به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این روزها نفس تهران و ساکنان آن به دلیل شدت یافتن آلودگی هوا چنان به شماره افتاده که چیزی نمانده قطع شود.
حرف و حدیثهای زیادی از سوی کارشناسان درباره منشأ این آلودگی کشنده زده شده است، برخی اما در این بین متهم آلودگی هوای تهران را نیروگاه بعثت معرفی کردهاند.
این اتهام در حالی مطرح شده که نیروگاه بعثت بارها اعلام کرده که از مازوت به عنوان سوخت نیروگاه استفاده نمیکند.
مسعود شیخ مدیرعامل نیروگاه بعثت در این باره گفت: نیروگاه بعثت اعلام کرد: این نیروگاه از آذرماه ۹۲ باهدف پایبندی به اصول زیست محیطی مخازن مازوت خود را پلمپ و مصرف مازوت را به صفر رسانده و یکدهم درصد مصرف سوخت گازوئیل نیز آن برای راهاندازی واحدها مصرف شده است.
وی ادامه داد: نیروگاههای حرارتی همواره تلاش میکنند با مصرف سوخت گاز علاوه بر سازگاری بهتر با محیطزیست، هزینههای بهرهبرداری و نگهداری خود را کاهش دهند.
شیخ خاطرنشان کرد: نیروگاه بعثت نیز جزو یکی از واحدهای حرارتی کشور است که ۹۹.۹ درصد سوخت آن از گاز و یکدهم درصد از گازوئیل تامین میشود.
مدیرعامل نیروگاه بعثت به ایرنا افزود: این مجموعه به عنوان نخستین نیروگاه مجهز به سیستم استحصال گاز کربنیک پیشتاز در حفظ محیط زیست است و با بهکارگیری این تاسیسات و جذب روزانه بالغ بر ۵۰ تن گاز کربنیک جهت استفاده در صنایع بهداشتی و خوراکی از انتشار آن در جو کلانشهر تهران جلوگیری میکند.
این در حالی است که روز گذشته رییس سازمان حفاظت از محیط زیست هم این موضوع را تایید کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی نیروگاه بعثت رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در اطراف شهر تهران مازوت سوزی نداریم و نیروگاه بعثت مازوت نمیسوزاند.
علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره مازوت سوزی در تهران گفت: ما در اطراف شهر تهران مازوتسوزی نداریم، چون نیروگاه بعثت مازوت نمیسوزاند، ولی موضوعی که در اینجا وجود دارد، تراکم است و اتفاقی که افتاده فارغ از حد توان شهر است که باید مدیریت شود.
وی افزود: در قزوین مازوتسوزی داریم و در استان البرز هم وجود دارد، اما در شهر تهران مازوتسوزی وجود ندارد.
اکنون و با رفع اتهام از نیروگاه بعثت باید دنبال متهم اصلی گشت و نسبت به برطرف کردن این عامل اصلی خفگی تهران و ساکنان آن اقدام کرد.
نظر شما