اثر طبیعی "چاه سبزان " بازفت کوهرنگ را دریابید

شهرکرد -ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود اثر تاریخی طبیعی "چاه سبزان"در منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ گفت: این اثر طبیعی به دلیل ورود رسوبات ناشی از بارندگی در معرض خطر قرار دارد.

سعید یوسف‌پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اثر تاریخی طبیعی چاه سبزان یا چاه سبز یک اثر منحصر به فرد در کشور و استان است و در تمام طول سال آب دارد و تنها میزان حجم آب آن کم و زیاد می‌شود و هیچ سرریزی از میزان آب این اثر واجود ندارد.

وی افزود: این ثاریخی در قالب یک گودال و حفره طبیعی است که قدمت بیش از یک‌هزار سال دارد و در بیشتر ماه‌های سال به دلیل وجود چشمه‌های کوچک در کف آن دارای آب سبز رنگ است.

به گفته وی، این اثر طبیعی به دلیل احداث کانال انتقال روان‌آب در جاده بازفت، به دلیل ورود رسوبات در معرض خطر است که می‌توان با تغییر مسیر این کانال به سمت رودخانه بازفت این حفره تاریخی را نجات داد.

یوسف‌پور به بازدیدی که شهریورماه سالجاری از این اثر تاریخی داشت اشاره کرد و گفت: ورود روان‌آب‌های ناشی از بارندگی از طریق کانال هدایت روان‌آب کنار جاده، باعث ورود رسوبات به این پدیده تاریخی شده و این مشکل تهدیدی برای این اثر تاریخی و طبیعی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بر اساس مشاهدات نقشه‌های ماهواره‌ای ورود رسوبات از قبل نیز به این گودال وجود داشت اما با حفر کانال هدایت روان‌آب، ورود رسوبات افزایش یافت به طوری که سیل مردادماه امسال نیز بیش از یک سوم مساحت این حفره با ورود رسوبات پر شده است.

یوسف‌پور با اشاره بر اینکه مساحت این حفره حدود یک‌هزار مترمربع است، گفت: در صورتی که مسیر کانال ورود روان‌آب از این حفره تغییر داده نشود و ورود رسوبات به این اثر تاریخی طبیعی ادامه داشته باشد در چند وقت آینده اثر از این اثر تاریخی و طبیعی باقی نخواهد ماند.

وی گفت: نامه‌نگاری با فرمانداری،معاون عمرانی و اداره کل راهدای استان در خصوص تغییر مسیر کانال انتقال روان‌آب از این حفره به ۱۰۰متر پایین‌تر که یک پل زیرگذر است و به رودخانه بازفت منتهی می‌شود انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: این اثر تاریخی در ۲۰ کیلومتری جاده بازفت قرار دارد و با تغییر مسیر کانال انتقال روان آب می‌توان این اثر تاریخی را حفظ کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه این اثر تاریخی از لحاظ گردشگری دارای اهمیت بالایی است و به عنوان یک پدیده منحصر به فرد زمین شناختی نیز به شمار می‌رود، گفت: تاکنون مطالعات چندانی روی این اثر تاریخی انجام نشده و می‌توان با حفظ و حراست از این اثر تاریخی زمینه اجرای طرح‌های مطالعاتی و زمین شناختی را فراهم کرد و یک اثر تاریخی طبیعی و گردشگری را در استان حفظ کرد.

وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع پیگیری برای رفع مشکل این منطقه را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش ایرنا، کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و بازفت به عنوان یکی از مناطق طبیعی در این شهرستان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha