جشن بزرگ مادرانه؛ فاطمیون هرمزگانی در میهمانی زهرای مرضیه

بندرعباس - ایرنا - هرمزگان جنوبی ترین استان کشور که با وجود اقوام و مذاهب ایرانی به ایران کوچک معروف است؛ جمعه شب به شکرانه زاد روز حضرت فاطمه زهرا (س) دخت نبی اکرم (ص)؛ «جشن بزرگ مادرانه» را برای مادران و دختران برپا کرد تا زنان ما به خود ببالند که جایگاه و ارزشی بس والا دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسجد جامع بندرعباس شامگاه 20 جمادی الثانی مصادف با ۲۳ دی‌ماه با جمعیت حدود پنج هزار نفری از مادران و دختران فاطمی و همچنین مردانی پرورش یافته در دامان این زنان روبرو بود که عمیق ترین احساسات خود را نثار فاطمه (س) کردند.

این آیین جشن و سرور که با مجری گری، مداحی و سخنرانی سادات فاطمی «سید محمد رضا حسینیان، سید محسن بنی فاطمی و دکتر سید محمود انوشه» هنرنمایی شد؛ قاری «محمدعلی اسلامی» نابغه قرآنی کشورمان با تلاوت آیات منتخب کلام وحی، حاضران تشنه رحمت و معارف اسلام ناب محمدی را به وجد آورد.

همنوایی سرود جمهوری اسلامی و اجرای زیبای مجری برنامه با بازگویی از شخصیت و سیره حضرت زهرا (س) و جایگاه مادر و مادران ایرانی – اسلامی در سالنی با مزین بودن به پرچم‌هایی با نام فرزندان فاطمه(س)، جذابیت و سرورآفرینی این جشن مادرانه را دوچندان کرده بود؛ مادران و فرزندان و پدران در هوای سرد زمستانی به عشق مادرشان زهرا(س) کف زدند و با گرمی وجود خود، عشق و ارادت خالصانه شان را به آن بانوی بزرگوار تقدیم کردند.

جشن بزرگ مادرانه؛ فاطمیون هرمزگانی در میهمانی زهرای مرضیه

به رسم ادب و احترام در همان ابتدای برنامه نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با حضور در جایگاه ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن و همچنین میلاد فرزند صالح شان امام خمینی (ره) گفت: خدا را شاکرم که فضای صمیمی را به نام مظهر عشق و صفا حضرت زهرا (س) در این استان شکل گرفت و مردم خونگرم و شریف این استان با گردهمایی خود شب زیبا و خاطره انگیزی را به یمن قدوم مبارک زهرای مرضیه(س) برای خود رقم زدند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده، استان هرمزگان را سرزمین اقوام و مذاهب اسلامی و برخورداری از وحدت شیعه و اهل سنت که امروز نیاز جامعه اسلامی بوده، دانست و گفت: وحدت و یکدلی شیعه و اهل سنت در این استان زبانزد بوده که اوج آن را با خنثی سازی توطئه های دشمنان در ایام اغتشاشات شاهد بودیم.

وی اظهار کرد: مردم فکور، دانا و توانمند استان و کشورمان این توطئه ها را خنثی کردند و دشمنان این پیام همدلی را که ایران تجلی وحدت و انسجام بوده، از هرمزگان، ایران کوچک دریافت کردند.

عمامه گذاری ۱۴ طلبه و رهایی ۱۴ زندانی به عشق زهرا (س)

در این برنامه شاد و پرنشاط آیین عمامه‌گذاری ۱۴ طلبه‌ جوان با حضور نماینده ولی فقیه در هرمزگان انجام شد و همچنین پس از این کلیپی از اهدای هدایای دفتر امام جمعه بندرعباس به ۱۴ نوزاد تازه متولد شده و مادران آن ها که در روز میلاد حضرت زهرا (س) به دنیا آمده و نامشان فاطمه و یا زهرا و یا القاب آن حضرت بوده، پخش شد که بسیار مسرت بخش بود.

در خلال این برنامه کودکی که نام او قاسم بود و به عشق حاج قاسم سلیمانی لباس بسیجی برتَن داشت، بر روی جایگاه آمد و هدایایی را از دستان مبارک حجت الاسلام عبادی زاده امام جمعه بندرعباس دریافت کرد.

همچنین به شکرانه فرخنده میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و جشن مادرانه، با حمایت دفتر امام جمعه بندرعباس و همکاری ستاد دیه استان هرمزگان؛ به نیت چهارده معصوم، ۱۴ زندانی جرائم غیرعمد که تعدادی از آنان زن بوده، در پرتوی عنایات حضرت زهرا (س) از زندان رهایی یافته و به آغوش گرم خانواده بازگشتند.

به یمن آزادی این میهمانان ویژه حضرت زهرا (س)؛ ۱۴ پرنده نیز از قفس آزاد شدند که صحنه پرواز این پرندگان سفید بال در سالن توسط کودکان دیدنی بود.

در این برنامه همچنین با کمک خیران و برنامه جشن بزرگ مادرانه، ۱۴ جهیزیه تهیه و تقدیم زوج های جوان شد که این جهیزیه ها به رسم نمادین در این آیین به ۲ زوج جوان اهد شد.

هنرنمایی ۲ برادر نابغه قرآنی جهان اسلام

جشن بزرگ مادرانه؛ فاطمیون هرمزگانی در میهمانی زهرای مرضیه

«محمدعلی و محمد هادی اسلامی» که با استفاده از ۶۳ روش متنوع با بهره گیری از کلام وحی و قرآن کریم به عنوان نابغه های قرآن جهان اسلامی شناخته شده اند، در این مراسم با پاسخ دادن به سوالات شرکت کنندگان توجه همه حضار را با گفتن ماشاءالله، صلوات و کف زدن به خود جلب کردند.

این ۲ برادر حافظ و قاری قرآن کریم که به گفته خویش تاکنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ برنامه را در داخل و خارج از کشور در محضر بزرگانی همچون رهبر معظم انقلاب، سیدحسن نصرالله، مراجع عظام و در کشورهای دوست برگزار کردند، به رکوردداری اجرای برنامه در سطح جهانی شهرت دارند.

محمد هادی می گوید که خانواده هفت نفره مان شامل ۲ برادر و سه خواهر به همراه پدر و مادرمان همگی حافظ کل قرآن بوده و هرچه داریم از دعای مادرمان بوده که از همین جا بر پای مادر خود بوسه می زنم.

«محمد علی» نیز که به سریع تر از کامپیوتر لقب گرفته است؛ در این آیین با اجرای شگفت انگیز خود به روش های گوناگون، همگان را به فیض رسانده که عشق بازی و برکت و نفس پاکشان بر دل نشست.

این نوجوان نابغه شیعه «محمد علی» بعد از اجرای بی نظیر خود از دست مبارک نماینده ولی فقیه در هرمزگان انگشتری منقش به نام حضرت زهرای مرضیه دریافت کرد و در این مراسم از ایشان و خانواده شان دعوت شد که در برنامه های بعدی به افتخار خانواده حضور یابند.

زن عامل تقویت عزت مندی فرزندان در خانواده

جشن بزرگ مادرانه؛ فاطمیون هرمزگانی در میهمانی زهرای مرضیه

سخنرانی شیرین و دلچسب و آموزنده دکتر سید محمود انوشه پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز پایان بخش این محفل بزم و شادی بود که چه بسا افرادی که خسته و سرمازده بودند و در حین ترک سالن بودند اما با سخنان دلنشین این استاد گرانقدر در جایشان میخکوب شدند.

دکتر انوشه در این جشن بزرگ مادرانه طبق حدیثی از امام صاق (ع) بیان کرد: أکثَرُ الخَیرِ فِی النِّساءِ؛ بیشترین خوبی ها در زنان است و بنده معقتدم که نزدیک ترین همسایه و مقرب ترین موجود به خداوند، زنان هستند؛ چرا که زنان در درون خود بدون هیچ توقعی فرزندانی را پرورش می دهند که هیچ کس قادر به آن نیست.

دکتر انوشه افزود: بدانید وجود یک دختر در خانواده، ۱۷ تا ۳۵ درصد امید به زندگی را در پدران بالا می برد، یعنی پدران با حضور دخترانشان امید و نشاط بیشتری برای زندگی کردن در خود می یابند.

وی یادآور شد: عامل عزت مندی و تقویت عزت مندی فرزندان در خانواده، مادران هستند و پدران مسوول تقویت روحیه و عزت مندی این مادران را برعهده دارند.

این پژوهشگر اظهار کرد: طبق فرموده قرآن؛ مرد قیم زن؛ یعنی عزت و تکیه گاهی برای زن است و این یک امتیاز نیست بلکه یک ویژگی بوده؛ همان طور که مادر بودن هم یک ویژگی برای زنان است.

انوشه به صراحت در بحث ازدواج و بویژه توجه به انتخاب همسر هم بیان کرد: انتخاب رشته، شغل و همسر به مثابه دکمه اول پیراهن است که اگر اشتباهی بسته شود چه بسا تا آخر هم اشتباه می رود؛ اگر در انتخاب رشته و شغل اشتباه شود شاید پنج تا ۱۰ سال عمر شخص برباد برود اما با انتخاب اشتباه همسر، تمام عمر شخص برباد رفته است.

این استاد دانشگاه خطاب به جوانان گفت: حواستان به مغز و قلب تان باشد و با فکر کردن به هر آشغالی این ذهن را تبدیل به زباله نکنید.

وی ابراز کرد: در خانه ای که بزرگ ترها کوچک شوند، کوچک ترها هرگز بزرگ نمی شوند و درد دل کردن با فرزندان که سبب آسیب زدن به نیم رخ روانی و روح بچه ها می شود از نکاتی بوده که باید در فضای خانه و خانواده پیاده شود.

وی گفت: این ۶ میم «محبوبیت»، «محترم بودن»، «مهربانی»، «مفیدبودن»، «مهم بودن»، «می توانی» و «می فهمی» را همواره باید به افراد گفت اما از این ۱۰ ویروس خطرناک «توهین»، «تهدید»، «تحقیر»، «تنبیه»، «تبعیض»، «تهمت»، «تضعیف»، «ترس»، «تنفر» و «تمسخر» به شدت پرهیز شود.

این روانشناس، نصحیت کردن تکراری، سرزنش مداوم، تذکر مداوم، مقایسه کردن، منت گذاشتن، متهم کردن، جر و بحث طولانی، برچسب منفی زدن، نفوس بد زدن و گله و شکایت مدام را عامل اصلی بی توجهی فرزندان به والدین و دوری از خانواده دانست.

وی گفت: جده من حضرت زهرا(س) کانون حیات و همچنین قرآن و اهل بیت(ع) در واقع خورشید ما هستند که اگر توجه مان به آن ها باشد سروری و سالاری دنیا را به دست خواهیم گرفت.

وی گفت: ناب ترین و عالی ترین دعای فاطمه (س) این بوده که «فرمودند: خدایا مرا در آن مسیری به کار گیر که به خاطر آن مرا آفریده ای و نگذار گمراه باشم» و این بانوی بزرگوار به ما یاد داد که سعادت بدون عبادت، عبادت بدون معرفت، معرفت بدون هدایت، هدایت بدون رشد، رشد بدون تربیت، تربیت بدون عدالت و عدالت بدون علی محال است.

دکتر انوشه همچنین در پاسخ به سوال جاده پیروزی و شکست گفت: بزرگراه توکل، بلوار آرامش، خیابان صبوری، میدان عمل، مجتمع انگیزه، واحد پشتکار، پلاک ۱۱۴، منزل صداقت تنها راه موفقیت و بزرگراه بدبینی، بلوار حقارت، خیابان توهم، میدان شعار، بمب بست چه کنم، مجتمع یاس و ناامیدی، واحد بیکاری، طبقه زیرزمین و منزل هلاکت هم نشانه شکست بوده که به مراتب بیشتر از موفقیت نیاز است.

این پژوهشگر همچنین به کِرم پشمالوی قطبی به نام علمی «جیمی فُرا گرولندیکا» اشاره کرد و گفت: این کِرم پس از ۱۵ سال آن هم برای زندگی کوتاه هفت روزه در آرزوی دگردیسی و پروانه شدن است که در واقع از بسیاری از ما انسان ها با شعورتر و باشرف تر است، چرا که ما هر لحظه می توانیم با امید و نشاط زندگی کنیم اما آن را از خود دریغ کرده و همواره در پیله انزوا و بدبختی خود غلت می خوریم.

حاج قاسم پروانه فاطمه(س) بود

وی با اشاره به اینکه شهدای ما همچون حاج قاسم سلیمانی پروانه های فاطمه (س) بودند، گفت: شهدا در وصیت نامه هایشان به ما آموختند که خداوند از کسی که عمرش را بیهوده بگذراند، نمی گذرند و نیز به ما یاددادند که همواره نگاه مان به شاخص ها باشد نه شخصیت ها؛ چرا که اگر چشم از هدف برداریم چه بسا مشکلات خودشان را بزرگتر به ما نشان می دهند.

فاطمه(س) الگوی همه خلق است

اگه عاشق حسینی ممنون مادرت باش، ابوالفضلی هستی مدیون مادرت باش؛ نگاهت تو نگاهشه، بهشت زیرپاشه، دنیا رو نمی خوام اگه نباشه ....

سید محسن بنی فاطمی از ذاکران و مداحان خوش صدای اهل بیت عصمت و طهارت نیز پیش از سخنرانی دلچسب دکتر انوشه با مداحی خود در مدح مادرشان فاطمه(س) حال و هوای دیگری به این آیین بخشیدند.

این ذاکر اهل بیت(ع) در خصوص حضرت فاطمه(س) گفت که این بانوی بزرگوار از هر حیث بی نظیر بوده و الگوی همه خلق هستند.

سید بنی فاطمی ابراز داشت: حضرت فاطمه شخصیتی است که ۱۲۴ هزار پیامبر خدا منتظر هستند تا اجازه ورود به پیشگاه خدا و بهشت را از این خانم بگیرند.

آری حضرت زهرا (س) دارای ویژگی های ارزشمند اخلاقی و والایی بوده و الگوی مناسب عملی در زندگی بانوان است که اگر بتوان سیره آن حضرت را به خوبی برای مردم جهان ترسیم کرد؛ مادران بزرگوار می توانند با تمسک به سیره آن حضرت در ساختن جامعه ای سعادتمند نقش اساسی ایفا کنند.

اخبار مرتبط