بهگزارش دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی خوزستان محمدحسین ارسطوزاده افزود: این طرح که همواره بهعنوان یکی از مطالبات و نگرانیهای همیشگی دوستداران میراثفرهنگی مطرح میشد، طی مراحل مناقصه عمومی در سال جاری و با عقد قراردادی بالغ بر ۴۷۰ میلیارد ریال میان این ادارهکل و شرکت عروج راه خوزستان منعقد شد.
وی با اشاره به این موضوع که مطالعات و طراحی این طرح انجام و از دو ماه پیش تاکنون فعالیت این شرکت آغاز و تا یک سال دیگر نیز ادامه خواهد داشت، افزود: طرح یادشده شامل سه بخش تملک خانههای فرادیواره، تثبیت جداره غربی و تونل بُلیتی خواهد بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: اقدامات اجرایی این طرح شامل تملک، تخریب و جمعآوری ساختمانها، سبکسازی دیواره غربی، پاکسازی پوسته هوازده دیواره غربی، کاشت میل مهار در متراژ مختلف، اجرای شبکه مش و شات کریت تثبیتکننده و اجرای لایه نهایی همگون با محیط محوطه آبشارها خواهد بود.
ارسطوزاده افزود: در راستای تثبیت جداره و سقف تونل بُلیتی، علاوه بر پاکسازی دپوی مصالح باقیمانده از پیمانکار سازمان آب و برق خوزستان که در سالهای گذشته به دلیل سیل در بستر تونل پراکنده شده بود، اقدامات اجرایی متناسب برای احیای تونل نیز انجام خواهد شد.
سازه های آبی تاریخی شوشتر مجموعهای به هم پیوسته از ۱۳ اثر تاریخی شامل پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، کانالهای دستکند و تونلهای عظیم هدایت آب است. این ۱۳ اثر بهصورت یک سیستم واحد هیدرولیکی و در ارتباط با یکدیگر کار میکنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، جهت بهرهگیری بیشتر از آب ساخته شدهاند.
این اثر به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسیده وهمچنین بهعنوان یکی از آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
نظر شما