به گزارش ایرنا، منابع یمنی به شبکه "المیادین" گفته اند که هیچ توافق جداگانه نسبت به تمدید آتش بس و توسعه آن و مذاکرات جاری و مستمر وجود ندارد.
به گزارش این منابع، پیش رفتی در مذاکرات و پیام های متقابل از طریق هیأت میانجی عمانی وجود دارد و در صورت هرگونه رسیدن به توافقی، نتایج آن به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
این منابع اعلام کردند: پیشنهادات زیادی در مذاکرات مطرح شد و باید برای اجرا و توافق در خصوص آن صبر کرد.
این منابع افزودند که تمام پیشنهادهای مطرح شده در خصوص مسائل بشردوستانه و تمدید آتش بس بوده است.
منابع یمنی همچنین فاش کردند که کانالهای ارتباطی و توافق با عربستان پابرجاست و از مدتها پیش ادامه داشته است.
این خبر همزمان با آن منتشر می شود که روزنامه «الاخبار» لبنان روز سه شنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که عربستان با مطالبات هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن درباره موضوع مسائل انسانی و در راس آن ها، پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت یمن موافقت کرده است.
این روزنامه افزود: در پی این تحول، صنعا و ریاض بر سر مساله تمدید آتش بس در یمن توافق کردند.
اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که حقوق کارمندان یمنی بر اساس داده های سال ۲۰۱۴ و با ارز بین المللی پرداخت خواهد شد و ماهیانه این ارزها توسط هواپیمای ویژه به پایتخت یمن منتقل می شود.
بر اساس توافق به دست آمده، مقاصد فرودگاه بین المللی صنعا نیز گسترش می یابد و کشورهای مصر، قطر، اردن، هند و مالزی را نیز شامل خواهد شد.
همچنین تمام ممنوعیت ها برای واردات به بندر الحدیده یر جنوب برداشته خواهد شد.
منابع مطلع می گویند که یک هیات سعودی به ریاست «محمد آل جابر» سفیر عربستان در یمن بعد از پایان سفر هیات میانجیگر عمانی به صنعا، عازم این شهر شد و مذاکرات مستقیمی با جنبش انصارالله یمن انجام داد تا آخرین کارهای توافق آتش بس را انجام دهند.
بر اساس همین گزارش، تاخیر در سفر «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن به درخواست خود ریاض انجام شد تا از ایجاد فضای منفی در مذاکرات ممانعت کند.
منابع الاخبار می گویند که طی سفر دوم هیات میانجیگر عمانی به صنعا، این هیات با رئیس ستاد نیروهای مسلح دولت نجات ملی یمن دیدار داشته و در این دیدار نقشه ای از مواضع حیاتی که ارتش دولت نجات ملی یمن می تواند آن ها را مورد هدف قرار دهد، نمایش داده شد.
در این دیدار مسئولان دولت نجات ملی یمن تاکید کردند که اجازه نخواهیم داد که فرودگاه ریاض باز باشد، در حالی که فرودگاه صنعا بسته است.
همچنین سید «عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن به میهمانان خود (هیات میانجیگر عمانی) اعلام کرد که هرگونه تلاش برای رفع ممنوعیت صادرات نفت از جنوب و شرق یمن با گسترش دایره حملات (ارتش دولت نجات ملی یمن) مواجه خواهد شد.
ارتش دولت نجات ملی یمن به متجاوزان تهدید کرد که تا تحقق خواسته های ملت یمن حق صادرات از جنوب و شرق یمن نخواهند داشت و برای اثبات آن نیز دو بار با عملیات خود مانع از این کار شد.
دولت نجات ملی یمن سه شنبه گذشته از سفر یک هیأت میانجیگر رسمی عمانی به صنعا برای دیدار با مقامات این گروه در چارچوب تلاش منطقهای و بین المللی برای از سرگیری آتش بس سازمان ملل متحد خبر داد.
به دنبال رایزنی های سازمان ملل و حسن نیت دولت نجات ملی یمن، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه در ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.
از مهمترین مفاد آن توافق، ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه پرواز های رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.
دولت نجات ملی یمن پیش از این، لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استان های تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده بود.
نظر شما