به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر محرابیان روز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس به استان های مرکزی(یزد، اصفهان و کرمان) و همچنین آیین بهره برداری همزمان از ۱۶ پروژه صنعتی آب و برق استان یزد که رییس جمهور نیز در این مراسم حضور داشت با تبریک میلاد فاطمه زهرا (س) افزود: وزارت نیرو تامین آب بخش های کشاورزی، صنعت و محیط زیست را در برنامه های عملیاتی برای تک تک نقاط کشور در دستور کار دارد.
وی با قدردانی از تلاشگران عرصه صنعت آب و برق کشور و استان یزد تصریح کرد: امروز رییس جمهور به منظور افتتاح ۱۶ پروژه صنعت آب و برق در این مراسم حاضر شدند و در این مراسم شاهد افتتاح دو مخزن بزرگ آب هستیم که تاب آوری یزد را در این حوزه، هفت ساعت افزایش می دهد.
به گفته وی در کنار آن امروز شاهد افتتاح ۲ پروژه آبچرخانی برای استفاده از پساب بهداشتی استان در مصرف صنعتی مورد نظر بوده که جای تشکر دارد و همچنین تعداد قابل توجهی پروژه برقی و انتقال آب و مهمتر از همه تامین آب شهر یزد به صورت طرح پدافندی از خط موجود دریا نیز افتتاح می شود.
به گفته وی این طرح در زمانی کوتاه یعنی در دولت سیزدهم تصمیم گیری و تامین اعتبار شد و با افتتاح آن شاهد تامین پایدار آب یزد و تقویت آب شرب این استان هستیم.
وزیر نیرو ادامه داد: شروع عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب دریا به فلات مرکزی یک اتفاق مهم است که برای تأمین آب، دو کلان پروژه را در دستور کار قرار دادیم که اولین آن مدیریت مصرف است که با این پروژه میتوانیم تا حد زیادی نیازهای کشور در بخش آب و برق را تأمین کنیم.
محرابیان بیان کرد: در کنار مدیریت مصرف، پروژههای تأمین آب به شیوههای مختلف در حوزه سدسازی، تصفیه خانهها و … انجام میشود، اما ویژگی کشور ما این است که با استفاده از آبهای غیرمتعارف مثل پسابها، آبهای دریا و … میتوانیم بسیاری از نیازهای خود را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: اکثر ابر شهرهای دنیا در کنار رودخانههای عظیم و دریاها بنا شده، اما ویژگی کشور ما این است که بسیاری از شهرهای بزرگ ما در فاصله دور از آبها واقع شدهاند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ما نیز باید سهم خود را از دریاها برداشت کنیم، افزود: پیش بینی شده میزان آب شیرین کنها را تا ۶ برابر افزایش دهیم که تا پایان فعالیت دولت سیزدهم این آب شیرین کنها به تدریج افتتاح خواهد شد.
محرابیان اظهار داشت: برای انتقال آب دریا چند کلان پروژه را شروع کردهایم که اولین آن انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان و دیگری انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است و خط دیگر از سال ۸۸ تعریف شد، ۸۹ مصوب شد و به مرور به بهره برداری رسید که امیدواریم آب شیرین کن دوم آن نیز سریعتر به بهره برداری برسد.
وی افزود: خط اول تخصیص آن مربوط به صنایع بود، اما خط دوم با اعتبار دولتی انجام میشود و بیشتر به آب شرب پایدار توجه دارد؛ ضمن اینکه پیش بینی شده خطی نیز به صورت مجزا از این پروژه به اصفهان برود.
وزیر نیرو عنوان کرد: خوشبختانه خط اصفهان نیز از خود اصفهان عملیات اجرایی آن آغاز شده و پیش بینی می شود در طول ۲۴ ماه آن خط به خط موجود متصل شود و از ظرفیت خالی این خط بتوانیم به صورت موقت استفاده کنیم و به مرور که آب شیرین کن سیریک به اتصال میرسد، آن خط نیز کاملاً خودگردان خواهد شد، به این معنا که همزمان هم خط سیستان و بلوچستان و هم یزد و کرمان و هم اصفهان را خواهیم داشت.
محرابیان از تلاشهای استاندار یزد و استاندار اصفهان، سیستان و بلوچستان و کرمان قدردانی کرد و گفت: این استانداران پای کار ایستادند و دولت نیز با حمایتهای خود این ابرپروژه را به سرانجام رساند.
وی، مدیران استان یزد را بسیار سختکوش خواند و بیان کرد: اینها دغدغه انتقال آب را به طور جدی داشتند و امیدواریم با دستور رئیس جمهور شاهد افتتاح این ۱۶ پروژه باشیم.
رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در دور دوم سفرهای استانی، صبح پنجشنبه وارد فرودگاه شهید صدوقی یزد شد و مورد استقبال نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی قرار گرفت.
دیدار عمومی با مردم، افتتاح خط انتقال آب شرب استان یزد از منابع صنعت در مواقع اضطراری، آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد و فلات مرکزی و آغاز ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی ویلایی از مهمترین برنامه های سفر رییس جمهور به استان است.
نظر شما