آنطور که مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کهنوج اعلام کرده شمار دانش آموزانی که امسال در مقطع دبیرستان آ»وزش های صنایع دستی را در رشته های مختلف فراگرفته اند به ۸۰ نفر رسیده است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان، موسی ابراهیمی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۷۰ متقاضی آموزش رشتههای صنایع دستی شامل گلابتوندوزی، خوسبافی، دوخت البسه و نقشبندی را فرا گرفتهاند.
وی افزود: بیشتر این آموزشها در روستاها و مناطق محروم مانند یداللهآباد، سرآباد، سحران، ده پیش و غیره بوده است که امید آن می رود این اقدام زمینهای برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مردم این مناطق فراهم کند.
مدیر میراثفرهنگی شهرستان کهنوج خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی این شهرستان همکاری خوبی برای آموزش افراد متقاضی دارند زیرا آنها میدانند صنایعدستی میتواند مسیری راهگشا برای ایجاد اشتغال و رفع محرومیت باشد.
به گزارش ایرنا، استان کرمان با غنای تاریخی و فرهنگی، اقلیم متنوع و صنایع دستی متعددی دارد که مشهورترین آنها قالی و فرش، گلیم، پته، شال، مصنوعات فلزی و غیره محسوب و به خارج از استان و کشور نیز صادر می شوند.
شهرستان سیرجان شهر جهانی گلیم و گلیم شیرکی پیچ این خطه ثبت جهانی شده است و پنج شهر کرمان، راور، قلعه گنج، شهربابک و راین نیز در ردیف شهرهای ملی صنایع دستی قرار دارند.
در کنار ظرفیت های صنایع دستی در دیار کریمان، کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است.
غیر از شهر جهانی گلیم و گلیم شیرکی پیچ، ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم دیگر آثار ثبت جهانی کرمان هستند.
شهرستان کهنوج در فاصله ۳۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.
نظر شما