به گزارش سهشنبه شب ایرنا از راشا تودی، مسکو در اسفند سال گذشته از سازمان حقوق بشر خارج شد با این توضیح که این نهاد توسط آمریکا و متحدانش در خدمت اهداف سیاسی غرب تسخیر شده است.
پوتین به طور رسمی لایحه فسخ قراردادها را به ویاچسلاو ولودین رئیس دومای ایالتی پیرو مفاد قانون فدرال سال ۱۹۹۵ ارائه کرده است.
از جمله ۲۱ معاهدهای که روسیه قصد خروج از آنها را دارد میتوان به منشور شورای اروپا (CoE)، کنوانسیون حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی، کنوانسیون اروپایی برای سرکوب تروریسم و منشور اروپایی دولتهای محلی اشاره کرد. روسیه با خروج از CoE همچنین مصونیتها و امتیازات این منشور را از دست خواهد داد.
CoE در سال ۱۹۴۹ توسط چندین کشور اروپای غربی با مأموریت ترویج «دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون» تأسیس شد. روسیه در سال ۱۹۹۶ به این سازمان پیوست و در سال ۱۹۹۸ کنوانسیون حقوق بشر را تصویب کرد.
با این حال، در فوریه ۲۰۲۲، ۴۲ عضو از ۴۷ عضو، به بهانه درگیریهای اوکراین به تعلیق عضویت مسکو رای دادند. روسیه این تصمیم سیاسی را محکوم کرد و در ۱۵ مارس از اتحادیه اروپا خارج شد. مسکو همچنین اعلام کرد که فقط مقدار متناسبی از کمک سال ۲۰۲۲ خود را به بودجه اتحادیه اروپا ارسال خواهد کرد. این رقم در سال گذشته به ۵.۷ میلیون یورو رسید.
پوتین در ماه خرداد قانونی را امضا کرد که تمامی احکام دادگاه اروپایی حقوق بشر پس از ۱۵ مارس را در روسیه باطل اعلام کرد. مسکو به طور رسمی کنوانسیون پذیرش صلاحیت این دادگاه را شهریور ماه لغو کرد. ماه بعد، مجمع پارلمانی شورای اروپا (PACE) قطعنامهای را تصویب کرد که از کشورهای عضو میخواست «رژیم فعلی روسیه را به عنوان رژیم تروریستی» اعلام کنند.
نظر شما