محسن زنگنه روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمان تصویب بودجه برای موضوعاتی همچون مسئله آب در استانهایی همچون خوزستان و سیستان و بلوچستان متفاوت تر و با رقم بیشتری در نظر گرفته میشود، به همین دلیل باید بودجه زیارت در خصوص شهر مشهد نیز دارای جایگاه ویژه و اختصاصی تر باشد.
وی بیان کرد: در حال حاضر سالانه بیش از ۳۵ میلیون زائر داخلی و خارجی در شهر مشهد حضور دارند که زیر ساخت های استان خراسان رضوی همچون تامین گاز، سیستم حمل و نقل، آبرسانی و فاضلاب را تحت خود تاثیر قرار میدهند و میطلبد تا نسبت به شهر مشهد، نگاه ملی تری داشته باشیم.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته رقم بودجه زیارت ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده ولی متاسفانه با تغییراتی که ایجاد شد این مبلغ کاهش چشمگیری پیدا کرد ولی امیدواریم امسال این رقم برای سال ۱۴۰۲ افزایش مناسبی پیدا کند.
او بیان کرد: کاهش بودجه زیارت موجب گلایه ما از دولت است، این در حالی است که روسای قوه مجریه و مقننه پرورش یافته در استان خراسان رضوی هستند و باید نگاه ویژهای نیز به موضوع زیارت داشته باشند.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در بودجه امسال به جای تاکید بر ایجاد قطار برقی تهران-مشهد که میتواند تعداد زیادی از زائران را در کمترین زمان به مشهد برساند و شرایط حمل و نقل بهتری برای زائران پدید آورد، این بودجه به سمت قطار تهران-اصفهان رفته است و این نشان میدهد که دولت و سازمان برنامه و بودجه باید نسبت به مشهد نگاه ویژهای داشته باشند.
بودجه زیارت در دولت نهم و دهم و با هدف تعمیق ابعاد این موضوع به صورت مستقل در بودجه پیشنهادی دولت قرار گرفت؛ در دولت یازدهم و دوازدهم با توجه به اینکه بسیاری از امکانات زیرساختی حوزه زیارت باید در استان خراسان رضوی و شهر مشهد فراهم شود ، این ردیف به صورت مستقل حذف و به بودجه استانی اضافه شد. سال گذشته و در دولت سیزدهم رقم ۲۰۰ میلیارد تومان در بودجه استانی برای موضوع زیارت در نظر گرفته شده بود و از آن موقع صحبت ایجاد ردیف مستقل در بودجه ۱۴۰۲ مطرح شده بود.
بودجه پیشنهادی برای موضوع زیارت در کل کشور و به صورت مستقل در سال ۱۴۰۲، دارای رقم ۱۰۰ میلیارد تومان است.
نظر شما