دکتر جاسم محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کم خونی به صورت غلظت هموگلوبین کمتر از ۱۱g/di تعریف می شود.
وی افزود: بررسی کم خونی در کودکان در پایش صورت گرفته نشان می دهد که سیستان و بلوچستان با ۳۱،۶ درصد بیشترین و ایلام با ۱۸،۵ درصد کمترین شیوع کم خونی را در میان استان های مختلف کشور دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: همچنین بیشترین شیوع کم خونی فقر آهن (کمبود توام هموگلوبین و فریتین) نیز در سیستان و بلوچستان و کمترین شیوع نیز متعلق به استان ایلام است.
دکتر محمدی همچنین وضعیت مصرف ویتامین D را در کودکان کشور و استان نامطلوب توصیف کرد و گفت: بطور میانگین ۸۰ درصد کودکان با کمبود این ویتامین مواجه هستند که استان خراسان جنوبی با ۸۸،۸ درصد بالاترین و هرمزگان با ۵۹،۸ درصد کمترین شیوع را دارد و ایلام نیز با ۸۲،۱ درصد جزو استان های با کمبود بالای این ویتامین قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: ویتامین D گروهی از ویتامینهای محلول در چربی هستند که باعث افزایش میزان جذب کلسیم، فسفات و منیزیم در روده شده و از این طریق، بر رشد و استحکام استخوانها کمک میکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: افرادیکه به صورت طبیعی در محیط سرشار از آفتاب زندگی میکنند، میزان ویتامین دی طبیعی خونشان بین ۴۰ تا ۷۰ (ng/ml) است،
دکتر محمدی گفت: دریافت ویتامین دی کافی از راه رژیم غذایی برای افراد دشوار است، برای پیشگیری از کمبود این ویتامین باید مصرف مکمل ویتامین دی در نظر گرفته شود.
نظر شما