به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، برخی رسانهها مدعی شده بودند سن بازنشستگی در بودجه سال آینده ۲ سال افزایش پیداکرده که این موضوع اشتباه است چون در بودجه سال آینده فقط عنوان شده به شرط موافقت دستگاه و البته درخواست کارمند ادامه کار وی برای دو سال مجاز است.
یکی دیگر از ابهامات مطرح شده افزایش شدید مالیات است؛ برخی افراد مدعی افزایش ۵۲ درصدی هم شده اند؛ حال آنکه مالیات بر بخش تولید که از جمله نگرانی های کارشناسان است نه تنها رشدی نداشته بلکه نسبت به قوانین پایه هفت درصد کاهش پیدا کرده است.
درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه ۴۷ درصد رشد دارد؛ بخشی از این رشد به نرخ تورم و افزایش مالیات بر ارزش افزوده مربوط می شود؛ طبیعی است وقتی کالاها با نرخ تورم افزایش قیمت پیدا می کنند درآمد ریالی مالیات برارزش افزوده هم رشد می یابد و این به معنی افزایش میزان مالیات نیست.
از سوی دیگر دولت توجه ویژهای به شناسایی فرار مالیاتی و وضع پایه های جدید داشته؛ پس تولیدکننده،کارمند و حتی کسبه نباید نگران افزایش مالیات باشند مگر کسانی که از دادن مالیات شانه خالی می کردند یا از کارهای سوداگرانه درآمدهای هنگفتی دارند.
برخی رسانه ها و افراد هم گفته اند دولت درآمدهای نفتی خود را غیر واقعی دیده است؛ مثلا نوشته اند دولت امسال روزی ۸۰۰ هزار بشکه نفت فروخته و سال آینده روزی یک میلیون ۴۰۰ هزار بشکه پیش بینی کرده است؛ این روند منجر به کسری بودجه و تورم خواهد شد؛ حال آنکه اطلاعات به طوری کلی غلط است؛ اول اینکه رقم دقیق فروش نفت به علت تحریم ها محرمانه است اما همین نکته بیش که براساس گزارش خزانه در ۹ ماه امسال ۸۶ درصد منابع بودجه محقق شده و این رقم تاپایان سال به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
بخش دیگری از ابهامات که هر سال توسط افرادی با اغراض مشخص طرح می شود به بودجه نهادهای انقلابی یا فرهنگی بر می گردد؛ مثلا برخی عنوان کردن که بودجه سپاه پاسداران ۱۳۱ درصد افزایش پیدا کرده؛ یا بودجه مرکز خدمات حوزه علمیه ۲.۲ برابر شده یا مثال های دیگر که همه اینها دروغ است.
مثلا بودجه سپاه پاسداران در سال آینده کمتر از ۳۰ درصد رشد داشته است.یا بودجه مرکز خدمات علمیه ۳۵ درصد رشد داشته، به عبارت دیگر بخشی از بودجه این مرکز که در تبصره ۱۴ بوده امسال به علت حذف کلی این تبصره به یک ردیف تبدیل شده و افزایش ۲.۲ برابری بودجه آن از اساس غلط است.
نظر شما