۲۲ دی ۱۴۰۱، ۸:۰۲
کد خبرنگار: 2645
کد خبر: 84996294
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تدوین نقشه راه علمی توسعه با برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مازندران

نوشهر - ایرنا- پنجمین همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری مازندران روز پنجشنبه با محوریت نوشهر، چالوس و کلاردشت با حضور استاندار، سرمایه‌گذاران و مسوولان استانی و شهرستانی در چالوس آغازشد که برگزاری این همایش‌ها به اعتقاد کارشناسان بهترین راهبرد تدوین نقشه راه علمی توسعه برای این استان دارای ظرفیت‌های فراوان است.

به گزارش ایرنا، استاندار دولت مردمی سیزدهم با مشارکت نهادهای اجرایی استان برای تحقق راهبرد سرمایه گذاری همه جانبه در استان، سال جاری به برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری منطقه ای اقدام کرده است تا علاوه بر شناسایی ظرفیت های هر شهرستان و معرفی آن به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی داخلی و خارجی، نقشه راه علمی توسعه استان را تهیه کند راهبردی که در ادوار گذشته سابقه نداشته است.

مازندران با افزون بر سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار و ۷۵۶ کیلومتر مربع وسعت، در مجموع حدود چهار درصد تولید ناخالص ملی ایران را به خود اختصاص داده که بهره گیری از چنین ظرفیت بسیار مناسب در جهت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جدید برای دولت سیزدهم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

نخستین همایش فرصت های سرمایه گذاری غرب مازندران ماه گذشته با مرکزیت شهرستان تنکابن با حضور تعدادی از سرمایه گذاران و فعالان حوزه اقتصادی منطقه برگزار شد و امروز نیز پنجمین همایش سرمایه گذاری در استان و یا دومین همایش سرمایه گذاری غرب مازندران در شهرستان چالوس آغاز شده است.

سرمایه گذاری در حوزه های مختلف به اعتقاد مسوولان و کارشناسان تنها راه برون رفت مازندران از چالش های فرارو در شرایط کنونی است که تحقق این مهم نیازمند همدلی و همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی با داشتن برنامه ریزی علمی است.

۲۲ شهرستان استان مازندران به گفته کارشناسان امر دارای ظرفیت های متعالی در حوزه های مختلف نظیر اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی، از جمله سواحل ، دریا، جنگل و کوهستان است که شکوفایی آنها نیازمند برنامه ریزی اصولی ، حمایت های همه جانبه نهادهای ذیربط است که دولت سیزدهم از یکسال گذشته تاکنون توانسته ظرفیت های منطقه را شناسایی و بتدریج برای آنها برنامه ریزی کند.

صاحبنظران حوزه اقتصادی مازندران می گویند کاغذبازی‌ اداری، زمان‌بر شدن اعطای مجوز و نبود ادبیات و اخلاق حرفه‌ای در برخی از دستگاه‌های اجرایی در سال‌های گذشته از دلایل بی‌رغبتی فعالان اقتصادی برای اجرای طرح‌های سرمایه گذاری در مازندران بوده که با اراده دولت و راه اندازی پنجره واحد حمایت از بخش خصوصی این معضل اساسی در حال برچیده شدن است.

آمار ارایه شده مسوولان مربوط مبین این است که صدها فرصت های سرمایه گذاری جدید در حوزه های مختلف طی برگزاری چهار همایش فرصت های سرمایه گذاری در سطح مازندران شناسایی شده است که تاکنون سرمایه گذاران زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه مورد نظر استقبال کردند که با اجرایی شدن آنها توسعه مازندران را رقم خواهد زد.

با ادامه روند موجود در دولت جهادی سیزدهم و با همت جهادی مسوولان ، سرمایه گذاری مطلوب توسعه در همه بخش های این استان شمالی رقم خواهد خورد البته کارشناسان نیز برای تحقق زودهنگام این مهم بر ضرورت تغییر رویکرد در حوزه اقتصادی این استان دارای تمدن و تاریخ بزرگ تاکید دارند.

همایش فرصت های سرمایه گذاری نیاز ضروری اکنون استان

در همین پیوند ، مهران صدیقی مدرس دانشگاه های آزاد در غرب مازندران معتقد است که برگزاری همایش های فرصت های سرمایه گذاری باید دهه های قبل انجام می شد تا امروز ثمره داشتن نقشه راه علمی توسعه در حوزه های مختلف استان مازندران را مردم می چشیدند و توسعه هر شهرستان رقم می خورد.

صدیقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اقدام مسوولان دولت سیزدهم در استان مازندران را در برگزاری اینگونه همایش های منطقهای و اقتصادی را باید قدردانست چرا که استان مازندران در زمینه های مختلف دارای ظرفیت های متعالی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است که متاسفانه طی چهار دهه گذشته این ظرفیت ها به معنای واقعی شکوفا نشده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز جذب سرمایه گذار باید در اولویت برنامه های برنامه ریزان حوزه های مختلف استان پنهاور مازندران باشد و هرگونه غفلت و بی توجهی ظلمی بزرگ به اهالی منطقه است البته برآیند عملکرد دولت در یکسال گذشته نشان داده است که می توان با همت جهادی گام های توسعه را برای این استان برداشت.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد : مسوولان همچنین باید فراتر از جذب سرمایه گذاری داخلی نیز به فکر جذب سرمایه گذاران خارجی باشند چرا که با داشتن نقشه راه علمی هر سرمایه گذاری استقبال خواهد کرد البته نکته مهمی در این راستا توجه ویژه بشود آنست که موانع فراروی سرمایه گذاران از صفر تا صد کارها نیز باید برداشته شود.

صدیقی ایجاد گفتمان واحد لازمه تحقق سرمایه گذاری در مازندران برشمرد و گفت : خروجی همایش فرصت های سرمایه گذاری باید هر چه زودتر برای ۲۲ شهرستان استان مازندران نمود عینی داشته باشد تا اهالی از ثمره آن بهره مند شوند.

رستم زوردی فرماندار نوشهر و رییس پنجمین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان مازندران بر ضرورت برنامه ریزی دقیق جهت بهره گیری مطلوب و مناسب از این همایش و حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی برای رشد و توسعه منطقه تاکید کرد.

وی افزود : برگزاری این همایش با توجه به حضور سرمایه گذاران فرصتی مطلوب برای شناساندن ظرفیت های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران است که به بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی می توان بسیاری از مشکلات منطقه از جمله اشتغال را مرتفع کردو توسعه پایدار در منطقه دست یافت.

همایش به ایجاد گفتمان واحد منجر می شود

استاندار مازندران که برگزاری این همایش اقتصادی از جمله شاخصه های دوره مدیریت او در این استان شمالی است، معتقدند است : ما در حوزه اقتصادی این استان که دارای تمدن و تاریخ بزرگی است باید برآیند و رویکرد جدید ایجاد کنیم که در این برآیند با طراحی که می شود سلسله اقداماتی را انجام داد تا رویکردمان تغییر یابد.

سید محمود حسینی پور نوری که با برگزاری این همایشها در خصوص سرمایه گذاری اهداف و برنامه دارد ، خاطرنشان کرد: می خواهیم ظرفیت های موجود را در این همایش ها به استحضار عموم سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی استان برسانیم و در این ارتباط نیز گفتمان واحدی را در استان ایجاد کنیم.

تدوین نقشه راه علمی توسعه با برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مازندران

فعالیت های اقتصادی به گفته حسینی پور نوری نیازمند بسترهای مناسب اجرایی است که بسترهای این مهم باید برای فعالان اقتصادی خوب ایجاد شود تا آنان بتوانند فعالیت هایشان را بدون دغدغه ادامه دهند.

وی تصریح کرد : یکی از مباحث ها که باید دنبال شود ایجاد پروژه های مشارکتی است، یعنی واگذاری فعالیت های اقتصادی به بخش خصوصی در دنیا تجربه موفقی بود که در جمهوری اسلامی در این ارتباط تاکنون تلاش های زیادی شد و ما در این استان فرصت های زیادی داریم که می خواهیم آنها را به بخش خصوصی قرار دهیم و این همایشها با همین هدف برگزار می شود تا نظرات مان با بخش خصوصی نزدیک شود.

ضرورت ایجاد سامانه برای معرفی ظرفیت ها به سرمایه گذاران

استاندار مازندران شناسایی ظرفیت های سرمایه گذاری در استان را از دیگر اهداف این همایش برشمرد و گفت : هم اکنون سامانه ای برای معرفی فرصت ها و ظرفیت ها به سرمایه گذاران وجود ندارد ، دنیای امروز دنیای شیشه ای است سرمایه گذار باید پاک در جریان فرصت های سرمایه گذاری باشد تا بتواند با امنیت خاطر کارش را پیش ببرد.

حسینی پور با بیان این که ظرفیت های شناسایی شده را نه تنها به سرمایه گذاران داخلی بلکه خارجی معرفی خواهد شد ، افزود: نکته مهم بحث بسته های سرمایه گذاری است که باید به گونه ای در اختیار متقاضیان قرار گیرد که همراه مشوق ها باشد تا بتوانیم سرمایه گذاران را از دیگر نقاط به این استان جذب کنیم.

این مقام عالی دولت در استان مازندران اضافه کرد :بعد از آسیب شناسی های انجام شده امروز افتخار آن را داریم و اعلام می کنیم که هر سرمایه گذار در این فرصت ها سرمایه گذاری کند یک ماهه پروانه شان صادر می شود و این هم یکی از مشوق های ماست.

شروع حرکت های خوب در حوزه سرمایه گذاری

حسینی پور خاطرنشان کرد : مطلب بعدی مطالعات راهبردی سرمایه گذاری است حرکتی که در حوزه سرمایه گذاری شروع شده که رقابت های سرمایه گذاری در مناطق مختلف استان را به دنبال داشته است، فرصت مطالعاتی راهبردی مرحله بعدی است یعنی ما نیازمندی های جامعه هدف را شناسایی کنیم.

استاندار مازندران به عنوان مثال یادآور شد : روسیه سالانه ۲۷۰ میلیارد دلار واردات دارد و فقط واردات صیفی جات آن ۱۱ میلیارد دلار است سهم جمهوری اسلامی و حتی استان مازندران از مقدار واردات کشور همسایه کجاست؟ در حالی که مازندران قطب و محور تولیدات کشاورزی است که در همایش ها باید بدانیم جایگاه کشاورزی ما در کجاست.

حسینی تاکید کرد در این همایش فرصت های سرمایه گذاری که به صورت منطقه ای برگزار می شود، باید ظرفیت های گردشگری اختصاصی هر شهرستان تبیین شود.

استاندار مازندران تصریح کرد : تاکنون با برگزاری این همایش ها ، سرمایه گذارانی حاضر شدند تا میلیارد دلار در شهرستان منطقه خود سرمایه گذاری کنند که ثمره برگزاری این همایش ها بوده است.

وی مدیریت پسماند را یک فرصت اقتصادی دانست و تاکید کرد سرمایه گذاری در این بخش استان ضروری است و ادامه داد : ایجاد شهرکهای کشاورزی ، دامپروری و گلخانه ای از دیگر مباحث مهمی استان است که سرمایه گذاری در این حوزه ها باید به نحو احسن انجام بشود.

لزوم سرمایه گذاری در امنیت غذا

حسینی پورنوری با اشاره به شهر سبز افزود : این استان اطلس جغرافیایی بی نظیری اعم دریا، جنگل ، کوهستان دارد که مورد توجه گردشگران بین المللی است ، امروز گردشگران علاقه مندند به روستاها بروند و از مناظر آن بهره شوند و سیاست دولت سیزدهم هم احیای روستا و توجه به روستاییان است و در همین راستا ۵۰۰ روستای مازندران را به عنوان پایلوت قرار دادیم تا بتوانیم احیا و اقتصاد روستا را دنبال کنیم که همه باید پای کار بیایند.

به تاکید وی انجام همه راهبردهای یادشده در استان نیازمند همدلی و همکاری نهادهای دولتی و خصوصی است.

وی به بحث امنیت غذا در جهان معاصر اشاره کرد و گفت : در ۱۰ سال آینده در دنیا، امنیت غذا به عنوان یکی از مولفه های مهم اقتدار ملی است بنابراین سرمایه گذاری در این بخش استان بسیاری ضروری است چرا که مازندران در تولید این اقتدار ملی، صنعت غذا بیشترین سهم را در کشور دارد.

تدوین نقشه راه علمی توسعه با برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مازندران

در شرایط کنونی اهمیت سرمایه‌گذاری‌ برای استان بیشتر از این حیث مورد توجه است که با توجه به ظرفیت های موجود حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فناوری اعم از صنعت و کشاورزی، فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری های جدید روند توسعه این دیار را بیش از پیش هموارتر کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت : همایش تبیین ظرفیت‌های اقتصادی با هدف جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی حداکثر تا یک ماه آینده در مازندران برگزار خواهد.

حسن خیریانپور با بیان این که، تمامی دستگاه‌های اجرایی استان موظف به حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستند، گفت: از فرمانداران در شهرستان های مازندران توقع داریم که موانع اداری را از پیش پای بخش خصوصی بردارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران ادامه داد: برای جهش و رسیدن به رشد اقتصادی راهی جز جذب سرمایه گذار بخش خصوصی نداریم.

خیریانپور اضافه کرد: اهمیت حضور سرمایه گذاران خارجی در استان از این حیث است که دشمنان با فشار های خارجی و تحریم درصدد افول توسعه اقتصادی کشور شدند.

به تاکید وی ساده‌سازی مقررات برای جلب سرمایه‌گذار باید با جدیت دنبال شود و یادگرفتن زبان ادبیات بخش خصوصی برای اجرای طرح های اقتصادی باید از سوی تمامی دستگاه های اجرایی استان در اولویت باشد و استان مازندران زیر پای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می کند.

دیپلماسی فعال اقتصادی به عنوان سیاست راهبردی دولت سیزدهم، مازندران را به کانون رفت و آمد هیات‌های اقتصادی داخلی و خارجی تبدیل کرده به طوری که از ابتدای امسال تاکنون ۷۰۳ مجوز سرمایه گذاری در این خِطه شمال صادر شده است .

به گزارش خبرنگار ایرنا ،اگرچه با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی بسیاری از فعالیت های زیر ساختی استان مازندران با چالش های جدی مواجه است چراکه مازندران به صورت یک مدیریت کلان دیده نشده و کسانی که بر این استان مدیریت کرده اند آشنا به مسائل و مشکلات استان به صورت تخصصی نبوده اند ،اما در نگاهی منصفانه و صد البته بر اساس آمار با تصمیم گیری دقیق و برنامه ریزی روشن فرآیند توسعه طرح های اقتصادی استان رو به پیشرفت و در مسیر درست رسیدن به نتیجه قرار گرفته است و همایش فرصت های سرمایه گذاری نیز به طور قطع توسعه همه جانبه استان فراهم خواهد کرد.

استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار حدود هشت میلیون تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور ، رتبه اول را دارد .

بر اساس آمارهای رسمی اقلام غذایی ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند ، بسیار مهم و حساس است .

مازندران افزون بر سه میلیون نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha