۱۴ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۱۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84988805
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حوزه منابع طبیعی نیازمند رسانه تخصصی است

سنندج- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: رسانه‌های کردستان تعامل بسیار خوبی در زمینه انعکاس خدمات و فرهنگسازی حفاظت از منابع خدادادی دارند ولی تخصصی شدن این حوزه نیازمند رسانه مستقل است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهزاد شریفی‌پور روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از پوستر دومین جشنواره رسانه و منابع طبیعی در سنندج اظهار کرد: مدیران، اهالی رسانه و همه جامعه در اشاعه فرهنگ حفاظت از منابع طبییعی وظیفه و رسالت دارند.

وی افزود: از شئون بارز استقلال هر کشوری امنیت زیستی و غذایی آن است که چهار مولفه مهم آب، خاک، پوشش گیاهی و هوا به عنوان منابع پایه توسعه پایدار زیر بنای این امنیت هستند که اگر به آن توجه نشود تمامی ابعاد زندگی بشر مشکل خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه ۸۲ درصد پهنه کشور را منابع طبیعی تشکیل می دهد افزود: بالاترین رسالت سازمانی ما در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع پایدار است.

شریفی‌پور به مشکل ریزگردها و بیابان زایی هم اشاره کرد و گفت: اکنون همه به این باور رسیده اند این منابع طبیعی است که در چرخه طبیعت بالاترین و بزرگترین نقش را ایفا می کند.

وی با بیان اینکه جنگل های زاگرس به عنوان مهمترین منبع غنی منابع طبیعی کشور به شمار می رود که ۴۰ درصد آب شیرین را تامین و به عنوان سدبزرگی در برابر ریزگردها به شمار می‌رود اظهار داشت: اکنون توان این جنگل های حاوی گونه های نادر بلوط کمتر شده و باید برای رسیدگی همه وارد عمل شویم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به شناسایی ۲ هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی در استان هم اشاره کرد و گفت: پوشش گیاهی در تولید اکسیژن، تنظیم چرخه آب، اکوتوریسم و زیستگاه و پناهگاه گونه‌های جانوری نقش مهمی دارد.

وی تاکید کرد: بدون مشارکت آحاد جامعه و اهل رسانه، منابع طبیعی حرفی برای گفتن ندارد چرا که باید ارزش و اهمیت همه اینها در جامعه تبیین شود که در این راه دست به دامن اهالی رسانه استان هستیم.

شریفی پور به نقش آبخیزداری در حفظ طبیعت اشاره کرد و افزود: ابتدا باید سازه های آبخیزداری انجام می‌شد و سپس سدسازی در اقلیم‌های خشک انجام می گرفت اما در بسیاری از مناطق کشور این مساله برعکس بوده است.

بهره برداری غلط و نادرست، دست اندازی زمین خواران و قاچاقچیان چوب از جمله گرفتاری های منابع طبیعی بود که شریفی پور به آن اشاره کرد و گفت: بدون هم افزایی رسانه ای و ترویج فرهنگ نهادینه کردن حفاظت از ارزش های طبیعی، راه به جایی نخواهیم برد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه جشنواره منابع طبیعی و رسانه تجربه موفقی بود که نقش مهمی در فرهنگسازی داشت، افزود: سال گذشته ۱۸۳ اثر به این جشنواره ارسال شد.

وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در ۲ سال گذشته به رتبه برتر کشور در حوزه های مختلف دست یافت.

تخصصی شدن روزنامه‌نگاری با تقویت جشنواره‌های تخصصی

رییس خانه مطبوعات کردستان نیز در این نشست با اشاره به حمایت خانه مطبوعات از برگزاری جشنواره‌های رسانه‌ای اظهار کرد: چنین جشنواره‌هایی در فرهنگسازی عمومی تاثیرگذار است و از سویی روزنامه‌نگاری عمومی را به سمت تخصصی پیش می برد.

شیروان یاری اضافه کرد: برگزاری این جشنواره ها فرصتی برای آسیب‌شناسی درون مایه در حوزه رسانه است.

وی پیشنهاد کرد آثار برتر هر جشنواره در قالب کتابچه چاپ و زمینه بهره‌مندی همیشگی از آن فراهم شود.

رییس خانه مطبوعات کردستان تاکید کرد: رسانه به انتقال فرهنگ را شکل می‌دهد و روایتگر صرف نیست.

دومین جشنواره منابع طبیعی و رسانه کردستان همزمان با هفته منابع طبیعی( ۱۵ تا ۲۲ اسفند ۱۴۰۱) برگزار می شود.

متقاضیان شرکت در جشنواره می توانند آثار خود را به آدرس پست الکترونیک frwkurdistan۱۴۰۰@gmail.com و همچنین به صورت چاپ شده و نیز مندرج در لوح فشرده از طریق پست به دبیرخانه اجرایی جشنواره ارسال کنند.

نشانی دبیرخانه اجرایی این جشنواره سنندج، بلوار پاسداران، سه راهی شالمان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، روابط عمومی اداره کل، کد پستی ۶۶۱۶۹۴۳۱۴۱ و صندوق پستی ۱۷۶ است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، صداوسیمای مرکز کردستان، سازمان جهاد کشاورزی و مخابرات منطقه کردستان در برگزاری این جشنواره همکاری دارند.

در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره‌برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.

جنگل های استان کردستان که جزو جنگل های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده است و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت نابی است.

بیشتر بخوانید

استاندار کردستان: رسانه ها حساسیت های زیست محیطی را برجسته کنند

مهلت ارسال آثار به جشنواره منابع طبیعی و رسانه در کردستان تمدید شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha