سید محمدرضا سیدحسینی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشت گندم قراردادی در سیستان و بلوچستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۶ برابری داشته است.
وی ادامه داد: ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم در سیستان و بلوچستان کشت شده و از این سطح بیش از ۲۴ هزار و ۱۲۵هکتار با مشارکت کشاورزان، اداره کل غله و خدمات بازرگانی، شرکت خدمات حمایتی و بانک کشاورزی قراردادی شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: توسعه کشت قراردادی گندم برای تامین امنیت غذایی با استفاده از الگوی کشت مناسب و رسیدن به بهرهوری تولید، افزایش ارزش افزوده، کاهش ضایعات و تعادل قیمت ضروری بوده و انجام آن در اولویت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولا شرکتها و صنایع غذایی هستند، موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهادههای تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی می شوند و تمرکز کشاورزان روی برنامه ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه است و دیگر دغدغهای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می شود.
حسینی بیان کرد: اگر کشت قراردادی گندم سرلوحه کشاورزان قرار گیرد و خرید محصولات هم بر اساس کیفیت مورد نظر باشد، پیشرفت خوبی در کشت قراردادی و افزایش تولید گندم اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: کشت اقتصادی گندم به لحاظ علمی با تحلیل و برنامهریزی، افزایش بهرهوری، استفاده بهینه از نهادهها، مدیریت دقیق مزرعه، استفاده از فناوری، تکنولوژی و ابزارهای مدرن شکل خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از همه کشاورزان خواست با توجه به سیاستهای حمایتی وزارت جهادکشاورزی برای کشتهای قراردادی، هر چه سریعتر نسبت به قراردادی کردن مزارع زیر کشت خود اقدام کنند.
نظر شما