خود در استان سیستان و بلوچستان کرد، ارسال نامه به اشرار برای تحویل سلاح و تامین امنیت برای آنها بود.
حسن زاده ادامه داد: یکی از اشرار معروف منطقه "سید محمد فولادی" بود که در دیدار با سردار سلیمانی مریدش شد و در کنار او برای مبارزه با قاچاق جنگید و در این مسیر شهید شد.
ماجرای نامه چنگیزخان از اشرار مسلح به سردار سلیمانی
یکی دیگر از رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله و همرزم سردار شهید سلیمانی از خاطرات برخورد سردار با اشرار سیستان و بلوچستان و نامهای که خان اشرار برای او مینویسد، گفت: جنگ که تمام شد بحث مبارزه با اشرار جنوب شرق کشور در دستور کار قرار گرفت.
حمید رمضانی ادامه داد: با توجه به درگیری سپاه در جبهه جنگ با عراق، فرصت جولان دادن اشرار در جنوب شرق کشور ایجاد شده بود و سرقت، راه بندان، گروگان گیری و حمل مواد مخدر مشکلات زیادی را برای شهروندان این منطقه ایجاد کرده بود.
وی از خاطره قرار مذاکره با بزرگ اشرار سیستان و بلوچستان گفت و اظهارداشت: به واسطه یکی از رابطان در منطقه قراری با یکی از بزرگان اشرار گذاشته و اعلام شد بچه های حاج قاسم آمده اند که با شما صحبت کنند.
همرزم شهید گفت: با خودم گفتم یا می گوید بیایید یا نه و هر اتفاقی هم بیفتد تکلیف مان مشخص می شود.
وی تصریح کرد: خان اشرار قبول کرد و شرایط به گونهای بود که باید می رفتیم و هر احتمالی وجود داشت که ما را بگیرند و یا بکشند، اما به خدا توکل کردیم و رفتیم.
رمضانی بیان کرد: جلسه مذاکره شروع شد، گفتم در سال های گذشته جنگ بود و هر جولانی دادید تمام شد، تاکنون به خاطر جنگ فرصت نداشتیم در جنوب شرق کشور متمرکز شویم، حال اگر می خواهید به شما امان نامه می دهیم سلاح هایتان را تحویل دهید و در منطقه آرامش فراهم شود، اگر هم بخواهید مبارزه کنید ما سخت با شما مقابله خواهیم کرد.
وی ادامه داد: خان اشرار با بیان اینکه من نیز خسته شده ام و اگر حاج قاسم می خواهد تامین دهد، من راضی ام و نامه ای به حاج قاسم نوشت.
همرزم شهید سلیمانی بیان کرد: رفتم منزل حاج قاسم و ماجرا را گفتم، حاجی گفت نامه اش کجاست؟ بده بخوانم ببینم چه نوشته؟ حاجی نامه یک بار، دوبار، سه بار و چندین بار خواند، گفت مطمئنی این را چنگیز نوشته؟ گفتم بله.
وی ادامه داد: سردار گفت برو این بنده خدا را دریاب، این آدم با سوادی است با این ادبیاتی که نوشته معلوم است که واقعا بزرگ بوده، گفت برو و به او تامین بده و بیاور پیش من با او صحبت کنم.
رمضانی تصریح کرد: برگشتیم و نتیجه را به بزرگ آن منطقه گفتیم، به او گفتم به خاطر اینکه برادری ات را به ما ثابت کنی چند تا کار برای ما انجام بده، چند نفر از بچه های اطلاعات را در اواسط دهه شصت از وسط شهر کرمان اشرار اسیر کرده بودند و هیچ خبری از وضعیت شان نداریم، حاج قاسم دغدغه این رزمندگان را دارد. نمی دانیم شهید شده اند یا در کجا اسیرند، خانواده هایشان چشم انتظارند، بلافاصله پاسخ داد که من می دانم این پاسدارها کجا هستند اینها را عباس نامی ربود و شهید کرده، می دانم در گوشه ای از کویر آن ها را دفن کرده است.
وی بیان کرد: حاجی با این تدبیرش و به واسطه امنیتی که به او داد بسیاری از سران اشرار را بدون جنگ و خونریزی خلع سلاحشان کرد.
جایگاه سردار شهید سلیمانی در بین علمای اهل سنت
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر اظهارداشت: سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی فرمانده خداجو و مخلص نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مالک اشتر زمان، سرداری فداکار نه تنها برای ایران بلکه جهان اسلام و فخر اسلام و مسلمانان بود و امنیت و آرامش پایدار و انسجام و وحدت اسلامی را در کشورهای مختلف فریاد میزد.
مولوی عبد الصمد کریم زایی بیان کرد: یکی از دلایلی که باعث محبوب شدن شهید سلیمانی در دلهای همگان شده تلاش های بی وقفه او برای ایجاد وحدت در بین امت اسلامی بوده است.
وی ادامه داد: شهید حاج قاسم سلیمانی در وحدت آفرینی بین مسلمانان چه شیعه و چه سنی نقش حائز اهمیتی ایفا کرد و تلاش های فراوانی در این زمینه داشت تا انسجام و همبستگی بین جامعه مسلمین حفظ شود.
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر گفت: ترور شهید سلیمانی توسط آمریکا حماقت این کشور را به دنیا ثابت کرد و آن ها باید بدانند که با شهید کردن این افراد، نمی توانند وحدت و انسجام را در ایران به هم بزنند.
وی افزود: در حقیقت رمز پیروزی سردار سلیمانی کار جهادی و بعد از آن مقاومت بود و نقش این شهید در برقراری امنیت در منطقه زبانزد همگان در دنیا است.
امام جمعه اهل سنت شهرستان مرزی میرجاوه نیز بیان کرد: خون شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش درخت اسلام را آبیاری کرد و منجر به تقویت و وحدت بین ملت ها شد.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور ادامه داد: شهید سلیمانی فردی مخلص، شجاع، ایثارگر، ولایت مدار، صبور، بی ریا و با اخلاص بود و اینها باعث ماندگاری و زنده بودن نام سردار دلها است.
امام جمعه اهل سنت سرباز درباره شهید سلیمانی اظهارداشت: او دارای شخصیت تاثیرگذاری در کل منطقه و محبوب همه بود و برای توسعه اهداف دینی، اسلامی، قرآنی و جهانی در همه شرایط خدا را شاهد و گواه خود قرار می داد.
مولوی عنایت اله رسولی زاده افزود: همه مسلمانان دنیا وظیفه دارند که با تمام وجود از مرزهای کشورشان حفاظت کنند و اجازه ندهند که یک وجب از خاک کشورشان به تصرف بیگانگان درآید.
سردار شهید سلیمانی الگویی خوب برای جوانان انقلابی
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: معرفی الگو یکی از مهمترین ابزارهای موثر در فرآیند تعلیم و تربیت بوده و سردار شهید حاج سلیمانی به عنوان قهرمانی که از حیث زمانی به نسل جدید نزدیک است و زندگی وی مانند مردم عادی بوده، الگویی مناسب و موثر برای تربیت جوانان محسوب میشود.
آیت الله مصطفی محامی اظهارداشت: مردمی بودن، مقاومت و سازشناپذیر بودن، عمل به همه احکام اسلام و خلوص نیت از مهمترین ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی است که میتواند بهترین الگو برای تربیت نسل جوانان امروزی باشد.
وی تصریح کرد: معرفی الگوها به نوجوانان و جوانان در بهبوهه تهاجم های فرهنگی که دشمنان به دنبال تعریف الگوهای متفاوت و متنوع برای فرزندان ما هستند، امری ضروری و لازم است.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: این الگوها میتوانند شخصیتهای بزرگی همچون پیامبر(ص)، اهل بیت( ع) و اصحاب بزرگ ایشان که از تمام هستی خود برای نشر اسلام ناب محمدی گذشتند، باشند اما از نظر زمانی و از نظر جایگاه با نسل کنونی دور فاصله دارند به همین دلیل اگر در فرایند تعلیم و تربیت الگویی معرفی کنید که از حیث زمانی معاصر باشد و از نظر جایگاه مثل دانش آموزان و مردم عادی باشند، طبیعتا تاثیر مشهود و بسیاری در فرایند تعلیم و تربیت دارند.
آیت الله محامی با بیان اینکه شهید سلیمانی نمونه بارز یک الگوی معاصر و مردمی است، گفت: شخصیت شهید سلیمانی ابعاد مختلفی داشت که مقام معظم رهبری از وی به عنوان مکتب شهید سلیمانی یاد کردند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: ایمان و معرفت در باور شهید سلیمانی نسبت به راهی بود که در پیش گرفته بود از مهمترین ویژگی های این شهید والامقام است که دانش آموزان نیز باید با بهره گرفتن از این ویژگی در مسیری که میپیمایند با ایمان و معرفت حرکت کنند.
نظر شما