وزیر نیرو: بهره‌برداری از منابع پسابی برای مدیریت آب تهران ضروری است 

تهران - ایرنا - وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در موضوع مدیریت آب تهران باید از منابع پسابی حداکثر بهره برداری را کرد، گفت: مصارف آب فضای سبز تهران و مناطق صنعتی پایتخت عمدتاً توسط پساب‌های تولید شده مدیریت شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر محرابیان عصر چهارشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه با شهرداری گفت: پیش از این در مدیریت برق در تابستان تجربه همکاری خوبی با شهرداری داشتیم و این همکاری نیز اکنون در مدیریت بحران آبی ادامه دارد.

وی با اشاره به چالش های پایتخت گفت: تهران در موارد مهمی با کلانشهرهای دیگر در دنیا تفاوت دارد؛ به عنوان مثال بسیاری از کلانشهرها در کنار منابع آبی پایدار گسترش یافته، در حالی که در اطراف تهران هیچگونه رودخانه بزرگ و یا دریاچه ای نیست.

به گفته وی، هم اکنون پنج سد بزرگ در حال تامین آب تهران است و متاسفانه در ۱۵ سال گذشته منبع جدیدی برای تامین آب شرب پایتخت در نظر گرفته نشده که به جز سد ماملو که آن نیز تنها یک منبع تنظیم کننده است و آب آن از سد لتیان تامین می شود.

وزیر نیرو تاکید کرد: در پیشبرد برنامه توسعه ما می توانیم هر جا که با کمبود برق روبرو هستیم، با نوسازی و تولید منابع جدید این کمبود را جبران کنیم اما آب ماده ای ارزشمند است که امکان تولید آن وجود ندارد و ما صرفاً تنها می توانیم منابع آبی را مدیریت و یا بازچرخانی کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم اکنون شرایط تصفیه پساب های باقی مانده به گونه ای است که در نهایت آب تولید شده کاملا بهداشتی است و هیچ محدودیتی برای مصارف غیرخانگی آن نداریم.

محرابیان تاکید کرد: تهران یک الگو در کشور است، به همین جهت اگر در پایتخت اتفاق مثبتی رخ بدهد، بلافاصله در سایر شهرها نیز آن اتفاق تکثیر می شود؛ من خوشحالم بسیاری از صحبت هایی که در جلسه سال گذشته داشتیم اجرایی شده است؛ امید دارم متن تفاهم امروز نیز به خوبی پیش برود و مطابق چشم انداز سه ساله آن تا سال آینده حداقل ۳۵ درصد تفاهم نامه اجرایی شده باشد.

در حال ایجاد محلات و شهرک های  الگویی در پایتخت هستیم
شهردار تهران نیز در این مراسم گفت: هم اکنون در حال ایجاد محلات و شهرک‌های الگویی در تهران هستیم که امیدواریم الگوی درست مصرف نیز در آنها پیاده سازی شود.

علیرضا زاکانی افزود: در این زمینه با مجموعه‌های مختلفی همکاری‌ها را آغاز کردیم و امیدواریم با همکاری وزارت نیرو الگوهای مصرف درست برق را نیز پیاده سازی کنیم.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه شهرداری تهران با وزارت نیرو نیز گفت: حرکت‌های بسیار خوبی در قالب همکاری‌ها شکل گرفته و امیدواریم مسیری را برویم که به مصرف قاعده مند توجه ویژه‌ای داشته باشیم و با بازچرخانی، نهایت بهره را از نعمت‌های الهی داشته باشیم. در حوزه برق نیز با صرفه جویی و ایجاد تغییر در نوع مصرف ظرفیت خوبی را فراهم کنیم و نظم و چارچوبی را به مصرف خود در حوزه برق بدهیم و از سوی دیگر به سمت الگوی تجدید پذیری حرکت کنیم. 

شهردار تهران در جمع خبرنگاران نیز گفت: روح تفاهم‌نامه امروز فراتر از یک تفاهم است، چرا که لکه گذاری‌های اجرایی را به همراه زمان بندی دنبال می‌کند امیدواریم به همراه وزارت نیرو دست به دست هم دهیم و خدمت شایسته‌ای را به شهروندان ارائه کنیم.

به گفته وی، قطعا در حوزه برق با کاهش مصرف که امری شدنی و اقتصادی است در قالب‌های مختلفی ناظر بر جابجایی خطوط انتقال و نوسازی پست‌ها روند مشخصی را دنبال خواهیم کرد.

زاکانی تاکید کرد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز امیدواریم بتوانیم اقدامات موثری را انجام دهیم تا در حوزه کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف گام‌های موثری را برداریم.

به گفته وی، با وزارت نیرو همکاری‌های مشخص و دیرینه‌ای داشته‌ایم که در سال گذشته این همکاری‌ها تشدید شد امیدواریم از این طریق افق روشنی برای شهروندان تهران فراهم شود.

شهردار تهران ادامه داد: هم اکنون 361 هزار روشنایی در تهران داریم که اگر مصرف آنها از ۱۲۵ به ۲۵ تبدیل شود حدود ۳۵ مگاوات مصرف کاهش پیدا می‌کند از سوی دیگر صرفه جویی و کاهش مصرف در مجموعه‌های خود شهرداری تهران نیز دنبال خواهد شد البته عموم مردم نیز در این صرفه جویی همکاری قابل تقدیری داشته‌اند لذا امیدواریم در حوزه آب نیز افق‌های جدیدی فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم میزان مصرف را کاهش دهیم و با استفاده از پساب بتوانیم در چاه‌های شهری را ببندیم و از این طریق موضوع فرونشست زمین را مدیریت کنیم.

به گزارش ایرنا، بهسازی و نوسازی تاسیسات آب و برق شهر تهران، اصلاح روشنایی معابر، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف برق و انرژی، بسترسازی و تامین تسهیلات استفاده از وسایل نقلیه برقی، امکان سنجی ایجاد تونل مشترک شهری و تونل انرژی با بهره گیری از امکانات دو طرف، بهره برداری مناسب از روان آب‌ها و آب‌های سطحی، تسریع در تکمیل شبکه فاضلاب شهر تهران، هوشمندسازی و توسعه زیرساخت‌های دولت الکترونیک، فرهنگسازی و آگاه سازی عمومی در جهت مدیریت مصرف آب و برق از موضوعاتی است که در این تفاهم‌نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

محورهای تفاهم‌نامه در پنج سرفصل شامل بخش برق و انرژی شهر تهران، بخش آب و فاضلاب شهری تهران، شهر هوشمند و توسعه دولت الکترونیک، امور مالی و حقوقی، امور فرهنگی و تبلیغی در راستای مدیریت مصرف، راهبری و نظارت بر اجرا پایه گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha