"عبدالمجید شاکری شمسی" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به تاریخچه و قدمت این مراسم تاریخی اشاره کرد و افزود: مردم این استان، حضور در مراسم عزاداری ۱۳ محرم را که قدمتی طولانی دارد بسیار مهم میدانند زیرا این روز را سوم امامحسین(ع) میخوانند و به یاد بر زمین ماندن پیکر پاک شهیدان کربلا به مدت سه روز در صحرای داغ کربلا و به خاک سپردن آنان پس از سه روز اشک ماتم می ریزند و به همین علت در این روز بسیار عزاداری میکنند و بازار یزد به صورت کامل در این روز تعطیل و تمامی بازاریان به همراه خانواده در این مراسم حاضر می شوند.
وی ادامه داد: باتوجه به شواهد موجود این مراسم از ۱۱۵ سال قبل تاکنون در سومین روز از شهادت امام حسین (ع) و یاران وفادار آن حضرت برگزار میشود و نزد مردم استان شناختهشده است.
شاکری یکی از جنبه های معنوی و زیبای این مراسم را پذیرایی از حاضران توسط روحانیون، مبلغان دین، منبریهای روحانی، کسانی که عمری ذاکر امام حسین (ع) و مبلغ اندیشه والای سیدالشهداء (ع) بوده اند، عنوان کرد و افزود: در این روز روحانیون برای خدمتگزاران مجلس سیدالشهدا(ع) کمر همت میبندند.
استان یزد دارای ۶ اثر ثبتشده در فهرست جهانی یونسکو است و تاکنون ۱۹۶۴ اثر فرهنگی و تاریخی آن در چهار حوزه طبیعی، منقول، غیرمنقول و ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که از این میان ۱۷۰۵ اثر در حوزه غیرمنقول و تعداد ۶۹ اثر در حوزه منقول و تعداد ۱۳۶ اثر در حوزه ناملموس و ۵۴ اثر در حوزه طبیعی بوده است.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
نظر شما