صرفه جویی در مصرف گاز رویکردی برای تامین برق پایدار در استان فارس و جنوب کشور

شیراز - ایرنا-  صنعت برق در بخش نیروگاهی یکی از مصرف‌کنندگان عمده گاز به شمار می آید که با توجه به کاهش دمای هوا در این فصل و در پی آن افزایش مصرف گاز توسط بخش‌های خانگی و تجاری، افت فشار گاز در برخی مناطق را به همراه داشته در نتیجه تأمین انرژی برخی هم‌وطنان با دشواری ها و سختی هایی روبرو شده است.

از این رو صرفه جویی در مصرف گاز رویکردی برای تامین برق پایدار تلقی می شود. هرچند مدیران ، مهندسان و متخصصین صنعت گاز و فرآورده‌های نفتی در استان فارس و بوشهر همه تلاش خود را برای تامین سوخت نیروگاه‌های استان به کار بسته اند ، اما همه اقشار جامعه ، بخصوص بخش خانگی، تجاری و مشترکان عمده می توانند با کاهش مصرف خود، به تأمین سوخت نیروگاه‌ها به‌منظور تداوم برق پایدار همکاری بیشتری نمایند.

یکی از راه‌های کاهش مصرف برق مدیریت روشنایی معابر است ، در صورتی که رفاه حال مردم به لحاظ امنیتی و تبعات اجتماعی به خطر نیفتد و همچنین استانداردهای مربوط به راهنمایی ‌و رانندگی رعایت شود، می توان بخشی از روشنایی معابر به ویژه در بزرگراههای بین شهری را تعدیل نموده و سایر مصارف مربوط به آن را کاهش داد.

صرفه جویی در مصرف گاز رویکردی برای تامین برق پایدار در استان فارس و جنوب کشور

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس در همین راستا ضمن تاکید بر رعایت صرفه جویی ومصرف بهینه ، از انجام برنامه ریزی برای تامین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها خبر داد و با یاد آوری تأثیر کاهش مصرف برق در بخش روشنایی معابر اظهار داشت : در تابستان گذشته برق منطقه ای فارس از طریق تعامل با صنایع حدود ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت که معادل تولید یک نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی است در مصرف برق صرفه‌جویی داشته‌ است که تقریباً معادل ۹۰ میلیون لیتر گازوئیل می باشد.

مهندس یدالله حقیقی با بیان اینکه می‌توان اثربخش‌بودن مدیریت مصرف را تأیید کرد ، از مردم خواست تا با مدیریت مصرف گاز و برق ، پایداری جریان گاز برای سایر مصرف کنندگان را تضمین کنند و ادامه داد : بسیاری از دستاوردهایی که در صنعت برق به دست آمده نتیجه تلاش و کوشش متخصصین و دلسوزان در این عرصه و همراهی مردم بوده است ، اکنون نیز با همراهی و مشارکت مردم و مشترکان برق قطعا می توانیم از روزهای سرد زمستانی بدون به وجود آمدن تنش و بحران در تامین انرژی عبور کنیم .

وی ادامه داد : جمعیت کشور ما بعد از انقلاب اسلامی ۲.۳ برابر شده و از ۳۶ میلیون نفر به حدود ۸۴ میلیون نفر رسیده است، اما خدمات در عرصه برق بیش از ۱۴ برابر در همه بخش‌ها رشد داشته که این دستاورد بزرگ نتیجه همدلی و تلاش خدمتگزاران مردم در عرصه تامین و انتقال برق و انرژی است .

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای فارس به برخی از جنبه های همدلی و مشارکت مردم و هم افزایی دستگاههای برق و گاز و نفت و انرژی در استان فارس و جنوب کشور نیز اشاره کرد و گفت: وابستگی مردم به این خدمت روز افزون شده و در حال حاضر ۱۳ برابر رشد تولید داشته‌ایم که در منطقه و بین کشورهای خاورمیانه رتبه اول را داریم. از این رو می طلبد ضمن پاسخ به نیاز مشترکان برق از طریق تامین و انتقال بهینه انرژی برق برای مصرف بهینه انرژی نیز بستر سازی و فرهنگ سازی بیشتر و بهتری صورت گیرد.

مهندس حقیقی ابراز امیدواری کرد با درایت و دوراندیشی همه مسئولان و مدیران و با همراهی مردم شاهد عبور از زمستان سال جاری و برنامه ریزی برای عبور از تابستان ۱۴۰۲ باشیم ، بخشی از این برنامه ریزی ها از سوی استانداران فهیم و دلسوز فارس و بوشهر و مدیران این استانداری ها بوسیله تغییر ساعات کاری دستگاههای اداری و اجرایی انجام شده و بخش بزرگتری از این کارکردها نیز در قالب برنامه ریزی و اقدامات جهادی در جهت کاهش مصرف گاز و انرژی و همچنین تامین سوخت نیروگاه های استان و جنوب کشور گنجانده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha