به گزارش ایرنا مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به سفر رییس جمهور به استان در ۲۲ دیماه افزود: عملیات اجرایی طرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد در این سفر آغاز می شود.
وی اظهار کرد:این طرح مهم شامل احداث سه واحد نمکزدایی هریک به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز و احداث خط انتقال از مبدا سایت نمک زدایی بندرعباس به مقصد استان یزد به طول ۸۰۰ کیلومتر با سرمایه گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است که برای انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال(۶.۷ مترمکعب برثانیه) با هدف تامین آب بخشی از صنایع استان و کشاورزی پربازده انجام می شود.
جوادیان زاده افزود: با منابع آبی فعلی در تابستان، توان پاسخگویی به ۳۰ درصد نیاز آب شرب را خواهیم داشت و ۷۰ درصد منابع آبی استان وابسته به آب انتقالی است و استان حتی توان تامین آب بی کیفیت را نیز ندارد.
وی اضافه کرد: استان یزد از لحاظ آب شرب هم از لحاظ کمی و کیفی در تنگنا است در این زمینه باید مدیریت مصرف صورت گیرد.
جوادیان زاده با بیان اینکه یزد در منطقه ای خشک و کم بارش واقع شده و از لحاظ منابع آب جز فقیرترین استانهای کشور است اظهار کرد از طرفی توسعه اجتماعی و صنعتی و اهمیت حفظ حوزه کشاورزی در گذشته در استان باعث شد تا مصارف آب استان طی دهههای اخیر روند رو به افزایشی را داشته باشد تا شاهد ناترازی در منابع آبی استان باشیم.
جوادیان زاده ادامه داد: این ناترازی بین منابع و مصارف موجب افت آبخوان ها و سفره های زیر زمینی می شود به طوریکه برخی از دشت های استان ممنوعه و یا بحرانی هستند.
طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان شامل احداث سه واحد نمکزدایی هریک به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز و احداث خط انتقال از مبدا سایت نمک زدایی بندرعباس به مقصد استان یزد به طول ۸۰۰ کیلومتر استوی اضافه کرد:یکی از سیاستهای دولت و شورای عالی آب کشور در این راستا علاوه بر مدیریت و تامین آب پایدار برای توسعه را احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که از سال ۱۳۹۵ در استان آغاز شده است.
جوادیان زاده با بیان اینکه دولت در راستای تامین آب پایدار برای استان برنامه های را در دستور کار خود قرار داده است گفت: در سفر رییس جمهور به استان عملیات احداث خط سبز آبرسان صنایع شامل احداث یک باب مخزن بتنی به حجم ۲هزار مترمکعب و اجرای خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر با قطر ۵۰۰ میلیمتر از نوع GRP است که با هزینه بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان درمدت ۹ماه به اتمام می رسد.
وی ادامه داد: در فاز اول این طرح که به منظور بازتخصیص آب کیفی و جایگزینی پساب در بخش صنعت انجام می شود ۱۰۰ لیتر برثانیه پساب تحویل صنایع هدف پروژه می گردد و معادل آن آب شرب کیفی بازپس و در مدار استفاده شرب قرار می گیرد.
وی اجرای فاز اول پروژه بازچرخانی پساب به دشت چرخاب که شامل احداث ۵ کیلومتر لوله به قطر ۴۰۰ میلیمتر و حفر و تجهیز ۶حلقه چاه جذبی است را از دیگر طرح های قابل افتتاح ذکر کرد و گفت: در فاز اول آن یکصد لیتر برثانیه امکان تغذیه آب دشت چرخاب وجود دارد.
جوادیان زاده تاریخ شروع آن را اردیبهشت ۱۴۰۱ و مبلغ هزینه شده را ۱۰ میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد جزو مصوبات سفر اول رییس جمهور اعلام و هدف از آن را تغذیه سفره های آب زیرزمینی ، احیاء آبخوان دشت چرخاب ،کاهش انباشت پساب دریاچه تصفیه خانه فاضلاب یزد و کاهش تنش های اجتماعی ناشی از آن برشمرد.
این مسئول از افتتاح ۲ باب مخزن ۲۰هزار متر مکعبی سنگاوی جمعا به حجم ۴۰ هزار متر مکعب با هدف افزایش حجم مخازن ذخیره آب و تاب آوری استان و بهبود فرایند بهره برداری با حضور رییس جمهور خبر داد.
کم شدن یک لیتر آب انتقالی، استان را با مشکل مواجه می کند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد هم گفت: اکنون مصرف روزانه آب شهر یزد سه هزار و ۳۰۰ لیتر در ثانیه است که در زمان اوج مصرف ۹۰۰ لیتر بر ثانیه روزانه کمبود آب داریم .
جلال علمدار افزود: ۴۵۰ لیتر از این کمبود از طریق حفاری ۳۰ حلقه چاه و ۳۰۰ لیتر هم از طریق خط پشتیبان انتقال آب شرب استان از منابع استان در آینده تامین می کنیم اما با این وجود هنوز با کمبود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه کسری مواجه هستیم.
وی گفت: اکنون حتی یک لیتر کم شدن از آب انتقالی از کوهرنگ ، این استان را در تامین آب شرب مردم دچار مشکل خواهد کرد.
اکنون مصرف روزانه آب شهر یزد سه هزار و ۳۰۰ لیتر در ثانیه است که در زمان اوج مصرف ۹۰۰ لیتر بر ثانیه روزانه کمبود آب روبرو استوی اظهار کرد: اگر مشکلی در خط انتقالی آب به استان از کوهرنگ پیش بیاید ۵۰ درصد شهرهای یزد، عقدا، میبد، ندوشن ، اشکذر ، زارچ ، تفت ، مهریز، بافق و بهاباد را با مشکل روبرو می کند.
وی با اشاره به بهره از خط پشتیبان آب شرب استان از منابع صنعت برای تامین نیاز استان در مواقع ضروری در سفر دوم رئیس جمهور گفت: این طرح با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان و با اجرای ۳۰ کیلومتر خط ۱۲۰۰ میلیمتری اجرا شده که ظرفیت انتقال ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه را داراست ولی در حال حاضر ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه را به مخازن شحنه یزد انتقال میدهد.
علمدار یکی از سیاستهای وزارت نیرو را تامین عادلانه آب ذکر کرد و گفت: در همین راستا اجرای طرح رینگ شهری یزد با سرمایه گذاری ۲۷۰۰ میلیارد تومان شروع آغاز و تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: این طرح شامل ایجاد ۱۳۰ کیلومتر خط انتقال و ساخت ۱۳۵ هزار مترمکعب مخازن است که اجرای آن چهارسال طول می کشد.
مدیر عامل آبفای یزد با اشاره به افت فشار آب و قطعی آب در تابستان در منطقه اکرمیه و حسن آباد یزد گفت: برای تامین آب این منطقه اجرای خط انتقال اکرم آباد به اکرمیه با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد که در همین راستا تاکنون حفر شش حلقه و ساخت یک باب مخزن ۵۰ هزار مترمکعبی نیز انجام شده است.
نظر شما