به گزارش ایرنا مهدی چمران روز چهارشنبه در حاشیه نشست خبری، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره موضوع انتشار فیش حقوقی رئیس دفتر یکی از اعضای شورای شهر تهران، اظهار داشت: این موضوع رسیدگی میشود و گفتهایم که فیش حقوقی را بیاورند تا جزئیات را بررسی کنیم تا متوجه شویم چگونه به این مبلغ رسیده و چه میزان از آن معوقات بوده است.
وی ادامه داد: البته اکنون قراداد این فرد لغو شده و علت اصلی، نوع استخدام بوده که نباید این کار انجام میشده است.
چمران در پاسخ به سوالی درباره برگشت مبالغ دریافت شده، گفت: نظر من برگرداندن مبالغ است اما باید در این باره سیستمهای نظارتی تصمیم بگیرند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورای شهر تهران حقوق ندارند بلکه حق جلسه دریافت میکنند، افزود: این حق جلسه بر اساس قانون توسط وزارت کشور به شورای عالی استانها ارائه میشود و شورای عالی به همه کشور و تهران این میزان را اعلام میکند.
چمران با بیان اینکه میزان دریافتی خود از شورای شهر به عنوان ریاست شورا، حدود ۱۸ میلیون تومان است، گفت: برای قناعت در این دوره حتی از تهیه لپ تاپ و ماشین برای اعضای شورا خودداری شده است.
وی افزود: برغم افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارکنان امسال بودجه شورا نسبت به سال قبل فقط هفت درصد اضافه شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: هر یک از اعضای شورامی توانند یک نفر را به عنوان مشاور یا منشی و رئیس دفتر با خود بیاورند به شرط آنکه این فرد استخدام نشود و در پایان کار خود با خود عضو میرود.
وی تاکید کرد که برخی از اعضا نیز در همه سالهایی که حضور دارند برای مشاور یا رئیس دفتر خود از کارکنان شهرداری که سابقه و توانایی لازم را دارند، استفاده میکنند.
تا پایان برنامه چهارم ۷۵۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه میشود
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۲۳ درصدی برنامه سوم شهرداری محقق شد، گفت: تهران به ۱۱ هزار اتوبوس نیاز دارد اما خوشبینانه تا پایان برنامه چهارم ، هفت هزار و ۵۰۰ اتوبوس تأمین میشود.
مهدی چمران در نشست خبری رییس شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با محوریت برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران، امروز (چهارشنبه) برگزار شد، اظهار داشت: فقط ۲۳ درصد برنامه سوم توسعه مدیریت شهری، محقق شد.
وی افزود: برنامه چهارم توسعه با تأسی به تأکیدهای مقام معظم رهبری در مورد برنامه هفتم و مساله محور بودن و عملیاتی بودن آن، به صورت مساله محور و عملیاتی تدوین شد.
به گفته چمران، برنامهای که شهرداری تدوین کرده بود هشت بخش داشت؛ مشکل تهران ترافیک و آلودگی هوا، بافت فرسوده و ایمنی شهر و مسائل اجتماعی و فرهنگی که تنها به دست شهرداری برطرف نمیشود و متولیان متعدد دارد.
چمران با بیان اینکه در این برنامه به موضوعات حمل و نقل، محیط زیست و منابع انسانی توجه داشته است، افزود: در بحث حمل و نقل تهیه ۱۱ هزار اتوبوس در نظر گرفته شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۸۰ درصد اتوبوس را باید وزارت کشور تأمین کند و با حسابرسی های انجام شده عملیاتی شدن تحقق ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس شدنی نیست، گفت: اکنون حداکثر ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس مشغول به فعالیت هستند و خوشبینانه تا پایان برنامه چهارم هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تأمین خواهد شد.
وی با اشاره به کمبودهای مترو و توجه به آن در برنامه چهارم، نیز تأکید کرد: در تهران حداقل یکهزار و ۲۰۰ دستگاه واگن نیاز داریم و سوال این است که آیا تا ۲ سال دیگر میتوانیم این تعداد واگن را تأمین کنیم؟
چمران درباره ضمانت اجرایی برنامه چهارم توسعه نیز اظهار داشت: هزاران مشکل ممکن است وجود داشته باشد که نتوانیم پیش بینی کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ابراز امیدواری کرد تا مسائل غیرقابل پیشبینی رخ ندهد و افزود: برای نمونه در سالهای گذشته موضوع بیماری کرونا موجب شد تا بسیاری از برنامه ها لغو و عملیاتی شدن با مشکل مواجه شود.
از روشنگری تخلفات استقبال می کنیم
چمران با بیان اینکه از روشنگری تخلفات در حوزه مدیریت شهری استقبال می کنیم، افزود: در جایی که احراز شود تخلفی انجام شده، قطعا ورود و موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در دفعات قبل شاهد بودیم که برخی خبرنگاران اخبار تخلفات طرحها را اعلام میکردند و با احراز صحت آن، رسما شکایت ثبت و پیگیریها را انجام میدادیم.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه اگر هر شهروندی یا اصحاب رسانه وجود خلافی در بدنه مدیریت شهری را به ما اطلاع دهد آن را پیگیری و به سر انجام خواهیم رساند گفت: ماهیت رسیدگی به این تخلفات این است که افراد ما را از آن مطلع کنند نه اینکه مسائل را یکطرفه و مغرضانه منتشر کنند.
چمران با بیان اینکه دست کسانی که تخلفات را گزارش دهند، می بوسیم، گفت: درخواست ما این است که فقط موضوع را اطلاع دهند و از هرگونه فضاسازی اجتناب کنند و فرایند پس از آن را به عهده مسئولان بگذارند و بدانند که مدیریت شهری به هیچ عنوان به دنبال کار سیاسی نیست.
برنامه چهارم بر اساس واقعیات تنظیم شد
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست با بیان اینکه برنامه چهارم توسعه بر اساس واقعیات تدوین شده است، اظهار داشت: بر اساس ماده ۱۹ نوسازی و عمران، شهرداری مکلف است برنامههای پنج ساله را تدوین و به تصویب شورای اسلامی شهر برساند.
وی ادامه داد: به استناد نامه جدیدی که در سال ۱۴۰۱ سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ارسال کرد، شوراها ملزم به این هستند که برنامههای توسعه را هر چهار سال تدوین کنند تا در همان بازه زمانی که خودشان مدیریت را برعهده دارند، برنامه را اجرا کنند.
آخوندی یکی دیگر از اهداف این رویکرد را پاسخگو بودن هر دوره مدیریتی نسبت به برنامه عنوان کرد و افزود: در تدوین این طرح بدون برونسپاری از ظرفیتهای داخلی به درستی بهرهگیری شد و بعد از پنج تا ۶ ماه کار کارشناسی در شهرداری و آماده شدن نسخه اولیه برنامه طی ۶۰ تا ۷۰ روز گذشته در شورا از سوی کارشناسان کمیسیونها بررسی های لازم انجام و نتیجه آن به کمیسیون تلفیق ارائه شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، تاکید کرد که چهار جلسه کمیسیون تلفیق برگزار شد و پس از اعمال تغییرات لازم برنامه به صحن شورا ارائه و در نهایت به تصویب نمایندگان مردم رسید.
وی با بیان اینکه تلاش بر این بود که با توجه به منابع مشخص و محدودی که در شهرداری تهران وجود دارد برنامه به شکلی عملیاتی تنظیم شود، اظهار داشت: مسیر توسعه شهر تهران در چند سال گذشته به دلایل مختلف دچار توقف شد و امروز دوباره به سرعت قبل برمیگردد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از اصحاب رسانه خواست تا در موضوع نظارت به مدیریت شهری و پایش برنامه چهارم به شورای شهر کمک کنند.
نظر شما