ظهور چین و تکاپوی منطقه ای آمریکا برای تشکیل ناتوی آسیایی

تهران – ایرنا - روزنامه واشنگتن تایمز در گزارشی با اشاره به ظهور قدرتمندانه چین در شرق آسیا نوشت که آمریکا و متحدانش به این فکر افتاده اند تا شبکه پیچیده ای از مناسبات نظامی دوجانبه و چندجانبه ایجاد کنند تا کشورهای "دموکراتیک" را در سراسر منطقه هند و اقیانوسیه و فراتر از آن به هم پیوند دهد.

به گزارش ایرنا، در مطلب این روزنامه راستگرای آمریکایی آمده است: به تازگی جنگنده های هند و ژاپن رزمایش یازده روزه مشترکی را بر فراز ژاپن آغاز کرده اند که شامل هواپیماهای اف ۱۵ ساخت آمریکا و سوخوی ۳۰ ساخت روسیه می شود. چتربازان استرالیایی و انگلیسی نیز در ماه جاری میلادی در کنار همقطاران آمریکایی و ژاپنی خود برای نخستین بار وحدت نیروهای هوابرد چهار کشور را برفراز ژاپن تمرین کردند.

۱۱ ژانویه (۲۱ دی)، توکیو و لندن بر مبنای توافقنامه پارسال استرالیا و ژاپن، "توافقنامه دسترسی متقابل" را امضا کردند که بر اساس آن امکان تبادل نیرو و تجهیزات میان دو کشور فراهم می شود.

در ادامه نوشتار این روزنامه جمهوریخواه آمده است: آمریکا ذیل معاهدات مختلف متعهد به دفاع از متحدان خود مانند استرالیا، نیوزیلند، فیلیپین، کره جنوبی و ژاپن است. گرچه جو بایدن بارها تاکید کرده که در صورت اقدام چین علیه تایپه، ارتش آمریکا واکنش نشان خواهد داد، به دلایل تاریخی و نظامی، تعهد به تایوان دارای ابهام است.

براساس این گزارش، کشورهای تشکیل دهنده گروه کوآد – استرالیا، هند، ژاپن و آمریکا – به طور فزاینده‌ای مشغول مانور نظامی بوده و کره جنوبی و ژاپن نیز نشانه‌هایی از کاهش تنش‌ها را که مدت ‌هاست برنامه‌ریزی راهبردی آمریکا در منطقه را مخدوش کرده، نشان می‌دهند. در سال ۲۰۲۱، همکاری کانبرا، لندن و واشنگتن در قالب گروه "آکوس" و برنامه ریزی برای ارائه زیردریایی های هسته ای به استرالیا، چارچوب امنیتی دیگری را به منطقه اضافه کرد.

اروپا که تهاجم روسیه به اوکراین آن را متزلزل کرده و نسبت به چین محتاط است، توجه خود را معطوف شرق کرده است.

ژاپن و کره جنوبی سال گذشته برای شرکت در اجلاس کشورهای عضو ناتو به مادرید دعوت شدند و نیروی هوایی آلمان به رهبری شخص فرمانده نیروی هوایی آن کشور، رزمایش هایی را در استرالیا و ژاپن برگزار کرد.

ظهور چین و تکاپوی منطقه ای آمریکا برای تشکیل ناتوی آسیایی

در سال ۲۰۲۱، بریتانیا ناو هواپیمابر جدید ملکه الیزابت که جنگنده های اف ۳۵ را در خود جای داده و با تجهیزات آمریکا و هلند تقویت شده، در چارچوب ماموریتی ۲۸ هفته ای به اقیانوس هند و اقیانوس آرام اعزام کرد. فرانسه نیز برای حفظ سرزمین های خود در اقیانوس آرام جنوبی، گروه ضربت ناو شارل دوگل را به تورهای منطقه ای اعزام کرده و در حال حاضر در اقیانوس هند مشغول تمرین است. جت های فرانسوی رافال به تازگی از این کشتی به پرواز درآمده و در سنگاپور فرود آمدند.

واشنگتن تایمز در ادامه با اشاره به آنکه مخاطرات پیش روی غرب واقعی بوده و در بسیاری از موارد حادتر می شوند، هشدار داد که این صف بندی های منطقه ای فاقد استحکام و قدرت ماندگار بوده و در حالیکه برخی از تغییرات مدتها به طول خواهد کشید، تهدیدهایی از جانب چین یا کره شمالی ممکن است زودتر محقق شوند.

بعید است که آکوس زیردریایی های هسته ای را قبل از سال ۲۰۳۶ به استرالیا تحویل دهد. نقش ژاپن در درگیری احتمالی آمریکا و چین بر سر تایوان مبهم است و مقام های کره جنوبی حتی از بحث در مورد احتمال وقوع یک بحران در ملاء عام تردید دارند.

علاوه بر این، بزرگترین گروه چند ملیتی در منطقه فاقد انعطاف پذیری عملیاتی است.

فرماندهی سازمان ملل (UNC) به رهبری آمریکا مستقر در کره جنوبی است و ۱۶ "کشور اعزام کننده" را شامل می شود که از کره جنوبی در جنگ کره دفاع کردند. فرماندهان آمریکایی در نشست سال گذشته سئول اذعان کردند که این نیروی قدرتمند هیچ مأموریت مشخصی برای ایفای نقش در درگیری فراتر از شبه جزیره تقسیم شده کره ندارد.

به جز آمریکا که یک معاهده دوجانبه با سئول امضا کرده است، کشورهای عضو (UNC) حتی موظف به دفاع از کره جنوبی در صورت شعله ور شدن مجدد جنگ نیستند.

این گزارش می افزاید:کالین کروکس سفیر انگلیس در کره جنوبی هفته پیش در یک کنفرانس مطبوعاتی این موضوع را به وضوح بیان کرد. گر چه سربازان انگلیسی در ماه نوامبر مانورهای زمستانی را با سربازان کره جنوبی انجام دادند، کروکس از اظهار نظر در مورد اینکه آیا نیروهای انگلیسی از کره جنوبی دفاع خواهند کرد یا خیر، خودداری کرد.

در حالیکه ارتش آمریکا با چالش‌های نظامی در عرصه جهانی مواجه بوده و پکن در حال افزایش توان نیروهای خود است، دموکراسی‌ های منطقه مشغول بالا بردن توانمندی رزمی خود بوده و بازیگران بزرگ در جناح های غربی و شرقی چین با علم به این موضوع در حال تمرین دادن جنگنده های خود هستند.

ژاپن متعهد شده تا سال ۲۰۲۸ هزینه های دفاعی خود را به دو برابر معیار ناتو یعنی ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد. اگرچه نزدیکی هند به روسیه بسیاری را مایوس می کند، بزرگترین دموکراسی جهان نیز به شدت در برابر چین موضع گرفته است.

نویسنده واشنگتن تایمز در خاتمه یادآور شد که آمریکا و متحدان آن در شرق آسیا به اتحادهای فراگیرتری نیاز دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha