به گزارش ایرنا؛ ورزشهای رزمی ایران همواره در سالهای اخیر نقش مهمی در مدالآوری کشورمان در رویدادهای بینالمللی داشتهاند. البته آنها با حاشیه نیز عجین شدهاند و بهنظر میرسد چندان به آرامش علاقهای ندارند.
فدراسیونهای بوکس، کاراته و جودو که این روزها شرایط متفاوتی دارند، مجامع انتخاباتی را در پیش خواهند داشت. مجامعی که سرنوشت آنها را برای چهار سال دیگر مشخص میکند.
در این گزارش نگاهی به شرایط مجامع این فدراسیونها داریم.
بوکس؛ جنگ قدرت بیرون از رینگ
فدراسیون بوکس در ماههای اخیر عجیبترین حاشیهها را تجربه کرده و با وجود انتصاب سرپرست از سوی وزارت ورزش و جوانان، مشکلات همچنان ادامه یافت.
پس از اینکه رئیس پیشین فدراسیون از سفر اسپانیا بازنگشت، اعضای مجمع او را برکنار کرده تا اداره فدراسیون در اختیار سیامک صالحی، نایب رئیس فدراسیون قرار بگیرد.
اما چند روز بعد، روحالله حسینی که او نیز سابقه نایب رئیسی را دارد، به عنوان سرپرست معرفی شد. او و تیمش بلافاصله اقداماتی را انجام دادند که با حاشیه و البته واکنشهای منفی زیادی همراه شد. از جمله تغییر سه رئیس هیئت و البته برکناری علیرضا استکی سرمربی موفق تیم ملی و انتخاب حسین نهرودی در ۷۷ سالگی. اقداماتی که بهنظر میرسد نشات گرفته از مجمع انتخاباتی دیماه سال گذشته بود.
ثبت نام از نامزدهای ریاست فدراسیون آغاز شده و شنیدهها و مذاکراتی که از سوی افراد مختلف با اعضای مجمع میشود، حاکی از این است که سیامک صالحی و روحالله حسینی برای انتخابات گام به میدان میگذارند.
این مساله بر جذابیتهای مجمع میافزاید. حسینی در ۲ دوره گذشته نیز وارد میدان شد اما هر دو بار باخت و این بار که سرپرست است امید بیشتری دارد؛ اما صالحی نیز که اقداماتش در زمان نایب رئیسی باعث محبوبیت او در بین خانواده بوکس شده از شانس زیادی برخوردار است.
هرچند زمان مجمع انتخاباتی بوکس معلوم نیست اما باید منتظر رقابت جذابی بین صالحی و حسینی باشیم. افرادی که اکنون بیرون هستند، نتیجه این مجمع را همچون دو دوره گذشته رقم میزنند.
کاراته؛ چند نامزد متحد مقابل رئیس فعلی
کاراته ایران در طول تاریخ همواره رشته موفقی بوده که با طلای المپیک طلا، این موفقیت تکمیل شد. اما بیتردید یکی از پرحاشیهترین فدراسیونهای تاریخ ایران همین کاراته است.
فدراسیونی که پس از حبیبالله ناظریان دیگر رئیسی با ثبات را به خود ندید و همگی روسای آن در فاصله حدودا ۲ ساله یا استعفا دادند یا برکنار شدند. اما سیدحسن طباطبایی که سابقه سرپرستی هم در این فدراسیون دارد، چهار سال قبل از مجمع رای اعتماد گرفت و سکاندار کاراته کشور شد.
در واقع او پس از ناظریان، تنها مدیری است که دوره ریاستش در این فدراسیون پرحاشیه، کامل شد. دوره ریاست او،۲۳ اسفندماه به اتمام میرسد و مجمع انتخاباتی فدراسیون نیز ۱۶ اسفند برگزار خواهد شد. طباطبایی و تیم مدیریتیاش، بازهم پا پیش گذاشتهاند تا یکدوره دیگر هدایت کاراته را عهدهدار باشند و کارهای ناتمام را به سرمنزل برسانند.
البته دیگر نامزدها که همگی چهرههای مطرحی بوده و سابقه ریاست در این فدراسیون را داشتهاند، نیز شانس خود را بالا میدانند و تلاش زیادی انجام میدهند.
علیرضا سمندر، سیدعباس احمدپناهی و حبیبالله ناظریان سه نامزد مطرح دیگر هستند که در صورت ورود به انتخابات، موجب جذابیت مجمع میشوند. شنیده میشود این سه نفر در یک تیم هستند و متحد شدهاند.
جودو؛ خیال آسوده میراسماعیلی؟
قهرمان سالهای نهچندان دور جودوی جهان در تاریخ ۲۵ اسفندماه سال ۹۷ رئیس این فدراسیون شد و برهمین اساس مجمع این رشته نیز در سال جاری برگزار میشود.
آرش میراسماعیلی در این چهار سال تلاش زیادی انجام داد تا جودوی ایران را با وجود تعلیق از سوی فدراسیون جهانی، زنده نگه دارد. او و همکارانش برای رفع تعلیق کار را به دادگاه بینالمللی ورزش کشاندند اما محرومیت پا برجا ماند و تا اواسط سال آتی ادامه دارد.
با اتمام ثبت نام از نامزدها، فرد چندان شاخص و مطرحی برای گرفتن صندلی ریاست این رشته کهن و المپیکی وارد میدان نشده و بهنظر میرسد میراسماعیلی با خیالی آسوده و برای دومین دوره متوالی، رییس فدراسیون جودو خواهد شد.
جدا از اینکه مسئولیت خطیر ریاست فدراسیون جودو به چه فردی میرسد، امیدواریم جودوی ایران پس از اتمام دوران محرومیتش به روزهای خوب بازگردد و جوانان ایرانی بتوانند بار دیگر روی تاتامیهای بینالمللی، فریاد شادی سر دهند.
نظر شما