۷ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۴۳
کد خبر: 85007251
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

ظرفیت لیگ‌ استانی برای فوتبال کرمان؛ بی‌نتیجه یا راهگشا؟

۷ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۴۳
کد خبر: 85007251
حامد سالاری
ظرفیت لیگ‌ استانی برای فوتبال کرمان؛ بی‌نتیجه یا راهگشا؟

کرمان - ایرنا - نیم‌فصل رقابت‌های لیگ برتر فوتبال استان کرمان در حالی با قهرمانی تیم شهدای کویر نَرماشیر به پایان رسید که ظرفیت این لیگ باوجود اینکه می‌تواند محل شناسایی استعدادها برای حضور در باشگاه‌های بزرگ استان و کشور باشد، تاکنون مغفول مانده است.

به گزارش ایرنا، کاهش تعداد تیم‌های حاضر در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال استان کرمان از ۲۶ تیم به ۱۱ تیم طی سال جاری در آغاز کار مخالفان و موافقانی داشت اما با وجود تمامی چالش‌ها، مسایل و مشکلات تیم های حاضر در این رقابت ها، همچنان این لیگ با مشکلات خاص خود برگزار می شود و از نگاه برخی ناظران بهره وری لازم را نیز ندارد.

لیگ امسال در شرایطی به نیم فصل خود رسیده که ۵۴ بار حریفان مقابل یکدیگر صف آرایی کردند و در مجموع ۱۴۶ توپ از خط دروازه ها عبور کرد و میانگین حدود ۲.۷ گل در هر مسابقه به ثبت رسید که آمار خوبی برای یک لیگ استانی محسوب می شود اما لیگی که بتواند تغذیه کننده نمایندگان استان کرمان در لیگ های بالاتر و کشوری باشد، باید چه ویژگی های دیگری باید داشته باشد؟

اکنون لیگ برتر فوتبال استان کرمان با وجود تمامی موانع برگزاری در حالی به نیمه راه رسیده که براساس مستندات موجود تاکنون خروجی چندانی برای فوتبال استان نداشته و سوال اینجا است که اگر خروجی و دستاورد این لیگ، بازیکنان باکیفیت نباشد، پس کارایی آن چیست و چه ضرورتی در برگزاری آن با وجود شرایط اقتصادی ضعیف تیم ها و کمبود امکانات وجود دارد؟

برخی از تیم های استان کرمان حاضر در لیگ برتر و دسته یک فوتبال کشور امسال دست به بومی سازی زده اند اما نگاه ها برای جذب بازیکن همچنان به بازیکنان باسابقه و حاضر در تیم های خارج از استان خیره مانده؛ این در حالی است که فوتبالیست های کرمانی بارها ثابت کرده اند که در صورت بها دادن می توانند فوتبال باکیفیتی ارائه کنند.

در واقع اگر بازیکنان جوان کرمانی توسط تیم های بومی شناسایی و شکوفا نشوند؛ تکلیف استعدادها چه می شود؟ سرنوشت این بازیکنان که عمری با رویای حضور به لیگ های کشوری توپ زدند، چیست؟ اگر آغاز کار از لیگ های استانی و محلی نباشد، پس محل استعدادیابی و رشد فوتبالی کجاست؟

به‌طور قطع اگر شناسایی استعدادها توسط باشگاه های استانی، از لیگ های پایین صورت پذیرد تاثیر خود را بر فوتبال ملی نیز خواهد گذاشت.

استان کرمان با سه نماینده در لیگ برتر از این حیث جزو استان های برتر کشور قرار گرفته و توجه نکردن به استعدادها در استانی که یکی از پایه های اصلی لیگ برتر کشور است، در واقع روند توسعه فوتبال در ایران را با چالش روبه‌رو می کند و تمامی سرمایه گذاری ها را بی‌نتیجه می‌گذارد.

علت‌های بی‌نتیجه بودن لیگ برتر کرمان

علیرضا خسروی کارشناس فوتبال استان کرمان در این زمینه معتقد است که سطح مسابقات لیگ برتر استان کرمان، با حضور بازیکنان و مربیانی با سن بالا کیفیت چندانی ندارد و نمی‌تواند محلی برای استعدادیابی باشد.

وی با بیان اینکه نیمی از بازیکنان تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال استان کرمان پیر هستند گفت: تیم شهرداری زرند که وضعیت بهتری دارد تعداد چهار بازیکن جوان داشت لذا با این وجود این لیگ ظرفیت تامین بازیکن برای تیم های استان کرمان حاضر در رقابت های لیگ دسته یک و لیگ برتر فوتبال کشور را ندارد.

وی افزود: مربی تیم نجف شهر سیرجان نیز با بیش از ۴۲ سال سن بازیکن، کاپیتان و مربی این تیم است و سایر بازیکنان نیز تقریبا هم سن و سال او هستند و این لیگ با این وضعیت چگونه می تواند دستاوردی برای فوتبال استان کرمان داشته باشد.

کمبود امکانات تیم ها

خسروی با اشاره به برگزاری بازی چند روز گذشته امان و علوم پزشکی کرمان که به عنوان نماینده هیات فوتبال در آن حضور داشته است تصریح کرد: زمین این بازی رختکن، جایگاه ناظر داوری و هیات فوتبال و حتی صندلی برای تماشاگران ندارد؛ اورژانس ۱۰ دقیقه پس از آغاز بازی آمد و نیروی انتظامی پس از تماس های مکرر در زمین مسابقه حاضر شد، باید گفت که باشگاه‌داری این نیست.

وی یادآور شد: باشگاه‌داری سلسله مراتب خاصی دارد، در ابتدا بایستی تعداد تیم های لیگ را کاهش و کیفیت آن را ارتقا داد؛ مثلا ۱۰ تیم را در این لیگ به رقابت بگذارید اما از زمین، رختکن و امکانات تیم ها بازدید شود و اگر موارد لازم را داشت، آن تیم بتواند وارد لیگ برتر ما بشود و اگر نمی تواند این امکانات را تامین کند، زمینی دیگر معرفی کند.

کارشناس فوتبال استان کرمان افزود: بایستی توانایی تامین امنیت و سایر مسائل در زمین فوتبال وجود داشته باشد و هیات فوتبال استان کرمان نیز تمامی این مسائل را رصد و پیگیری کند.

وی با بیان اینکه تیم هایی در لیگ برتر استان کرمان حضور دارند که مربی، سرپرست و کادر فنی مشخصی ندارند گفت: حتی از هیات فوتبال استان کرمان در بازی طی روزهای اخیر با من تماس گرفتند که بازیکنان را با کارت ملی به داخل زمین بفرستم و این سطح از برگزاری و نداشتن کارت بازی برای لیگ برتر استان پذیرفتنی نیست.

خسروی بیان کرد: رییس هیات فوتبال استان و سایر مسئولان تلاش‌های زیادی می کنند و موضوع لیگ استانی نیز از ظرفیت های خویینی تواند برخوردار باشد اما به نظر می رسد که هیات باید ابتدا با سرپرست های تیم ها نشستی بگذارد و اعلام کند که حضور در این رقابت ها این میزان هزینه دارد و هر تیمی توانایی مالی لازم را دارد، به مسابقات وارد شود.

امنیت ضعیف لیگ برتر کرمان

وی همچنین با اشاره به درگیری های ایجاد شده برای داوری در تیم جیرفت طی روزهای اخیر گفت: الان داوران برای حضور در مسابقات شهرستان جیرفت تمایل ندارند زیرا امنیت آنان در این شهرستان برقرار نیست.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

بازی فوتبال در جیرفت، درگیری لفظی با داور و بازی که نیمه‌تمام ماند

خسروی با اشاره به بازی چند روز گذشته تیم امان کرمان و علوم پزشکی نیز افزود: تعدادی محل امنیت به علت درگیری قبلی با تیم علوم پزشکی روز گذشته به زمین مسابقه آمدند و قصد برهم زدن امنیت بازی را داشتند.

وی ادامه داد: تیم امنیتی این بازی حضور نداشت لذا با دشواری و پس از تماس های پیاپی موفق شدیم که یک مامور را به زمین مسابقه دعوت کنیم؛ این مامور هیچ تجهیزاتی نداشت و آن افراد هم منتظر سوت پایان بازی بودند تا با بازیکنان علوم پزشکی درگیر شوند.

راهکاری برای استعدادیابی در لیگ برتر کرمان

کارشناس فوتبال استان کرمان عنوان کرد: لیگ برتر استان کرمان باید سالانه حداقل یک بازیکن خروجی برای تیم های استان کرمان حاضر در لیگ های کشوری داشته باشد اما متاسفانه اینگونه نیست.

وی یادآور شد: باید قانون بگذاریم که هر تیم حاضر در رقابت های لیگ برتر فوتبال استان کرمان حداقل سه نفر سهمیه از جمله جوانان و امید داشته باشد تا بتوانیم از این لیگ خروجی بگیریم.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

پول‌های چندهزار میلیاردی در فوتبال کرمان و استعدادپروری جوانان که فدا می‌شود

وضعیت شهدای کویر نرماشیر، قهرمان نیم فصل

اما با همه این اوصاف، هفته پایانی مسابقات نیم فصل نخست لیگ برتر فوتبال استان کرمان اما با وجود تمامی چالش ها، طی روزهای گذشته برگزار شد و با پایان یافتن این هفته، تیم شهدای کویر نرماشیر با ثبت مجموع ۲۴ امتیاز از ۱۰ مسابقه و اختلاف ۶ امتیازی نسبت به تیم دوم، ضمن تثبیت موقعیت خود در صدر جدول رده بندی، عنوان قهرمانی نیم فصل را از آن خود کرد.

شهدای کویر نرماشیر با هفت برد، سه تساوی و بدون باخت، ۱۷ گل زده و فقط پنج گل خورده توانست عنوان بهترین خط دفاع لیگ را نیز تا نیم فصل این رقابت ها به دست بیاورد، تیمی که از ابتدای کار بنیه مالی قوی نداشت و حتی برای حمل و نقل بازیکنانش با چالش جدی روبه‌رو بود و به نظر می رسد تمامی مشکلات موجود نتوانسته مانعی برای اراده فوتبالیست های نرماشیری باشد.

شهرستان های شرقی و سایر نقاط استان کرمان و بویژه نرماشیر که امسال در صدر جدول نیم فصل لیگ برتر فوتبال کشور قرار گرفته دو نماینده در این مسابقات دارد، که این ظرفیت توجه متولیان فوتبال و باشگاه ها به حوزه این تیم را می طلبد.

پس از شهدای کویر نرماشیر ۲۴ امتیازی، تیم های طلای سبز رفسنجان و شهرداری زرند به ترتیب با ۱۸ و ۱۷ امتیاز جایگاه های دوم و سوم جدول رده بندی مسابقات را در اختیار گرفته و در انتهای جدول هم تیم های شهرداری نجف شهر با ۹ امتیاز، شهدای سنگ جلال آباد با هفت امتیاز و علوم پزشکی کرمان با چهار امتیاز جایگاه های نهم تا یازدهم جدول رده بندی را به خود اختصاص داده اند.

به گزارش ایرنا با توجه به رویکرد هیات فوتبال در کرمان مبنی بر توجه به کادرسازی و شناسایی جوانان فوتبالی، همچنین ورود به مناطق محروم استان با هدف ایجاد زمینه های توسعه فوتبال، به نظر می‌رسد این مقوله نیازمند اختصاص اعتبار و زیرساخت‌های لازم است و سایر مدیران استانی و محلی نیز باید توجه‌ها به این بخش را بیشتر کنند زیرا سرمایه گذاری در این عرصه، ضمن اینکه به معنای آینده سازی جوانان است، بلکه به معنای کاهش آسیب‌های اجتماعی جامعه و غنی سازی اوقات جوانان و نوجوانان هم به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha