استاندار کرمان: اجرای الگوی کشت نیاز به جراحی دارد

جیرفت- ایرنا- استاندار کرمان گفت: اجرای الگوی کشت یکی از سیاستگذاری های مهم است که شاید نیاز به جراحی هایی داشته باشد اما در نتیجه، کشاورزی پایدار خواهد شد و می تواند بدون حمایت ها روی پای خود بایستد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی فداکار روز پنجشنبه در چهارمین جشنواره ملی مرکبات جیرفت اظهار داشت: جهاد کشاورزی از وزارتخانه خدماتی به وزارتخانه سیاستگذاری تبدیل شده و این کار بزرگی است.

وی افزود: اگر تعرفه های صادراتی، کشاورزان را با چالش مواجه نکند براحتی می توانند تولید و درآمد داشته باشند و سایر بخش های کشاورزی هم فعال می‌شود.

استاندار کرمان ادامه داد: در الگوی کشت کار بزرگی انجام شده و استان هم برای پیشبرد آن کمک می کند.

وی تاکید کرد: جنوب کرمان از گذشته تاریخی برخوردار است و امروز هم ظرفیت های متنوعی در حوزه های معادن، کشاورزی و نیروی انسانی توانمند دارد.

ضرورت ارائه لایحه آبخیزداری

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: آبخیزداری از پاشنه آشیل‌های کشاورزی کشور است و انتظار داریم لایحه دولت در این زمینه زودتر به مجلس ارائه شود.

ذبیح الله اعظمی افزود: وزیر جهاد کشاورزی الگوی کشت را اجرایی کرد که قابل تحسین است و اتفاق مهمی محسوب می شود.

وی تصریح: در شمال کشور قیمت مرکبات پایین است و بر قیمت مرکبات جنوب کرمان که با کیفیت بالا تولید می شود نیز اثر منفی می‌گذارد؛ بنابراین به دنبال صادرات به چین و هندوستان هستیم اما هنوز این اتفاق نیافتاده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تکمیل زنجیره تولید و صنایع تبدیلی هم مشکل داریم اما سرمایه‌گذاری هایی آغاز شده است که امیدواریم تا پایان دی ماه به نتایجی برسد.

وی تاکید کرد: بیماری ها و آفات بلای مرکبات جنوب استان شده است و انتظار داریم برای مقابله با آن اقدامات مناسبی صورت گیرد.

اعظمی گفت: ۱۷ میلیارد تومان برای مقابله با آفت سوسک سرخرطومی خرما در نظر گرفته شد و همچنین وزیر ۵۰ میلیارد تومان در اختیار نمایندگان کمیسیون کشاورزی قرار داد که کمیسیون هم این مبلغ را برای آبخیزداری، آبیاری تحت فشار و قنوات گذاشت.

وی با تاکید بر اینکه انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید پیاز را در سال آینده کنترل کند و برنامه ریزی شود افزود: دولت برای تنظیم بازار تعرفه می گذارد اما ۲ ماه دیرتر آن را بر می دارد که البته این بار بموقع برداشته شد.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سیب زمینی کاران هم که برداشت آنان آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه دارد نگران هستند و انتظار دارند برای صادرات محصولات آنان تعرفه گذاشته نشود.

حمایت مناسب دولت از تولید پیاز

نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان هم در این جشنواره گفت: حمایت از تولیدات پیاز توسط دولت مناسب بوده و انتظار داریم این حمایت از تولیدات سیب زمینی جنوب استان هم ادامه داشته باشد.

منصور شکراللهی افزود: چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی جنوب کشور قابل توجه است و ظرفیت بالای منطقه را نشان می دهد.

وی تاکید کرد: بهترین مرکبات کشور و دنیا در جنوب کرمان به صورت ارگانیک و طبیعی تولید می شود.

شکراللهی با اشاره به دیگر ظرفیت های جنوب کرمان ادامه داد: ۱۰ هزار نفر شتر در جنوب وجود دارد که ظرفیت خوبی برای کسب ارزش افزوده ایجاد کرده است و در همین راستا بزودی جشنواره شتر برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا چهارمین جشنواره ملی مرکبات جیرفت روز پنجشنبه با حضور وزیر جهاد کشاورزی در این شهرستان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha