این بازدید بایدن هفته آینده و پیش از سفر به مکزیکو سیتی انجام خواهد شد. رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره بازدید احتمالی از مرز گفت: این بازدید هدف من است. اکنون در حال بررسی جزئیات هستیم.
در صورت عملی شدن این تصمیم بایدن، این اولین حضور وی در مرزهای مشترک با مکزیک پس از آغاز به کار به عنوان رئیس جمهور آمریکا خواهد بود.
پیش از این، وال استریت ژورنال گزارش داد که کاخ سفید با جدیت در حال بررسی سفر بایدن به مرز جنوبی آمریکا است، اما انتظار اعلام سیاست جدید مهاجرتی آمریکا در این سفر وجود ندارد.
دیوان عالی آمریکا ۲۷ دسامبر / ۶ دیماه اعلام کرد که به لغو سیاست موسوم به عنوان ۴۲ که دوره دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا وضع شده بود، رای نداده است. چهار قاضی این دیوان به لغو این سیاست رای دادند اما پنج قاضی دیگر خواهان ادامه آن شدند.
۱۹ ایالت آمریکا در طوماری به دیوان عالی اعلام کرده بودند که در صورت لغو این سیاست با موج مهاجران در مرزهای خود با مکزیک مواجه خواهند شد.
دیوان عالی آمریکا در حکم خود اعلام کرده است : این ایالتها میگویند که در مرز با بحران مهاجران مواجه میشوند و سیاستگذاران هنوز نتوانستهاند بر سر اتخاذ تدابیر کافی به توافق برسند. این ایالتها میگویند تنها راه برای مقابله با بحران آن است که دیوان عالی به دولت فدرال دستور دهد سیاست عنوان ۴۲ تا هر زمانی که امکان دارد، ادامه پیدا کند.
این دادگاه قرار است ماه فوریه نشست هایی درباره این سیاست برگزار کند و سپس در ماه می یا ژوئن در مورد آن حکم نهایی خود را صادر خواهد کرد.
پیشتر یک قاضی فدرال در واشنگتن دی.سی به لغو این سیاست رای داده بود. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا می گوید این سیاست باید «مدتها پیش» لغو میشد اما در هر حال، تصمیم دیوان عالی را میپذیرد و دولتش به اجرای این سیاست ادامه میدهد.
شمار زیادی از مهاجران در مرزهای مکزیک با آمریکا تجمع کردهاند تا وارد ایالت متحده شوند. این مهاجران اغلب از اتباع نیکاراگوئه، ونزوئلا، کوبا، اروپای شرقی، آسیا، مکزیک، هندوراس، گواتمالا و السالوادور هستند.
منابع رسانهای میگویند که در یک سال گذشته حدود ۲.۵ میلیون نفر از کسانی که قصد ورود به مرزهای جنوبی آمریکا را داشتند، رهگیری شدهاند.
عنوان ۴۲ یک قانون بهداشت عمومی و رفاه است که در سال ۱۹۴۴ تصویب شد و به آمریکا این اختیار را میدهد تعیین کند که آیا یک بیماری مسری در یک کشور خارجی خطر جدی شیوع در یک کشور خارجی را به همراه دارد یا خیر. این دقیقاً همان کاری است که ترامپ در آغاز همهگیری کووید-۱۹ انجام داد. در مارس ۲۰۲۰، در بحبوحه افزایش مرگومیر ناشی از کرونا، دولت ترامپ تفسیر جدیدی از عنوان ۴۲ ارائه کرد: ماموران گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده میتوانند فوراً هر کسی را که بدون مجوز وارد کشور میشود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اخراج کنند.
اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا در دو سال گذشته بسیاری از مهاجران غیرقانونی را به بهانه عنوان ۴۲ بلافاصله بعد از مواجهه اخراج کرده است. با لغو این عنوان بسیاری از این مهاجران اجازه خواهند داشت در مرزها باقی بمانند و تقاضای رسیدگی به پناهندگی خود را داشته باشند که به گفته برخی تحلیلگران اوضاع را وخیم تر خواهد کرد و افراد بیشتری مبادرت به مهاجرت خواهند کرد.
نظر شما