تحقق ۷۰ درصدی هشت مصوبه‌ سفر رئیس جمهور برای رونق تولید و اشتغال بوشهر

بوشهر - ایرنا - رونق تولید، اشتغال‌زایی و برداشتن سنگ‌های پیش پای تولید کنندگان و کارآفرینان همواره در سفرهای استانی مورد توجه رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم قرار گرفته است؛ یکی از دستاوردهای سفر بوشهر هشت مصوبه تولیدی و اشتغال‌زا در صنعت، معدن و تجارت این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حاصل سفر ۱۶ مهرماه رئیس دولت سیزدهم به استان بوشهر ۹۳ مصوبه و سپس ۱۱ متمم بود که علاوه بر تسهیلات ازدواج، ۱۶ طرح اقتصادی و ۸۷ طرح و پروژه عمرانی را شامل می‌شود.

در این میان هشت مصوبه صنعت، معدن و تجارت دیده می‌شود که با اختصاص اعتبارات ارزی و ریالی قرار است رونق اشتغال و تولید را برای بخش‌های مختلف این حوزه به ارمغان آورد.

اکنون با گذشت یک سال و سه ماه از نخسیتن سفر آیت الله رئیسی به استان بوشهر و در حالی که گفته می‌شود بهمن ماه این استان ساحلی و زرخیز باز میزبان هیات دولت سیزدهم است، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر خبر از تحقق میانگین ۷۰ درصدی مصوبه‌های سفر نخست در این حوزه می‌دهد.

تسهیلات ارزی؛ اهرُمی برای به فعل رساندن قابلیت‌های مزیتی بوشهر

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر در قالب مصوبه‌های دور نخست سفر استانی رئیس جمهور ۹۲۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی به این استان اختصاص یافته که همگی در بخش صنعت تصویب شده است.

آنطور که محسن پاپری زارعی به خبرنگار ایرنا می‌گوید: ۱۷۰ میلیون دلار از این میزان به احداث پتروشیمی دنا در عسلویه اختصاص یافته است که صندوق توسعه ملی برای تخصیص آن مشخص شده است.

به گفته او تخصیص این اعتبار پس از نشست مهرماه ۱۴۰۱ در محل نهاد ریاست جمهوری وارد فاز اجرا شده است.

یکی دیگر از طرح‌های صنعت استان بوشهر که در این سفر مصوبه گرفت، جایگزینی شناورهای خارجی و یا دارای پرچم خارجی با شناورهای ساخته شده در داخل بود که می‌تواند در پویایی و شکوفایی صنعت شناورسازی بوشهر در جوار خلیج فارس بسیار کارآمد باشد.

در قالب مصوبات سفر ۱۶ مهر ماه رئیس جمهور به بوشهر ۷۵۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی به این طرح اقتصادی اختصاص یافته و خبرها حاکی از آن است که این مصوبه روند اجرایی شدن خود را آغاز کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر در این ارتباط می‌گوید: با نشست و رایزنی انجام شده در نهاد ریاست جمهوری، بانک عامل برای تخصیص این تسهیلات تعیین شد و روند اجرایی خود را در پیش گرفته است.

به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در مرحله نخست ۲۵۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی برای تحقق این مصوبه اختصاص می‌یابد.

مهدی صفوی معتقد است که تخصیص اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای جایگزینی شناورهای فرسوده ساخت خارج با شناورهای تولیدی داخل کشور از مصوبه‌های مهم سفر استانی رئیس جمهور که تحقق آن بخشی از مشکلات صنعت شناورسازی در این استان را حل می‌کند و به آن رونق می‌بخشد.

کارشناسان معتقدند: ظرفیت گسترده این صنعت برای اشتغال‌زایی به اندازه‌ای است که در صورت فعال کردن آن می‌تواند درصد بالایی از جوانان جویای کار بوشهر و بلکه استان‌های همجوار را پوشش دهد.

هم اکنون در استان بوشهر ۲۴ واحد صنعتی در زمینه شناورسازی، تعمیرات کشتی و سکوسازی در مقیاس‌های مختلف در بخش فلزی و فایبر گلاس فعالیت دارند و آنطور که صفوی می‌گوید: فعال بودن صنعت شناورسازی در این استان، زمینه اشتغال دست‌کم پنج هزار نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است.

سنگ‌هایی پیش پای شناورسازی بوشهر و ضرورت اجرای وعده‌های حمایتی

تحقق ۷۰ درصدی هشت مصوبه‌ سفر رئیس جمهور برای رونق تولید و اشتغال بوشهر

تحقق بیش از ۹۰ درصدی زیرساخت‌های منطقه اقتصادی شمال بوشهر

علاوه بر اعتبارات ارزی، اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان به منظور ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی شمال استان یکی دیگر مصوبات اشتغال‌زای هیات دولت سزدهم در ششمین سفر استانی به بوشهر بود.

این پروژه که سال ۸۹ با رویکرد تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، تنها در حد جانمایی در اراضی دیلم باقی‌مانده بود تا ایجاد آن به رویایی برای رونق اقتصادی متوازن در استان بوشهر شود؛ اما مصوبه ششمین سفر استانی آیت الله رئیسی این طرح را از بلاتکلیفی خارج کرد و تیر ماه امسال عملیاتی شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر می‌گوید: بیش از ۹۰ درصد اعتبار مصوب برای این طرح تخصیص شده و اجرای آن بخوبی پیش می‌رود.

صفوی پیش بینی می‌کند که این منطقه ویژه اقتصادی که تاثیر بالایی در اشتغال‌زایی برای شهرستان‌های شمالی بوشهر دارد تا پایان سال آینده بهره‌برداری شود.

میزبانی بوشهر از سرمایه‌های رونق بخش

یکی دیگر از مصوبه‌های سفر رئیس جمهور به استان بوشهر انتقال بخشی از منابع شرکت‌های دولتی و گردش حاصل از منابع آنها به منظور افزایش تسهیلات بانکی برای رونق تولید در استان بوشهر است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به اهمیت انتقال این منابع به بانک‌های بوشهر، از تحقق نزدیک به ۱۰۰ درصدی این مصوبه خبر می‌دهد و می‌گوید: حساب بانکی واحدهای بزرگ پتروشیمی و پالایشی مستقر در استان بوشهر به بانک‌های مختلف استان مانند کشاورزی، تجارت و صنعت و معدن انتقال یافته است.

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز اکنون نیمی از منابع موجود در بانک‌های استان بوشهر مربوط به سپرده‌های این واحدها اقتصادی است.

هر چند او این را هم اضافه کرد که تا تحقق کامل این انتقال حساب تلاش می‌کنیم تا این سپرده‌ها در اختیار تامین مالی برای تولید بوشهر قرار گیرد.

اختصاص سه هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان تسهیلات ریالی یکی دیگر از ارمغان‌هایی بود که هیات دولت سیزدهم برای بوشهر آورد؛ آنطور که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر می‌گوید: تاکنون یکهزار و ۵۴۸ میلیارد تومان تسهیلات اجرایی شده است.

به گفته پاپری زارعی این تسهیلات به ۶ سازمان صمت، صندوق کارآفرینی امید، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و بانک‌ها (برای پرداخت تسهیلات ازدواج) ابلاغ شده است.

تحقق ۷۰ درصدی هشت مصوبه‌ سفر رئیس جمهور برای رونق تولید و اشتغال بوشهر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر یکی دیگر از مصوبه‌های سفر رئیس جمهور برای این دستگاه را پرداخت تسهیلات برای تامین مواد اولیه و تکمیل و راه اندازی طرح‌های اولویت دار استان بوشهر می‌داند و اعلام می‌کند که این مصوبه به طور میانگین ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تصویب سرمایه‌گذاری مستقیم یا مشارکتی با بخش خصوصی در شهرستان‌های دارای نرخ بیکاری بالا در استان بوشهر از دیگر مصوبات سفر رئیس جمهور به بوشهر است که به عهده اداره کل صمت گذاشته شده است.

تجمع صنایع در جنوب استان بوشهر در دهه‌های گذشته سبب شده است تا نرخ اشتغال در این استان متوازن نباشد و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در حالی که نرخ بیکاری در کنگان و عسلویه حدود پنج درصد است این رقم در شهرستان‌های مرکزی این استان به ۱۵ تا ۲۰ درصد برسد.

علی باستین می‌گوید: برای بهبود این مساله در توزیع تسهیلات بانکی اشتغال‌آفرین در شهرستان‌های استان بوشهر، جمعیت و نرخ بیکاری آنها ملاک قرار گرفته است.

صفوی با بیان اینکه این مصوبه کیفی است، می‌گوید: علاوه بر اختصاص تسهیلات برای حل مشکلات سرمایه در گردش و رونق واحدهای تولیدی، پیگیری‌های خوبی در این زمینه و توافقاتی نیز با سرمایه‌گذار بخش خصوصی انجام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه می‌کند: تامین مالی برای فعال کردن واحد پلی استر آریان بوشهر به مبلغ یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بصورت سندیکایی از دیگر مصوبه‌های ششمین سفر استانی رئیس جمهور برای رونق تولید و اشتغال‌زایی این استان است.

تحقق ۷۰ درصدی مصوبه‌های کارشناسی و اشتغال آفرین ششمین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم، برای استان بوشهر گامی بزرگ در یکسال اخیر به شمار می‌رود که بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال آینده ۱۰۰ درصدی می‌شود.

صفوی می‌گوید: ۳۰ درصد باقی مانده در دست اقدام و پیگیری است و در نشست‌های متعدد استانی و وزارتخانه‌ای دنبال می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha