به گزارش ایرنا، این روزها خراسان شمالی سرمای منفی ۲۴ درجه را سپری می کند و هر شخص یا نهادی دغدغه خاص خود را دارد به گونه ای که شهروندان به دنبال لباس های گرم و عایق بندی لوله های منازل هستند و دغدغه شرکتهای نفت و گاز نیز تامین انرژی و سوخترسانی مناسب به مردم است.
در این بین افرادی نیز هستند که در این عصر یخبندان نه خانه ای دارند تا عایق بندی اش کنند و نه پولی دارند تا لباس گرم برای خود تهیه کنند؛ آنها سقفی جز آسمان بالای سر ندارند و کل دارایی آنها در کیسه ای کوچک و چند تکه کارتن خلاصه می شود.
این افراد کسانی هستند که روزگار با آنها بَد تا کرده و ممکن است معلولیت جسمی یا ذهنی داشته باشند یا در دام اعتیاد گرفتار شده باشند و یا به دلیل دیگر مشکلات واژه بی خانمانی و کارتن خوابی را با خود یدک می کشند.
کافی است قبل از تاریکی هوا در این سرمای جانسوز سری به گوشه و کنار پارکها و زیرپلهای شهر سری بزنیم تا بی خانمان هایی را بینیم که داشتن سقفی محکم و خوردن یک وعده غذای گرم روزانه آرزوی آنها است.
این آرزوی بزرگ اما دست یافتنی بی خانمان ها هر ساله با آغاز برودت هوا برآورده می شود به گونه ای که در شهرهای خراسان شمالی نیز گرمخانه هایی برای گرمابخشی به این افراد بی پناه فعال می شود تا بخشی از دردهای آن را رفع کند.
اگرچه وجود افراد بیخانمان یا کارتن خواب در سطح شهرهای کشور و در خراسان شمالی مشکلآفرین و نیازمند برنامه مدون برای حل ریشهای موضوع است، اما با این حال وجود گرمخانهها میتواند حداقل مقداری از آلام این بیپناهان بکاهد.
گرمخانهها آماده پذیرش افراد بیسرپناه
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانشمالی در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: حمایت از اقشار آسیبپذیر همچون کارتن خواب ها و بی خانمان ها در فصل سرما از اولویت برنامهها است و همه مدیران باید در این راستا همکاری و هم افزایی داشته باشند.
حمیدرضا خاکشور می افزاید: همزمان با یخ زدگی و سرمای هوا، درب گرمخانههای استان در شهرهای بجنورد، اسفراین و شیروان بر روی افراد آسیب دیده و نیازمند باز است تا این افراد از این مکانها استفاده کنند.
وی ادامه می دهد: ظرفیت این گرمخانه ها در شهر بجنورد برای مردان و زنان ۲۰۰ نفر و در شهر اسفراین و شیروان ۵۰ نفر است.
خاکشور می گوید: گرمخانه های اسفراین و شیروان تنها مردان را پذیرش می کنند.
تخصیص بیش از ۲ میلیارد ریال برای تجهیز
خاکشور ادامه می دهد: بتازگی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای گرمخانه های استان اختصاص یافته است که بعد از بازرسی های لازم این مبلغ برای تجهیز این مراکز هزینه می شود.
وی با اشاره به ارایه خدمات به افراد اسکان داده شده، می گوید: خدمت رسانی در این مراکز برای افراد مشمول طرح از ساعت ۲۰ تا هشت صبح روز بعد خواهد بود و علاوه بر فراهم ساختن امکانات استراحت، استحمام و امکانات بهداشتی، وعده غذای گرم نیز در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانشمالی خاطرنشان می کند: نحوه پذیرش افراد در گرمخانهها بهصورت حضوری، ارجاع افراد از سوی ارگانهای ذیربط و یا جمعآوری از سوی تیمهای گشتی شهرداری است.
خاکشور یادآور می شود: دست اندرکاران مدیریتی گرمخانه خا پیرامون اسناد هویتی، اشتغال و بازگشت به خانواده افراد بیسرپناه با نهادهای متولی؛ امور اجتماعی استانداری، سازمان فنی و حرفهای و سازمان بهزیستی همکاری لازم را دارند.
سپری شدن شبانه ۱۰۰ بی سرپناه
معاون فرهنگی شهردار بجنورد نیز می گوید: در سه شب گذشته و همزمان با بارش برف و سرد شدن دمای هوا، گرمخانه های مرکز خراسان شمالی پذیرای ۱۰۰ نفر از افراد بی سرپناه شدند.
محمدرضا موفق می افزاید: در شب های اخیر هر شب بیش از ۳۰ نفر زن و ۷۰ نفر مرد به سرای مهر و یا همان گرمخانه های بجنورد مراجعه و پذیرش شدند.
معاون فرهنگی شهردار بجنورد خاطرنشان می کند: در میان این افراد بی خانمان، جوان زیر ۲۰ سال هم بودند که با مراجعه به گرمخانه از امکانات آن بهره مند شدند.
وی می افزاید: ظرفیت سرای مهر زنان در بجنورد ۵۰ نفر و ظرفیت پذیرش مردان ۱۵۰ نفر است که در آن، مردان و زنان بی خانمان و کارتن خواب از خدمات مختلف از جمله امکانات گرمایشی، غذای گرم و نیز استحمام بهره مند می شوند.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری آمادگی دارد تا نسبت به پذیرش و خدمات رسانی به افراد بی خانمان اقدام کند، می گوید: در شب های اخیر که سرمای هوا شدت گرفته، گشت زنی در شهر انجام می شود و متکدیان و کارتن خواب ها با ون و یا مینی بوس جمع آوری می شوند.
معاون فرهنگی شهردار بجنورد با بیان اینکه شمار افراد پذیرش شده در سرای مهر، در روزهای معمول و خارج از فصل سرما کمتر از ۱۰ نفر است تاکید می کند: گرمخانه ها آمادگی دارند تا در صورت مراجعه افراد، پذیرش داشته باشند.
گرمخانه با رویکرد جمع آوری و خدمات رسانی به کارتن خوابها، آسیب دیدگان اجتماعی و اسکان درراه ماندگان و افراد بی بضاعت ایجاد شده است.
گرمخانه ها به امکاناتی همچون سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مجهز است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد جمعیت آن در روستاها ساکن هستند.
نظر شما