به گزارش خبرنگار ایرنا، مهندس مهدی جهان طلب روز یکشنبه در یازدهمین اجلاس رسمی دوره ششم شورای اسلامی استان خراسان رضوی علت این افزایش مصرف آب را بار روانی و ترس ایجاد شده از یخبندان و یخ زدگی لوله ها و شیرهای آب در بین مردم دانست و افزود: در این ایام مردم با باز گذاشتن شیرهای آب در شب سعی در جلوگیری از یخ زدگی آب و ترکیدگی لولههای آب داشتند که این امر سبب افزایش مصرف آب و در نتیجه قطعی آن در برخی از مناطق استان شد.
وی ادامه داد: هم اکنون ۳۰ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی در سطح استان خراسان رضوی دایر است که بازسازی این شبکه های آب رسانی در مجموع نیازمند ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.
کسری ۱۰ درصدی سالانه آب در خراسان رضوی
معاون بهرهبرداری توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگیها، سالانه ۱۰ درصد کسری آب در خراسان رضوی برآورد میشود.
وی با اشاره به کسری ۹۸ درصدی آب در سطح سفره های زیرزمینی به ویژه در شهر مشهد افزود: سالانه ۱۰۰ حلقه چاه برای تامین آب باید در خراسان رضوی حفر شود که هزینه حفر هر حلقه چاه ۳۰ میلیارد ریال است.
جهان طلب گفت: اعتبارات سال ۱۴۰۰ برای حفر چاه یک هزار میلیارد ریال بوده است که پاسخگوی نیاز استان نیست و اکنون نبود اعتبارات از مهمترین مشکلات شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به شمار میرود.
معاون بهرهبرداری توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه اظهار داشت: هدر رفت آب در این استان ۲۵ درصد است که باید جلوی آن گرفته شود.
وی افزود: با توجه به این که دولت در حوزه برق و گاز اعتبار پرداخت میکند اما در حوزه آب اعتباری پرداخت نمی کند، از شورای اسلامی استان خراسان رضوی خواستاریم تا آب و فاضلاب استان را برای حفر چاههای آب کمک کند.
جهان طلب ادامه داد: هم اکنون چاههای آبی تامین کننده ۹۸ درصد آب مورد نیاز استان است و با توجه به اینکه حجم بارندگیهای اخیر و برداشت آبی پایین بوده است، با این شرایط برای سال آتی نیز نگران کمبود آب هستیم، این در حالی است که هنوز الگوی مصرف آب در جامعه تغییر نکرده و از سوی دیگر احکام موجود نیز بازدارنده نیست.
به گزارش ایرنا، یازدهمین اجلاس رسمی دوره ششم شورای اسلامی استان خراسان رضوی با حضور رییس و اعضای این شورا روز یکشنبه در مشهد برگزار شد.
نظر شما