به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از تارنمای دیپلمات، مارکوس قبل از این سفر در جمع مقامات و دیپلماتها از جمله سفیر چین، گفت: من در حالی به این سفر میروم که ما فصل جدیدی را در همکاری جامع و استراتژیک با چین آغاز میکنیم.
وی افزود: من مشتاقانه منتظر دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین هستم زیرا ما در تلاش هستیم تا مسیر روابط خود را به سطوح بالاتر تغییر دهیم و امیدوارم این تغییر چشم اندازهای بی شمار و فرصتهای فراوانی برای صلح و توسعه برای مردم هر دو کشور به ارمغان آورد.
رئیس جمهور فیلیپین با اشاره به اختلافهای ارضی دو کشور در دریای جنوبی چین، گفت که مشتاق است در مورد موضوعات سیاسی و امنیتی دو جانبه و منطقهای در این سفر سه روزه بحث کند.
مارکوس جونیور افزود: مسائل مورد اختلاف بین دو کشور، مشکلاتی است که نباید بین دو کشور دوست مانند فیلیپین و چین وجود داشته باشد و ما به دنبال حل این مسائل در جهت منافع دو کشور خواهیم بود.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است که بخشی از اقیانوس آرام بهشمار میآید و ناحیهای در حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگهٔ تایوان را دربر میگیرد. پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگترین ناحیهٔ دریایی جهان است.
چین مدعی مالکیت تقریباً کل دریای جنوبی چین از جمله آبهای موجود در حواشی برونئی، مالزی، فیلیپین، ویتنام و تایوان است اما در سال ۲۰۱۶ دادگاهی در لاهه حکمی داد که ادعاهای پکن را بر این آبراه بی اعتبار میکند.
به تازگی یک فرمانده نظامی فیلیپین گزارش داد که گارد ساحلی چین بقایای موشک چینی را که پرسنل نیروی دریایی فیلیپین ماه گذشته در دریای جنوبی چین بازیابی کرده بودند، توقیف کرد.
چین توقیف این محموله را تکذیب کرد. مارکوس جونیور گفت که وی به دنبال توضیح بیشتر در این خصوص در سفر خود به پکن خواهد بود.
مارکوس جونیور که با همراهی یک هیات تجاری بزرگ سهشنبه شب وارد پکن شد، گفت که دو کشور همسایه به دنبال همکاری در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، انرژی، زیرساختها، تجارت و سرمایه گذاری و مبادلات مردم با مردم خواهند بود.
وی افزود که آنها انتظار دارند در طول این سفر بیش از ۱۰ توافق نامه مهم دو جانبه را امضا کنند.
چین ۲۰ درصد از تجارت خارجی فیلیپین را تشکیل میدهد و منبع اصلی سرمایه گذاری مستقیم خارجی این کشور محسوب میشود.
نظر شما