به گزارش روز دوشنبه ایرنا از آسیانیوز، «انور ابراهیم»، نخست وزیر مالزی روز یکشنبه برای یک سفر دو روزه به اندونزی وارد جاکارتا شد تا با رئیس جمهور مالزی به امید رسیدگی به مسائل دوجادوجانبه بین کشورها در بحبوحه تنش های منطقه ای و جهانی دیدار کند.
جوکووی ویدودو، قرار است روز دوشنبه در کاخ بوگور در جاوه غربی پذیرای انور باشد.
انور در توییتر خود نوشت که اولین سفر رسمی او به اندونزی از زمان آغاز به کارش به عنوان نخست وزیر در نوامبر سال گذشته، امیدوار است منجر به روابط قوی تر بین دو کشور شود.
ابراهیم بعد از ظهر یکشنبه پس از ورود به فرودگاه بین المللی سوکارنو هاتا در توییتی نوشت: امیدوارم از طریق گفتگو با رئیس جمهور جوکو ویدودو، فرصت های همکاری جدید را بیابیم.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی وزارت امور خارجه مالزی در روز شنبه، دیدار ابراهیم و ویدودو با هدف بررسی پیشرفت همکاریهای دوجانبه، بررسی همکاریهای جدید بالقوه و ارتقای تلاشهای مشترک برای رسیدگی به چالشهای منطقهای و جهانی است.
در بیانیه آمده است: هر دو رهبر در مورد مسائل منطقهای و جهانی بهویژه در مورد وضعیت میانمار و تلاشهای مشترک برای رسیدگی به تبعیض علیه روغن پالم تبادل نظر خواهند کرد.
ابراهیم و ویدودو، همچنین درباره تعیین مرزهای زمینی و مرزهای دریایی گفتگو خواهند کرد، به ویژه که اختلافات مرزی مدت هاست که به عنوان موانع بین دو کشور تلقی می شود.
از زمانی که مذاکرات در مورد مرز دریایی اندونزی و مالزی یا منطقه انحصاری اقتصادی (EEZ) در سال ۲۰۰۵ آغاز شد، هیچ نتیجه ای از سوی دو کشور در رابطه با مرزهای تنگه مالاکای جنوبی و دریای سولاوسی به دست نیامد.
انتظار میرود دو رهبر درباره اشتغال و حمایت از کارگران مهاجر اندونزیایی در مالزی که مدتهاست با موارد قاچاق انسان و آزار و اذیت مواجه بوده است، گفتگو کنند.
به عنوان مثال، در ژوئیه سال گذشته، اندونزی مجبور شد ممنوعیت موقت استخدام کارگران مهاجر به مالزی را وضع کند.
بر اساس داده های سال ۲۰۲۱ بانک اندونزی، حدود ۱.۶۳ میلیون کارگر اندونزیایی یا بیش از ۵۰ درصد از کل اندونزیایی هایی که در خارج از کشور کار می کنند، در مالزی هستند.
«زامبری عبدالکادیر»، وزیر امور خارجه تازه منصوب شده مالزی، که در میان همراهان انور ابراهیم در دیدار با ویدودو خواهد بود، گفته است که حداقل سه توافق برای رسیدگی به این مسائل دوجانبه در دست بررسی است، آنها عبارتند از توافقنامه مرزی، توافقنامه تجارت و توافقنامه کمک داخلی به اندونزی.
دیدار ابراهیم با ویدودو همچنین به دنبال توسعه بیشتر همکاری های اقتصادی بین کشورها، به ویژه در رابطه با سرمایه گذاری مالزی در پروژه پایتخت جدید اندونزی خواهد بود.
علاوه بر این، هشت تفاهمنامه بین شرکتهای بخش خصوصی مالزی و اندونزی به ارزش ۴.۱ تریلیون روپیه (۲۶۳ میلیون دلار آمریکا) نیز در حاشیه سفر انور امضا خواهد شد.
براساس دادههای رسمی مالزی، ارزش کل تجارت بین اندونزی و مالزی بین ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به سالهای گذشته افزایش قابل توجهی ۴۱.۷ درصدی داشته است، زیرا اندونزی دومین شریک تجاری مالزی در ASEAN در سال گذشته بود.
کارشناسان، نشست روز دوشنبه را فرصتی عالی برای بزرگترین و سومین اقتصادهای بزرگ آسهآن میدانند تا در روابط دوجانبه خود گام بردارند، که به گفته آنها نه تنها در داخل کشور سودمند است، بلکه به عنوان سرمایه قدرتمند برای کل منطقه خواهد بود.
انور ابراهیم، قرار است یکشنبه شب یک شام با مهاجران مالزی در سفارت این کشور در جاکارتای جنوبی میزبانی کند. او بعدازظهر دوشنبه در جاکارتای جنوبی، قبل از عزیمت به مالزی، یک سخنرانی عمومی درباره روابط استراتژیک مالایی و اندونزی ارائه خواهد کرد.
نظر شما