ابزارهای نوین حکمرانی در حوزه صنایع‌دستی تدوین می‌شود

تهران- ایرنا- معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با هدف استفاده از ظرفیت‌های صنایع‌دستی ابزارهای نوین حکمرانی در این حوزه تدوین خواهد شد زیرا اعتقاد داریم ما با صنایع‌دستی ریشه‌های فرهنگی خود را اعلام و معرفی می‌کنیم.

به‌ گزارش ایرنا از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مریم جلالی روز شنبه - ۱۷ دی ۱۴۰۱ - در نشست تعاملی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با معاونت صنایع‌دستی که با حضور سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و انسیه خزعلی معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری در محل سالن فجر این وزارتخانه برگزارشد، اظهار داشت: صنایع‌دستی اقتصاد هویت‌بنیان را زمینه‌سازی می‌کند. این وزارتخانه سه حوزه فرهنگ، اقتصاد و اجتماع را پوشش می‌دهد و در این میان یکی از ماموریت‌های مهم این وزارتخانه در حوزه صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی با اشاره به نقش و جایگاه بانوان در حوزه صنایع‌دستی اضافه کرد: تلاش بانوان ما باعث شده تا شاهد تولید محصولات زیبای صنایع‌دستی باشیم.

وی با اشاره صحبت‌های رهبر معظم انقلاب در دیدار بانوان در هفته گذشته اظهار داشت: قرار است کارآیی و کارآمدی زنان را در حوزه‌های مختلف ببینیم. در ایران تعداد بسیار زیادی از فعالان حوزه صنایع‌دستی را بانوان تشکیل می‌دهند و نقش و جایگاه بالایی دارند.

ابزارهای نوین حکمرانی در حوزه صنایع‌دستی تدوین می‌شود

جلالی در ادامه گفت: ما با صنایع‌دستی ریشه‌های تاریخی خود را اعلام و معرفی می‌کنیم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات مهمی در این حوزه انجام شده و در دولت سیزدهم برنامه‌های مهمی در این وزارتخانه در حوزه صنایع‌دستی در حال پیگیری و اجراست.

معاون صنایع‌دستی کشور یادآور شد: ۱۱ شهر و سه روستای جهانی داریم همچنین ۴۵ شهر و ۲۲ روستای ملی ثبت شده که همه این‌ها مایه افتخار ما هستند. به حدی ظرفیت‌های صنایع‌دستی ما بالاست که انسان با دیدن این ظرفیت‌ها حیرت می‌کند.

وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد اشتغال در حوزه صنایع‌دستی را بانوان تشکیل می‌دهند. اگر ما حجم بازار داخلی را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که در سال ۱۴۰۰ سهم صادرات صنایع‌دستی اندک است. این جلسه برای این است که بتوانیم سهم خود را از بازارهای جهانی بگیریم.

جلالی افزود: اعتقاد ما بر این است که هر خانه می‌تواند یک کارگاه صنایع‌دستی باشد بنابراین سهم اشتغال، درآمد و صادرات در حوزه صنایع‌دستی باید بیش از پیش افزایش یابد. جمعیت کار بانوان ما ۳۲ میلیون نفر است همه این ۳۲ میلیون نفر می‌توانند در حوزه صنایع‌دستی و تولید فعالیت داشته باشند.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: ۱۰ فرمان از میان صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره صنایع‌دستی احصا شده که توجه به بیانات ایشان در این حوزه می‌تواند کلید گشایش درهای بسته صنایع‌دستی باشد. ابزارهای حکمرانی جدید در حوزه صنایع‌دستی تدوین می‌شود زیرا اعتقاد داریم دانش‌بنیان‌ترین حوزه در کشور همین حوزه صنایع‌دستی است.

ابزارهای نوین حکمرانی در حوزه صنایع‌دستی تدوین می‌شود

هم‌افزایی دستگاه‌ها برای ارتقای جایگاه صنایع‌دستی در سطح ملی و بین‌المللی

زینب اختری مشاور امور زنان و خانواده وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم در این نشست گفت: بر هم‌افزایی و تعامل ظرفیت دستگاه‌ها در معرفی و فروش صنایع‌دستی و ارتقای جایگاه آن در سطح ملی و بین‌المللی تاکید کرد.

وی با اشاره به حمایت ویژه و نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری به زنان، افزود: در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهمیت به زنان چه از نظر تعداد کارکنان و چه جامعه هدف در سه حوزه ماموریت حائز اهمیت و از اولویت‌های وزارتخانه است. در این نشست به دنبال آن هستیم که با همیاری یکدیگر همچنین تعامل و هم‌افزایی دستگاه های هم‌سو بتوانیم از ظرفیت یکدیگر در راستای ارتقای جایگاه صنایع‌دستی بهره ببریم. تعامل با یکدیگر می‌تواند موجب معرفی و فروش صنایع‌دستی در داخل و خارج کشور و ارزآوری شود.

مشاور امور زنان و خانواده وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابراز امیدواری کرد این نشست منجر به همکاری‌های مشترک میان دستگاه‌های اجرایی در ارتقای جایگاه، معرفی و فروش صنایع‌دستی شود.

اختری با تاکید بر اهمیت هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها در خوزه صنایع‌دستی بیش از گذشته، افزود: ظرفیت سفارتخانه‌ها و رایزن‌های فرهنگی، وزارت کشور، کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین شهرداری‌ها و استانداری‌ها در کنار شبکه ملی وزارتخانه در تمامی استان‌ها می‌تواند باعث شود صنایع‌دستی ایران در جایگاه اصلی خود که در بالاترین جایگاه‌ ملی و بین‌المللی است، قرار گیرد.

وی با اشاره به گام‌ برداشتن در راستای هم‌گرایی‌اقتصادی ابراز امیدواری کرد که با شعار زنان پیشران پیشرفت ایران در زمینه صنایع‌دستی پیشران اقتصادی باشند.

لاله فرهنگ متین معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز به ارائه گزارشی از کارهای در حال انجام مربوط به زنان پرداخت که برگزیدن بانوان تاثیرگذار در هفته زنان یکی از این موارد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha