به گزارش ایرنا، احداث بندرگاه خمیر به عنوان یک طرح مهم و راهبردی مورد توجه سازمان بنادر و دریانوردی با هدف تسهیل تجارت، صادرات و واردات و رونق بخشی به اشتغال مردم بومی قرار است دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد.
بندرگاه خمیر دارای چهار پست اسکله به صورت شمع، عرشه و مسیر دسترسی به طول ۷۴۴ متر از ساحل تا اسکلهها است و در مرحله نخست این طرح، مسیر دسترسی دریایی شامل دایک سنگی به طول ۶۱۷ متر اجرا و در مرحله دوم این طرح نیز اجرای لایههای روسازی دیواره (دایک) دسترسی، احداث پل دسترسی به صورت شمع و عرشه از انتهای دایک تا محل اسکله، احداث اسکله به همراه تهیه و نصب تاسیسات برقی و مکانیکی انجام شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در اهمیت بهرهبرداری از این بندرگاه چندمنظوره با بیان اینکه بهرهبردار اصلی این بندرگاه مردم هستند، گفت: در فاز نخست آنچه بهعنوان شناور طرح در ساختار بندر پیش بینی شده بود، پهلودهی لندینگ کرافت تا ظرفیت پنج هزار تُن بوده اما در جریان سفر آذرماه مدیر عامل سازمان به هرمزگان و بازدید از بندر خمیر درخواستهای تجار و بازرگانان مبنی بر الحاق رمپ فلزی مطرح تا امکان پهلودهی شناورها با کاربریهای دیگر نیز فراهم شد.
حسین عباسنژاد روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا توضیح داد: تحقق خواسته مردم مبنی بر پهلودهی لنجها با تغییر در طراحی ساختار اسکلههای شناور درحال پیگیری است و ساخت این سازه فولادی بعد از طراحی اولیه، تهیه نقشهها و دریافت تاییدیه از موسسه ردهبندی و تامین ورق و فولاد دریایی با ۷۰ درصد پیشرفت آغاز شده است.
وی ادامه داد: تجهیز کارگاه ورق چینی و مونتاژ ورقها با رعایت نکات، ساخت انواع پروفایلهای تقویتی و نصب آنها بر روی سازه بر اساس نقشههای کارگاهی و ساخت مقاطع و سپس اتصال مقاطع به هم و همچنین ساخت بازوی ورودی به شکل کاملا بومی و به دست متخصصان داخلی انجام شده است.
به گفته عباسنژاد؛ پس از اتمام ساخت و طی نمودن مراحل آزمایشهای غیرمخرب، عملیات انتقال و به آباندازی انجام خواهد گرفت و بهطور همزمان عملیات شمعکوبی محل استقرار رمپ فلزی شناور نیز در بندرگاه خمیر درحال انجام است.