برنامه‌ریزی برای احیای هزار تعاونی تولیدی راکد تا پایان سال/ ۵۴۳ تعاونی غیرفعال شناسایی شد

تهران- ایرنا- معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هدف‌گذاری برای احیای هزار تعاونی صنعتی راکد و غیرفعال با ایجاد ۴۵ هزار شغل در کشور در سال جاری خبر داد و گفت: براساس گزارش‌هایی که ۳۰ استان دریافت شده تا کنون ۵۴۳ تعاونی غیرفعال شناسایی شدند که قابلیت احیا دارند.

«مهدی مسکنی» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آخرین رصد وضعیت تعاونی‌ها تا اواخر آبان ماه امسال، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای با دفتر توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور امضا شد تا در طرح نهضت احیا و راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و نیمه فعال، واحدهای تعاونی تولیدی احیا شوند.

وی افزود: از ۷۰۱ شرکت تعاونی شناسایی شده واجد شرایط احیا تعداد ۱۳ تعاونی واجد شرایط تسهیلات قرض الحسنه به بانک قرض الحسنه رسالت معرفی شدند.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: همچنین ۱۴۷ واحد تعاونی متقاضی تسهیلات کمتر از یک میلیارد تومانی واجد شرایط نظامنامه احیا ابلاغی ریاست جمهوری و ۲۳۷ تعاونی متقاضی تسهیلات بالای یک میلیارد تومانی در راستای نهضت احیای واحدهای تولیدی به بانک‌های عامل معرفی شدند.

مسکنی با بیان اینکه در هدف‌گذاری امسال هزار تعاونی احیا خواهند شد، گفت: در نهضت ملی احیا و راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و غیرفعال یا افزایش ظرفیت تولید، رفع مشکلات و اعطای تسهیلات به بخش تعاونی‌ها نیز دیده شده است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: با احیای این تعاونی‌ها و برنامه‌های امسال، ۴۵ هزار شغل ایجاد می‌شود که ۹۰ درصد آن تا کنون محقق شده است و مابقی اشتغال‌زایی در قالب تعاونی‌ها با بهره‌برداری از طرح‌ها در دهه فجر امسال ایجاد خواهد شد.

خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی برای تعاونی‌ها

وی از اختصاص خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی خبر داد و گفت: بیش از هزار تعاونی در حال تکمیل مدارک و پیگیری دریافت تسهیلات هستند، ضمن اینکه در تفاهم‌نامه‌ای که با بانک توسعه تعاون صورت گرفته سه هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۱۴۰۲ به طرح‌های تعاونی مستقر در روستاها تخصیص پیدا خواهد کرد.

مسکنی گفت: در هشتاد و سومین شورای عالی اشتغال با اهتمام وزیر تعاون و حمایت رییس جمهور مصوب شده است که سهمی متناسب با توقع ۲۵ درصدی از بخش تعاون در اقتصاد از منابع بند الف تبصره ۱۸ به بخش تعاون اختصاص پیدا کند که ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع پیش‌بینی می‌شود که امیدواریم سازمان برنامه و بودجه تخصیص دهد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در قالب بند ب تبصره ۱۶ برای اولین بار سهم برای بخش تعاونی توسط شورای برنامه‌ریزی استان‌ها دیده شد و با حمایت استانداران و شورای برنامه‌ریزی استان‌های گلستان، فارس، خراسان رضوی، سمنان و لرستان و چند استان دیگر تعاونی‌ها سهم مشخص از این تسهیلات برخوردار شوند.

تعاونگران تنها نیستند

وی تاکید کرد: در بخش تعاون مشکل منابع نداریم و مشکلات ما را در حمایت از تعاونگران متوقف نکرده است، اراده دولت نشان داد که تعاونگران تنها نیستند، بلکه به دنبال شناسایی و معرفی مدل‌های موفق تعاونی‌ها هستیم.

مسکنی از یکپارچه سازی سامانه جامع تعاونی با سامانه ثبت شرکت‌ها خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم اولین دستگاهی هستیم که تعاونگران می‌توانند تنها در سامانه جامع تعاونی ثبت نام کنند و دیگر نیاز به ثبت مجدد در سامانه ثبت شرکت‌ها نیست.

معاون وزیر تعاون خاطرنشان کرد: به منظور بهبود محیط کسب و کار سامانه جامع تعاون به درگاه صدور مجوزها مرکز پایش محیط کسب و کار متصل شده و بر اساس گزارش‌های رسمی میانگین مدت زمان صدور موافقت‌نامه‌ها تشکیل تعاونی ۲ روزه است.

به گفته وی، در ۹ ماه امسال ۲ هزار پرونده تعاونی برای صدور مجوز ارسال شده است که نسبت به سال گذشته ۳.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha