مکتب سلیمانی ویژگی‌های برجسته شخصیت سردار ‌دل‌ها را تشریح کرد

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه مکتب سلیمانی ویژگی‌های برجسته شخصیت سردار ‌دل‌ها را تشریح کرد، گفت: سردار سلیمانی در الگوی مدیریت و اداره اقدامات نظامی و اقداماتی که در کنار مسائل نظامی انجام می‌داد هیچ‌گاه الگوی غربی و وارداتی را نپذیرفت.

جعفر قنادباشی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا درباره خصوصیات شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: رهبر معظم انقلاب در یکی از بیاناتشان، عنوان "مکتب سلیمانی" را درباره آموزه‌های بجا مانده از سردار سلیمانی به‌کار بردند که این واژه به‌خوبی می‌تواند ویژگی‌های برجسته شخصیت سردار سلیمانی را آشکار و تشریح کند.

وی افزود: کارشناسان سیاسی این عنوان را به دو شکل تحلیل و معنا کرده‌اند. برخی منظور رهبری را اینطور عنوان می‌کنند که: ما باید به آموزه‌هایی که سردار سلیمانی در عرصه عمل و گفتار از خود ارائه کرده به عنوان یک مدرسه و آموزشگاه نگاه کنیم و از این آموزشگاه عملی و گفتاری ایشان درس بگیریم؛ زیرا سفارش رهبری هم این بوده است که به شخصیت سردار سلیمانی به عنوان جایگاهی که می‌توان در آن درس آموخت نگاه کنیم.

مکتب سلیمانی به مثابه نظریه‌ای جامع برای اداره امور

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: برخی هم به "مکتب سلیمانی" به مثابه یک مکتب سیاسی و اجتماعی یعنی اندیشه یا نظریه‌ای جامع برای اداره امور اجتماعی و سیاسی نگاه می‌کنند. بنابراین درباره مکتب سلیمانی دو تعبیر وجود دارد. اما واقعیت این است که هر دو تعبیر یک مساله را بیان می‌کنند چه تعبیر اول که به مکتب سلیمانی به عنوان آموزشگاه یا مدرسه می‌نگرد و چه تعبیر دوم که مکتب سلیمانی را در ردیف مکاتب سیاسی، اجتماعی و اخلاقی قرار می‌دهد.

قنادباشی عنوان کرد: هر دو تعبیر و هر دو نگاه به این معنا است که سلیمانی برای سبک زندگی سیاسی، فردی و اجتماعی ما حرف‌های بسیاری دارد و می‌تواند ما را به موفقیت برساند چرا که وی در همه این عرصه‌ها از موفقترین‌های عصر ما بوده است.

سردار سلیمانی الگوی خوبی برای گفتار، رفتار و سبک زندگی

وی خاطرنشان کرد: سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی در عرصه‌های کار و فعالیت نمونه و الگوی بسیار خوبی در گفتار، رفتار و سبک خوبی برای زندگی کردن ما است.

سفیر اسبق ایران در لیبی گفت: شهید سلیمانی فردی شجاع، با ایمان، آگاه به همه مسائل روز ایران و جهان و خادم مردم بود؛ همه این ویژگی‌ها در او جمع شده بود و هر آنچه که از او صادر می شد مورد قبول همه بود.

قنادباشی درباره سبک مدیریتی شهید سلیمانی اظهار کرد: سردار سلیمانی در الگوی مدیریت و اداره اقدامات نظامی و اقداماتی که در کنار مسائل نظامی انجام می‌داد هیچ‌گاه الگوی غربی و وارداتی را نپذیرفت؛ حال آنکه ما در ارتش‌ها و نیروهای مسلح کشورهای جهان، شاهد هستیم که فرماندهان ارشد معمولاً پروتکل‌هایی را رعایت می‌کنند که از جانب غربی‌ها به آنها دیکته شده و تصور می‌کنند با چیزهایی که به آنها دیکته شده می‌توانند فرماندهان موفقی باشند.

وی ادامه داد: اما شهید سلیمانی پروتکل‌های مختلفی که برای فرماندهان نظامی در عرصه آموزش غربی و فرهنگ غربی وجود دارد را کنار زد و براساس آنچه که در دوران دفاع مقدس‌ به تجربه آموخته بود و مبتنی بر شرایط و نیازهای ایران بود، عمل کرد. البته به موازات آن منطبق با آموزه‌های قرآنی و اسلامی و رهنمودهای ولایت فقیه، ارتباط با خدا را رمز پیروزی می‌دانست و از طرف دیگر در ارتباط با مجموعه نیروهای تحت فرمان خود و همچنین عموم مردم، صمیمیت و خلوص بسیاری را از خودش نشان می‌داد چنانکه رمز موفقیت‌های بزرگ او را در همین صفات و خُلق و خو می‌دانند.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: اما کار بسیار بزرگتر و راهبردی‌تر سردار سلیمانی آن بود که، ایران را از افتادن مجدد در چنبره و چنگال نظامی ناتو تحت عنوان عضویت در یک پیمان نظامی منطقه‌ای نجات داد. این موضوع به توانمندی‌هایی برمی‌گردد که ایران در زمان ایشان از آن برخوردار شد و این توانمندی‌ها سبب شد تا ما نیازی به عضو شدن در یک پیمان خفت بار منطقه‌ای به رهبری آمریکا نداشته باشیم و به عضویت ائتلاف ضدداعش در منطقه که با هدف به بند کشیدن مجدد ایران طراحی شده بود، درنیاییم.

قنادباشی عنوان کرد: نقشه بزرگ غرب این بود که ابتدا داعش را ایجاد کنند و بعد برای اینکه داعش را به اصطلاح از بین ببرند ائتلاف ضدداعش را تشکیل دهند؛ سپس تحت عنوان ضرورت مهار داعش و نابودی داعش ایران را به عضویت ائتلافی تحت فرماندهی آمریکا درآورند. اما همچنانکه‌ شاهدید ما از عضویت در این ائتلاف سرباز زدیم چرا که خودمان توانمندی های فراوانی داشتیم.

وی تصریح کرد: زمانی که آمریکا، رژیم صهیونیستی و ارتجاع منطقه داعش را با کمک هم ایجاد کردند، طرح و نقشه از صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بود و پول و دلار و هزینه را عربستان سعودی و کشورهای منطقه می‌پرداختند تا این گروهک تکفیری تروریستی، چندین منظور و چندین هدف آنها را محقق سازد.

سفیر اسبق ایران در لیبی بیان کرد: اهداف نخست آنها ایجاد جنگ شیعه و تخریب زیرساخت‌های اقتصادی کشورهای مقاومت و تضعیف این کشور ها بود، همچنانکه مخدوش نشان دادن چهره مسلمانان و تروریست معرفی کردن آنها نیز در پروژه داعش دنبال می‌شد؛ با این حال از مهمترین اهداف سری ایجاد داعش این بود که با عنوان ضرورت سرکوب این گروهک، یک پیمان نظامی منطقه‌ای که جانشین پیمان سنتوی سابق شود را تشکیل دهند.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی عضو پیمان سنتو بودیم

قنادباشی خاطرنشان کرد: در پیمان سنتوی سابق، ما از سالها قبل از انقلاب تا پیروزی انقلاب اسلامی عضو پیمان سنتو بودیم که زیرمجموعه ناتو بود و این پیمان به آمریکایی‌ها اجازه می‌داد که بر ارتش ما تسلط داشته و فرماندهی کنند و همه اطلاعات ارتش ما را در اختیار داشته باشند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سنتو از هم فروپاشید و این مساله بسیار مهمی است.

وی اظهار کرد: همه حرف آقای اوباما این بود که خطرات داعش، ۳۰ سال ادامه پیدا خواهد کرد و باید ائتلافی درست کنیم که داعش را از بین ببریم. اما سردار سلیمانی قابلیت‌هایی در نیروی قدس سپاه ایجاد کرده بود که اولا به ما اجازه داد که در این ائتلاف عضو نشویم و ثانیا همانطور که شاهد بودیم‌ ظرف سه سال این خطر را از میان ببریم‌.

ایجاد سامانه دفاعی توانمند نظامی ضربه سردار سلیمانی به استعمارگران بود

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: ضربه‌ای که سردار سلیمانی به استعمارگران که بالاترین درآمدشان فروش تسلیحات است زده است سامانه دفاعی بسیار ارزان و بسیار توانمند نظامی در ایران است که وی با پیروی از رهنمودهای رهبری و دوستانش در سپاه قدس ایجاد کرده است.

قنادباشی خاطرنشان کرد: کاری که سلیمانی انجام داد این بود که با اجرای سلسله تدابیری که از جنگ ایران و عراق و مقاومت مردمی ملت ایران الهام گرفته بود توانست فروش سلاح غرب به منطقه غرب آسیا که بزرگترین راه درآمدی غرب از این منطقه بود را به حداقل برساند.

وی اضافه کرد: سردار سلیمانی ثابت کرد که بدون سلاح‌های گرانقیمت و سامانه‌های دفاعی غربی می‌توان اقدامات بزرگی حتی در اندازه‌های جنگ جهانی که در سوریه شاهد بودیم و همه طرف‌های غربی در آن حضور داشتند، انجام داد و پیروز شد.

سفیر اسبق ایران در لیبی بیان کرد: بسیاری از کشورهای جهان درآمدهای دلاری خود را صرف خرید سلاح می‌کنند اما کشورهای جبهه مقاومت کمتر این کار را انجام می‌دهند و در مقابل، قدرت و توان دفاعی و نظامی بالاتری دارند.

شهید سلیمانی ثابت کرد برای آرایش و ترکیبات نظامی نیاز به کارشناسان نظامی غربی نداریم

قنادباشی افزود: اقدام مهم دیگر شهید سلیمانی در منطقه غرب آسیا این بود که ثابت کرد برای آرایش و ترکیبات نظامی و تعیین پایگاه‌ها و مقرهای نظامی و دفاعی نیاز به کارشناسان نظامی غربی نداریم.

وی یادآور شد: این موضوع از این نظر حائز اهمیت بیشتری است که کارشناسان و مستشاران غربی تحت عنوان آموزش وارد منطقه می شدند اما در اصل به کار جاسوسی می‌پرداختند که سردار سلیمانی به این مساله نیز پایان داد و نشان داد هیچ ضرورتی به حضور کارشناسان نظامی نیست بلکه خودمان با تدابیر خودمان می‌توانیم پیروز شویم.

کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: اگر امروز ارتش، سپاه و نیروهای مسلح ما تحت ائتلاف ضدداعش نیستند، به این دلیل است که سردار سلیمانی این قابلیت را ایجاد کرد و بهانه آنها برای حیات این ائتلاف و بالابردن پرچم داعش را از بین برد و این توانایی را در ما ایجاد کرد که از عضویت در این ائتلاف خفت‌بار سرباز بزنیم.

قنادباشی خاطرنشان کرد: داعش به معنی دولت اسلامی عراق و شام (سوریه) است و امروز چیزی غیر از گذشته است، سردار سلیمانی پایتخت داعش را از هم فروپاشید البته این بدان معنا نیست که داعش به‌ شکل پراکنده وجود ندارد، اما دیگر دولت نیست زیرا دیگر پایتختی ندارد و پایتخت آن فروپاشیده شده است، دیگر پول چاپ نمی‌کند و منبری هم ندارد.

وی یادآور شد: شاید گاهی در تاکسی یا اتوبوس بشنوید که مردم عنوان می‌کنند که سردار سلیمانی پول‌های ملت ایران را در سوریه، عراق و لبنان خرج کرده است اما عنوان نمی‌کنند که در این فاصله عربستان ۷۶۴ بار بیشتر از ما سلاح خریداری کرده است اما توان دفاعی این کشور در برابر توان دفاعی ما ناچیز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha