به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان، کوروش موسوی تاکامی روز دوشنبه افزود: برای افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت گاز خانگی، شهرداریها باید در ساخت نیروگاههای تولید آب گرم در محلهها و شهرهای مازندران و گلستان اقدام کنند و برای تحقق این مهم اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی اظهار داشت: این نیروگاهها میتوانند از سوخت زباله، گاز، بیومس و گرمای خروجی استک نیروگاهها تغذیه شوند و آب گرم را در یک سیکل بسته در شهرها به گردش درآورند که در کاهش مصرف انرژی بسیار تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی این نیروگاهها علاوه بر کاهش سوخت مصرفی خانوارها به میزان ۵۰ درصد، آب گرم مصرفی و نیز آب گرم سامانه های گرمایشی در منازل را نیز تامین میکند.
موسوی تاکامی بیان کرد: برای احداث این نیروگاهها، باید از سامانههای گرمایش محلی نسل سوم، چهارم و پنجم استفاده کرد و مازندران و گلستان با توجه به ظرفیتهای موجود زباله، بیومس، گاز، سوخت مایع و گرمای خروجی نیروگاهها میتوانند گزینه مطلوبی برای اجرای آزمایشی این طرح در کشور باشند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان، استفاده از گرمایش محلی یا "District Heating" را تنها راه نجات کشور برای رهایی از مصرف سوخت بیرویه و آلودگی عنوان کرد و افزود: شهرکهای مسکونی مانند خزرشهر و آکام شهر میتوانند از همین امسال با احداث نیروگاههای "CHP" و سامانه لولهکشی آب گرم شهری شروع به کار کنند و برای اجرای این طرح می توان از شرکت های دانش بنیان بهره گرفت.
مازندران دو شرکت توزیع نیروی برق یکی به مرکزیت ساری مرکز استان و دیگری به مرکزیت شهرستان نوشهر دارد که شرکت برق منطقه ساری حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک و شرکت برق منطقه نوشهر با زیر پوشش داشتن ۹ شهرستان غربی این استان حدود ۶۵۰ هزار مشترک دارد. طبق آمارهای شرکت توزیع برق منطقهای غرب مازندران ۵۱ درصد از حدود ۶۵۰ هزار مشترک برق خانگی در این منطقه را خوشنشینها تشکیل میدهند که به دلیل حضورشان در ویلاهای شخصی و شهرکها در زمان تعطیلات و پیک مصرف و همچنین بیتوجهی به مصرف بهینه و صرفهجویی در زمان پرباری معمولا نقش زیادی در افزایش مصرف برق غرب مازندران هنگام پیک مصرف دارند.
نظر شما