پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه در شیراز گشایش یافت

شیراز - ایرنا- پنجمین کنگره بین المللی سلامت همراه با هدف ایجاد فضایی جهت تبادل ایده ها، مفاهیم، تکنیک ها، آزمایش ها و برنامه های کاربردی دستگاه های ارتباطی موبایل مانند تلفن های همراه، کامپیوترها و رایانه های شخصی جیبی در استفاده از خدمات و اطلاعات بهداشت و سلامت چهارم بهمن ماه در شیراز گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، کامران باقری لنکرانی رییس کنگره و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز سه شنبه در آیین گشایش این کنگره اظهار داشت: سلامت جزء لاینفک زندگی انسان هاست و کسب اطلاعات صحیح در حفظ، ارتقا و بهبود آن ضروری است زیرا منابع اطلاعاتی در عصر حاضر عمدتاً منابع الکترونیک بوده و موبایل در دسترس ترین وسیله برای عموم مردم برای مشاهده اطلاعات است.

باقری لنکرانی این فرصت را غنیمتی برای سیاستگذاران سلامت دانست که از این وسیله در راستای پیشگیری در سطوح مختلف استفاده کنند و ادامه داد: نرم افزارهای تحت موبایل می تواند زمینه را برای تامین اطلاعات صحیح برای مردم، آموزش آنان و مراقبت های لازم را فراهم کرده و در این راستا تامین نرم افزارها و اطلاعات به زبان مادری هر کشوری قطعاً توان اطلاع رسانی پزشکی و بهبود سلامت را در میان عموم مردم آن جامعه افزایش خواهد داد.

پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه در شیراز گشایش یافت

وی ابراز امیدواری کرد: پنجمین کنگره بین المللی سلامت همراه با توجه به وقوع همه گیری کووید -۱۹ با معرفی توانمندی های بین المللی در راستای پیشگیری، درمان و بازتوانی نیازمندان حرکت کند.

سید جلیل معصومی، دبیر کنگره و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه امروزه سلامت همراه ( mobile health) یک واژه پر کاربرد در ارائه خدمات پزشکی است، گفت: استفاده از سامانه ها و اپلیکیشن های تحت موبایل دراین عرصه در ارائه خدمات سلامت بسیار پرکاربرد بوده و گسترش این تکنولوژی سبب تأمین امکان ارائه خدمات به بیماران در خارج از مکان درمانی و تسهیل ارائه خدمات ویزیت پزشکان، مشاوره ها و ... شده است.

به گفته معصومی، در حال حاضر متقاضیان خدمات آنلاین سلامت به طرز شگفت انگیزی در حال افزایش است؛ بطوریکه اپلیکیشن های mhealth در طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته و از سال ۲۰۱۵ تاکنون به بیش از دو برابر رسیده که نشان از وجود بازار بالقوه ای در این زمینه است و امکان سرمایه گذاری در این حوزه را فراهم می کند که البته استارت آپ ها فراهم کننده این فضا هستند.

دبیر پنجمین کنگره سلامت همراه ادامه داد: در این راستا از اهداف این کنگره، معرفی شرکت های دانش بنیان ایده های برتر و اپلیکیشن های حوزه سلامت است که با برگزاری نمایشگاه و استارت آپ ها زمینه این حمایت فراهم شده است.

وی افزود: پنجمین دوره از این کنگره از فضای خاص علمی برخوردار است، چرا که با توجه به محورهای کنگره بیش از ۹۰ سخنران علمی از ایران و کشورهای مختلف ازجمله استرالیا،آمریکا، انگلستان، سوئد، پاکستان، ترکیه و قطر ارائه می شود. حضور اساتید، پزشکان و متخصصان برتر بین المللی در کنار دانشجویان، کار آفرینان و صاحبان ایده ما را به اهداف کنگره در بهبود ارائه خدمات بهتر در حوزه سلامت رهنمون خواهد کرد.

پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه در شیراز گشایش یافت

 نقش موثر پیش بینی و تدوین به موقع مقررات و آیین نامه ها در سرعت بخشیدن به روند پیشرفت در حوزه سلامت همراه

مشاور عالی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در آیین گشایش پنجمین کنگره بین المللی سلامت همراه که با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار شد، بر اهمیت توجه به تدوین مقررات و آئین های موردنیاز، به عنوان محوری برای توسعه حوزه سلامت همراه تاکید کرد.

  مشاو رعالی رییس دانشگاه در این آیین با قدردانی از دست اندرکاران و حامیان این همایش گفت: به همت اساتید، دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال ۱۳۹۴-۱۳۹۳ ورود به این عرصه تاثیرگذار را آغاز کرد و این در حالی بود که سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ میلادی، سلامت دیجیتال و سلامت همراه را به عنوان سند راهبردی به بخش های مختلف سلامت دنیا توصیه کرد.

دکتر «محمود نجابت» این رویکرد را نشان دهنده ضرورت آینده نگری در مسیر تحولات حوزه سلامت خواند که باید در همگامی با توسعه علمی و خدمت رسانی نوین مورد توجه قرار گیرد.

او اظهار کرد: همزمان با این پیشرفت‌ها، باید مقررات و آیین نامه های در حوزه سلامت همراه نیز پیش بینی و تبیین شود تا نه تنها توقفی در این حوزه پیش نیاید، بلکه موجب سرعت و رشد این حوزه شویم.

دکتر نجابت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای نظام مند شدن فضای مجازی کشور، تاکید کرد: تلاش شده تا زمینه ای فراهم شود که شیراز به عنوان مرکزی پیشرو در حوزه سلامت همراه در کشور، در این زمینه راهگشا بوده و موجبات ارتقای سلامت جامعه را فراهم سازد که در این مسیر باید از ظرفیت فضای مجازی و دیجیتال در حوزه علمی و سلامت کشور استفاده کرد.

او با قدردانی از تلاش اساتید، پژوهشگران، فناوران و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز، اقدامات نوین انجام شده را در سلامت کشور موثر خواند و ابراز امیدواری کرد که نتیجه این رویداد علمی، افزایش درخشش شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جامعه علمی و حوزه سلامت باشد.

همراهی، تسهیلگری و حمایت از سلامت همراه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مشاور عالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ابعاد مختلف مقوله سلامت که توجه به مسایل اجتماعی را نیز شامل می شود، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز تسهیلگر، حامی، مشوق و کمک کننده حوزه سلامت همراه است.

دکتر نجابت با بیان اینکه در دوره های پیشین این رویداد علمی، پیش از هر گونه تحولی در نظام سلامت، مقررات و تاثیرات اخلاقی و اجتماعی این حوزه بر جامعه بررسی شده است، ادامه داد: با توجه به نقطه قوت، تلاش و پیشرفت این مسیر، همیشه چالش‌هایی نیز در تحولات جدید همراه بوده است و روند فزاینده رشد و سرعت تحولات سبب می شود تا از پرداختن به چالش‌ها باز بمانیم.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دست اندرکاران برگزاری این همایش خواست تا با پیش بینی به موقع چالش های این مسیر و بهره مندی از راهنمایی و مشارکت دیگر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی، زمینه ای فراهم شود تا مقررات و برنامه های متناسب با آن تبیین و عملیاتی شده و مسیر حرکت در این عرصه، دچار اختلال نشود.

دکتر نجابت ابراز امیدواری کرد تا به همت اساتید، پژوهشگران، فناوران و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه شیراز و دیگر گروه‌های علمی کمک کننده در این مسیر، شاهد ارتقای وضعیت سلامت جامعه باشیم.

مشاورعالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه، در برنامه افتتاح نمایشگاه تولیدات محصولات فناورانه شرکت های دانش بنیان مرتبط با حوزه سلامت دیجیتال و سلامت همراه شرکت کرد و ضمن گفت و گو با فعالان این حوزه، از محصولات ارائه شده در این نمایشگاه بازدید کرد.

پنجمین کنگره بین المللی سلامت همراه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، صبح امروز سه شنبه چهارم بهمن ۱۴۰۱، با حضور مشاورعالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونان و مدیران ارشد دانشگاه، شهردار شیراز، اساتید، پژوهشگران، فناوران و دانشجویان در مجتمع فرهنگی آموزشی دانشگاه شیراز آغاز به کار کرد و تا روز پنجشنبه، ششم بهمن سال جاری ادامه دارد.

محورهای این کنگره، سلامت همراه و واقعیت مجازی، سلامت همراه در مدیریت بحران، مدیریت و سیاستگذاری اطلاعات سلامت، سلامت همراه در تصویرپردازی پزشکی و کاربرد سلامت همراه در بیماری های گوارش، کبد و پیوند اعضا اعلام شده است.

افتتاح نمایشگاه تولیدات محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان از جمله برنامه های جنبی در پنجمین کنگره بین المللی سلامت همراه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha