مجازات‌های تغییر کاربری بازدارنده نیست

رشت – ایرنا - فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور گفت: مجازات‌های تغییر کاربری بازدارنده نیست بنابراین این مهم دلیلی برای روی آوردن مردم به تغییر کاربری ها است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ اکبر امینی عصر روز سه‌شنبه در مراسم معارفه فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان گیلان در رشت اظهار کرد: برای تغییر کاربری اراضی، جرایم درجه هفت گذاشته شده ضمن اینکه مشمول مرور زمان می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ اراضی کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی اضافه کرد: برای تامین امنیت غذایی به مواردی از جمله حفظ منابع طبیعی پایه و توانمندسازی منابع انسانی نیازمند هستیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور خاطر نشان کرد: زمین و خاک، بستر رویش گیاهان و منابع تولید غذا، از موهبت الهی در اختیار بشر است که باید از این نعمت‌های خدادادی استفاده بهینه و آن را برای نسل های بعد حفاظت کنیم.

وی با بیان اینکه حفظ زمین تنها وظیفه جهاد کشاورزی نیست اظهار کرد: با توجه به تغییر کاربری‌ها در وسعت بالا و کلاهبرداری‌ها در این ارتباط، ضروری است تا همه برای انجام ماموریت در این حوزه کمک کنند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور عنوان کرد: بر اساس آمار از ۲۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور، ۱۸ میلیون هکتار قابل کشت است در حالیکه ۱۴.۵ میلیون هکتار سالانه کشت می‌شود ضمن اینکه هر هکتار زمین غذای ۲۰ تا ۲۲ نفر را تامین می کند.

وی با بیان اینکه تغییر کاربری‌ها و افزایش جمعیت و فزونی نیاز غذایی، امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد، اضافه کرد: در کشور ما به زمین به عنوان کالای سرمایه‌ای می‌نگرند در حالیکه در دنیا زمین را یک کالای تولیدی می‌دانند، این دیدگاه باید در کشور ما نیز اتفاق بیفتد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور در ادامه تعدد بخش‌های تصمیم‌گیری در حوزه زمین را یکی از مشکلات عنوان کرد و با تاکید بر اینکه یک حوزه باید در این ارتباط تصمیم گیرنده باشد، اظهار کرد: گسترش شهرنشینی، مشکلات اقتصادی کشاورزی، افزایش کاذب قیمت زمین و تامین نشدن امکانات و تجهیزات تخریب از دیگر مشکلات است.

وی خاطر نشان کرد: در انجام ماموریت‌ها در حوزه امور اراضی چند اصول مهم از جمله کاهش آسیب پذیری های داخلی، دوری از هر گونه روابط سیاسی‌کاری در چارچوب قانون، توجه به فناوری ها و افزایش اعتماد باید مورد توجه باشد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه اولویت ما باید پیشگیری باشد همانطوری که معتقدیم ، پیشگیری بهتر از درمان است، افزود: امروز هر میزان امکانات و تجهیزات برخوردار باشیم، جوابگوی ما نیست بسیاری از ماموریت ها را باید هوشمند کنیم و پایش زمین نیز باید اینگونه باشد.

مبارزه با زمین خواری، نیازمند عزم جدی همه دستگاه ها

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این مراسم گفت: مبارزه با زمین خواری و جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز، نیازمند عزم جدی همه دستگاه های مربوط است.

حسن پورمحمدی با بیان اینکه زمین در گیلان، اصلی ترین رکن برای توسعه اقتصاد کشاورزی و امنیت غذایی به شمار می رود، اظهار کرد: گیلان دارای زمین حاصلخیز با تولید محصولات زراعی، باغی و دامی در جهت امنیت تولید در کشور ایران حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ویلاسازی ها توسط زمین‌خواران گفت : ما در حوزه امور اراضی پلیس زمین هستیم ، باید با انجام دقیق ماموریت‌های خود در این ارتباط میراث ارزشمند زمین را تحت هر شرایطی برای نسل های آینده حفظ کنیم.

در این مراسم رضا وارسته به عنوان فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان گیلان معرفی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha