محمدرضا محمدپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این مبنا، پنچ ظرف سفالی در سه ماهه اول و ۶ ظروف سفالی و یک مورد اثر گچبری در سه ماهه دوم و پنج اثر در سه ماهه سوم سال جاری در استان مرمت شد که این روند همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: اقداماتی بر روی این تعداد شیء فرهنگی تاریخی انجام خواهد شد که شامل بررسی و مشاهدات میکروسکوپی، آسیبشناسی اشیاء و انجام آزمایشهای اولیه برای شناسایی عوامل آسیبرسان، پاکسازی به ۲ روش مکانیکی و شیمیایی و تثبیت نهایی اشیا است.
این مسوول ادامه داد: مرمت اشیای تاریخی موزهای، ضمن تقویت پتانسیل موزه، اشیاء را از کشیده شدن به ورطه فراموشی و بدون استفاده ماندن مصون نگاه میدارد و کاربردی ارزشیتر به آن میبخشد.
به گفته این مسوول، هرساله بهطور متوسط حدود ۲۰ بنای تاریخی استان نیازمند مرمتهای اضطراری هستند و البته تمام بناهای تاریخی استان نیاز به بازدیدها و مرمتهای دورهای دارند که بسته به نوع و شرایط هر بنا متفاوت است.
معاون میراث فرهنگی استان زنجان ادامه داد: بهترین راهحل برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی که امکان تغییر کاربری دارند، واگذاری به بخش خصوصی است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر کاربری منازل تاریخی واقع در بافت تاریخی شهرهای زنجان و سلطانیه اصلیترین راه حفظ آنها است و ما میتوانیم از فضای این منازل در راستای ایجاد سفرهخانه سنتی، اقامتگاه سنتی، مراکز علمی، دانشکدههای هنری و غیره استفاده کنیم تا ضمن بازسازی و حفظ آنها از فضای تاریخی این اماکن نیز بهرهمند شویم.
نظر شما