هادی ایزدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود این که ۱۰ درصد از مجموع ۱۷۲ واحد تولیدی صنعتی و معدنی گناباد در زمینه صادرات فعالیت دارند ولی یک سوم مجموع هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری و سه هزار و ۲۸۴ نفر اشتغال در این بخش توسط این واحدهای فعال صادراتی محقق شده و این نشان دهنده نتایج مهم توجه تولید کنندگان به مقوله صادرات کالاست.
وی با اشاره به افزایش ۱۷ درصدی صادرات کالا طی ۹ ماهه امسال از شهرستان گناباد به دیگر کشورها، مهمترین دستاورد افزایش صادرات کالا در این شهرستان را رونق بیش از ۲۰ درصدی اشتغال و سرمایه گذاری در منطقه در همین مدت دانست.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: توجه به صادرات کالا از شاخصه های مهم در رونق اقتصادی و اشتغالزایی و توسعه کمی و کیفی سرمایه گذاری و موفقیت واحدهای تولیدی به شمار می رود و هر واحد تولیدی که به این مساله توجه داشته باشد به تبع در بازاریابی و شناخت بازارهای هدف برای رونق صادرات خود تلاش می کند.
ایزدی افزود: کالاهایی که با انگیزه صادرات تولید شده باشند از نظر کمی و کیفی نسبت به سایر کالاها از وضعیت به مراتب بهتری برخوردار هستند.
وی توجه به فناوریهای نوین و یا دانش بنیان در تولیدات کالا را از دیگر عوامل مهم در توجه واحدهای تولیدی به این مساله صادرات برشمرد و ادامه داد: آن دسته از تولید کنندگان گنابادی که در کنار بازارهای هدف داخلی در سالهای گذشته به صادرات کالا به کشورهای دیگر هم توجه داشتند به موفقیتهای خوبی در زمینه های اشتغالزایی و سرمایه گذاری دست یافتند که این مساله در رونق اقتصادی منطقه نقش خوبی داشته است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: ارزش هر تن کالای صادراتی در شهرستان گناباد به طور متوسط ۹۴۴ دلار است و این نشان می دهد که بیشتر کالاهایی به سایر کشورها صادر می شود که ارزش بیشتری داشته باشد و این میزان در سطح استان خراسان رضوی حدود ۸۰۰ دلار است.
ایزدی افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد سعی می کند با برگزاری جلسات توجیهی تولید کنندگان را با اهمیت توجه به مقوله صادرات آشنا کند.
وی ایجاد تسهیلات و حمایتهای لازم برای حضور واحدهای تولیدی در نمایشگاههای بین المللی و یا اعزام هیاتهای تجاری به سایر کشورها را از دیگر رویکردهای این اداره با هدف توسعه صادرات از گناباد ذکر کرد.
ایزدی گفت: پنج هزار و ۳۰ تن کالای صنعتی به ارزش چهار میلیون و ۷۵۱ هزار دلار در ۹ ماهه امسال از شهرستان گناباد به ۱۵ کشور هدف صادر شد.
وی ادامه داد: این میزان صادرات با وجود محدودیتها و مشکلات و تشدید تحریمهای اقتصادی دشمنان از نظر وزنی ۱۰ درصد و از لحاظ ارزش ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نشان می دهد.
او مهمترین اقلام صادراتی این شهرستان را آجر و جرم نسوز، ظروف چینی، شانه و ظروف مقوایی، فرآورده های لبنی، کیسه پلی پروپیلن، نشاسته، زعفران و پسته بسته بندی شده، پودر موسیر، نمک و پودرهای معدنی است.
۱۷۲ واحد صنعتی در زیربخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راهاندازی آنها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کردهاند.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در این شهرستان فعال است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما