۲۰ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 84994437
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

درنگی بر رویای پروانه‌ها

۲۰ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبر: 84994437
درنگی بر رویای پروانه‌ها

بروجرد - ایرنا - هنوز با گذشت ۳۷ سال از شهادت مظلومانه شان صدای گریه مادرانشان از میان ازدحام جمعیت سالن بزرگداشتی که به رسم احترام و یادواره ۶۸ دانش آموز شهید بروجرد برگزار شده شنیده می‌شود.

به گزارش ایرنا، برای مادرانی که داغ پروانه هایشان را بر دل دارند فرقی نمی‌کند نام همایش چه باشد، یادواره، بزرگداشت یا تبیین علمی، آنها هر جا یادی و نامی از معصومیت و مظلومیت شهادت کودکانشان به میان آید، حضور پیدا می‌کنند تا با حضور اشک، بغض و دلتنگی کهنه شده ای که هیچ گاه دست از سر دل بیقرار آنها بر نمی‌دارد را از سیما و شمایلی که رنج این معصومیت و مظلومیت کودکانه بر آن نقش بسته را یادآوری کنند.

سالن های سخنرانی و همایش به رسم معمول برنامه های خود را پیش می‌برند و در آن میان هق هق مادرانه مادر یکی از همین ۶۸ دانش آموز به شهادت رسیده در حمله موشکی سال ۱۳۶۵ به یکی از مدارس بروجرد قطع نمی شود، هر نماهنگی، هر تصویری و هر نامی برای او خاطر کودک مظلومی را تداعی می کند که امروز اگر بود عصای دست و امید و نور خانه مادر بود.

آن روز را به خاطر دارد که حوالی زنگ آخر مدرسه به تاریخ بیستم دیماه ۳۷ سال قبل درست در زمانی که مادران برگشتن کودک خود از مدرسه را منتظرند، صدای غرش هواپیمایی آرامش زمین و آسمان شهر را بهم می ریزد و پیش تر از آن این دل همیشه نگران مادران است که می ریزد و از خانه ها دیوانه وار بیرون می زنند که نکند کودک شان در مسیر بازگشت به خانه آسیبی ببیند.

اما مبادای خاطر مادران اتفاق افتاده بود و موشک نه در بازار و کوچه و خیابان که درست در مدرسه فرود آمده بود و دیگر هر آنچه امید و دلهره نام دارد برای مادران تمام می شود و مظلومیت با تکامل یافته ترین معنایش در کف حیاط و کلاس های مدرسه تعبیر شده بود.

امروز سه شنبه برابر با بیستم دیماه، نخستیم همایش ملی حقوق کودک با تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز حمله موشکی بروجرد که در تاریخ دی ماه سال ۱۳۶۵ رخ داده بود برگزار شد.

همایشی که با رویکردی علمی و با نگاه هایی دانشگاهی و به عبارتی با زبانی فرهیخته تلاش داشت به تبیین این رویداد بپردازد، رویدادی که خود به تنهایی می تواند کامل‌ترین سند و مصداق مظلومیت و معصومیت کودکانی باشد که قربانی حمله موشکی و جنگ شدند.

این همایش پیش‌تر و سال های گذشته نیز برگزار شده و تفاوت امسال ملی بودن این همایش بود که بنا بر گفته رییس دانشگاه آیت الله بروجردی برنامه ریزی برای برگزاری این همایش به صورت بین المللی را نیز در نظر دارند، از بین ۱۵۰مقاله علمی ارسال شده به این همایش تعداد ۱۲۰ مقاله مورد پذیرش نهایی قرار گرفته است.

احسان یاوری با اشاره به استقبالی که از این همایش شده است، گفت: این میزان علاقمندی از سوی مردم و افکار عمومی نشان می دهد هنوز یاد و خاطر شهدا زنده است و افکار عمومی آمادگی پرداختن به این موضوع از ابعاد مختلفی اعم از حقوق بین الملی و مظلومیت کودکانی که بیگناه بودند و هیچ نقشی در جنگ نداشتند را دارد.

وی افزود: اگر مجامع بین المللی به این مساله توجهی درخور ندارند ، خودمان باید توجه کنیم و این ندای مظلومیت را به گوش جهانیان برسانیم.

استاد دانشگاه حقوق اظهار داشت: ایران اسلامی با قدرت و عزت در مقابل استکبار جهانی ایستاده و به الگوی برای بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.

حجت الاسلام محمد مهدی بغدادی با بیان اینکه بروجرد شهری با آب و هوای بسیار مطلوب است، بیان کرد: بروجرد شهر علم و دانش و علمای بزرگی از جمله مرجع بزرگ شیعیان است در این شهر اندیشمندان، نویسندگان و شاعران و شهدای بزرگی زندگی کرده اند.

وی اضافه کرد: رژیم بعث مدرسه ای را بمباران که در آن دانش آموزان بی دفاع در حال تحصیل بودند در حالی که براساس قوانین حمله به مراکز علمی ممنوع است.

این دکترای حقوق بین الملل تاکید کرد: بی‌عدالتی و انتقام در جنگ‌ها به کار برده می‌شود، وقتی از جنگ و صلح در روابط بین الملل صحبت می‌شود که استکبار جهانی برای ماندگاری خود از جنگ استفاده می‌کند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان نیز در این همایش با تاکید بر اینکه پرونده شهادت ۶۸ دانش آموز بروجردی در حمله موشکی سال ۶۵ تا همیشه باز است، گفت: مجامع بین المللی نمی توانند تا همیشه سکوت کنند و یک روز باید به این جنایت پاسخ بدهند.

حجت الاسلام هبت اله هاشمی افزود: ما دنبال نبش قبر نیستیم اما در بیان و رسیدگی به مظلومیت این کودکان کوتاهی شده است، وقتی با دادن یک فراخوان برای بزرگداشت این شهدای دانش آموز اینگونه با استقبال ندا پاسخ داده می شود یعنی می توان با همت و تلاشی جهاد گونه به پیروزی رسید.

وی با تحسین برگزاری نخستین همایش ملی حقوق کودک در پرتو قواعد حقوق بشردوستانه و با محوریت تبیین علمی آن در بروجرد افزود: پرچم این جهاد در بروجرد برافراشته شده است و در گام های بعدی در لرستان، ایران و جهان تداوم خواهد یافت.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان نیز در این همایش با تاکید بر ضرورت گفتمان سازی در مورد مظلومیت شهادت ۶۸ دانش آموز بروجرد گفت: این موضوع باید ابتدا در فضای دانشگاهی و در بین نخبگان مورد توجه قرار گیرد تا در ادامه به گفتمان در ادبیات مسوولان تبدیل شود.

مجید منعمی افزود: ما در کسوت دولت با تمام توان از این گفتمان حمایت می کنیم تا این موضوع به بهترین شکل تبیین و به گفتمانی موثر تبدیل شود.

نخستین همایش ملی حقوق کودک در پرتو قواعد حقوق بشردوستانه با رویکرد تبیین ابعاد علمی ۶۸ دانش آموز حمله موشکی بروجرد در ۲۰ دیماه ۱۳۶۵، امروز سه شنبه توسط دانشگاه آیت الله بروجردی در محل سالن همایش اداره ارشاد شهرستان بروجرد برگزار شد.

گفتنی است، به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی بروجرد از فرمانده هوا و فضای سپاه سردار حاجی زاده درخواست شده که یکی از موشک های ساخت سپاه پاسداران به نام ۶۸ کودک شهید دانش آموز نامگذاری شود و ماکت آن موشک در محل اصابت موشک نصب شود.

مخاصمات مسلحانه؛ کودکان و مددکاری، آثار روانشناختی مخاصمات مسلحانه بر کودکان، حقوق کودک و مسوولیت های نهادهای ملی و بین المللی، حقوق کودکان در مخاصمات مسلحانه از دیدگاه اسلامی با محوریت ویژه تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز بروجرد از محورهای این همایش بود که با حضور اساتید و پژوهشگران این حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha