صنایع‌دستی هنر و هویت است/ توجه ویژه رئیس‌جمهوری و دولت به صنایع‌دستی

تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: صنایع‌دستی هنر و هویت ایران است و ایرانیان در طول هزاران سال در حوزه صنایع‌دستی فعالیت داشته اند.

به‌ گزارش ایرنا از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سید عزت‌الله ضرغامی روز شنبه - ۱۷ دی ۱۴۰۱ - در نشست تعاملی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با معاونت صنایع‌دستی که با حضور انسیه خزغلی معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری و تعدادی از مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه‌های مختلف در محل سالن فجر این وزارتخانه برگزارشد، گفت: این جلسه بسیار مهم است و به نظر من اعضای این جلسه مانند یک دولت کوچک هستند و هم‌فکری و تشریک مساعی اعضای این جلسه می‌تواند برای کشور مفید باشد.

وی افزود: بعد از انقلاب یکی از مهمترین حوزه‌هایی که در آن تحول جدی ایجاد شد حوزه زنان بود. گاهی اوقات اما در این باره بی‌انصافی می‌شود و حق مطلب ادا نمی‌شود. اتفاقات ۱۰۰ روز گذشته در کشور درباره پیشرفت‌های زنان در سال‌های بعد از انقلاب بی‌انصافی می‌شود و متاسفانه برخی‌ها هم فریب می‌خورند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: در حوزه فعالیت‌های اجتماعی بانوان مانند هنر، سینما، ورزش و دیگر زمینه‌ها، پیشرفت‌های حاصل شده با پیش از انقلاب اصلا قابل مقایسه نیست و شاهد حضور چشم‌گیر بانوان در عرصه‌های مختلف هستیم.

ضرغامی گفت: بی حجابی و بدحجابی حتما نقیصه است. اما گاهی اوقات شاهد این هستیم که چند نفر احتمالاً از سر لجبازی ممکن است حجاب خود را رعایت نکنند. اما آیا وقتی این اتفاق بیفتد، نظام با مشکل روبه رو خواهد شد؟ قطعا نه! نظام با قدرت به راه خود ادامه می‌دهد. دشمن در طول ۱۰۰ روز اخیر دارد تبلیغ می‌کند که نظام اسلامی مانع پیشرفت بانوان شده و بعد از انقلاب زنان از آزادی منع شده‌اند. در حالی که واقعا این گونه نیست و در بعد از انقلاب شاهد حضور چشم‌گیر بانوان در حوزه‌های مختلف حتی در عرصه‌های بین‌المللی هستیم.

صنایع‌دستی هنر و هویت است/ توجه ویژه رئیس‌جمهوری و دولت به صنایع‌دستی

صنایع‌دستی هم هنر است و هم هویت

ضرغامی به اهمیت صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: صنایع‌دستی ارتباط مستقیم با بانوان دارد. صنایع‌دستی هم هنر و هم هویت است. ویژگی دیگر صنایع‌دستی این است که همگانی و در دسترس است. ما در طول هزاران سال در حوزه صنایع‌دستی فعالیت داشتیم. ۲۹۹ رشته ثبت شده صنایع‌دستی را داریم و این یک ظرفیت مهم است.

وی ادامه داد: البته اشکالاتی در حوزه صنایع دستی وجود دارد که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حال برطرف کردن مشکلات این حوزه هستیم. به‌عنوان مثال مشکل بازار و مسئله بسته‌بندی از مشکلات مهم این حوزه است. یکی از مهمترین موضوعات در صنایع‌دستی این است که این هنر باید کاربردی شود. درخواست من از مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه‌های مختلف این است که در این باره با ارائه پیشنهادهای کاربردی به ما کمک کنید.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دگفت: دولت سیزدهم و شخص رئیس‌جمهوری به حوزه صنایع‌دستی توجه جدی دارد. اولین اقدام در دولت سیزدهم توجه به صادرات است که خوشبختانه با پیگیری دولت در لایحه احکام دائمی بودجه پیمان‌سپاری ارزی درباره صادرکنندگان صنایع‌دستی حذف شد. این در حالی است که دستور رئیس‌جمهوری درباره بیمه ۱۰ هزار هنرمند صنایع‌دستی در دست اقدام است و نشان می‌دهد که این دولت به حوزه صنایع‌دستی توجه جدی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha