۲۲ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۳۳
کد خبرنگار: 2843
کد خبر: 83473635
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مبارزه با زمین‌خواری با جدیت بیشتری دنبال می‌شود

شیراز-ایرنا- رئیس سازمان امور اراضی کشور از تعیین فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی در همه استان‌ها خبر داد تا از این پس اجرای قانون حفظ اراضی زراعی و باغی کشور در راستای امنیت غذایی، برخورد با پدیده زمین خواری و تغییر کاربری غیرمجاز با جدیت بیشتری دنبال شود.

علیرضا اورنگی در آیین معرفی فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان فارس،افزود: در دستورالعمل مورد تایید فرماندهی کل قوا و سازمان نیروهای مسلح  هدف از تشکیل یگان حفاظت اراضی کشاورزی، اجرای قانون، حفظ اراضی زراعی و باغی کشور در راستای امنیت غذایی ، برخورد با پدیده زمین خواری و تغییر کاربری غیر مجاز در تبدیل و تغییر اراضی حاصل خیز اعلام شده و همین اهداف با تقویت یگان های حفاظت از اراضی در کشور دنبال می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی در استان‌ها معرفی می‌شوند

رئیس سازمان امور اراضی کشور در ادامه گفت: در چهار چوب دستورالعمل یگان حفاظت اراضی کشاورزی تاکید شده که در سطح همه استان‌ها با هماهنگی فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی منصوب شود.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان امور اراضی کشور اجرای قانون حفظ اراضی زراعی و باغ ها است،گفت: در راستای انجام این وظیفه حاکمیتی و یکی از احکام قانون برنامه ششم مقرر شد که با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، یگان‌های حفاظت اراضی کشاورزی در سطح کشور تاسیس شود.

به گفته وی، در آذرماه سال گذشته پس از هماهنگی با وزارت کشور، نیروی انتظامی و با تائید ستاد کل نیروهای مسلح رسما یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و در سازمان امور اراضی کشور تاسیس شد.

اورنگی با اشاره به معرفی سرهنگ امیرعلی رستمی به عنوان فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان فارس، افزود: امیدواریم این یگان با هماهنگی با مراجع قضایی و نیروی انتظامی در اجرای وظایف محوله موفق باشد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور یادآور شد: اجرای قانون حفظ اراضی زراعی و باغ ها، جلوگیری از خرد شدن اراضی، نظارت بر آنچه به عنوان مجوزهای قانونی صادر می شود و همچنین برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز که بدون اعمال قانون در واقع صورت می گیرد از وظایفی است که این یگان به عنوان یک ضابط اجرایی و قضایی در این موضوع در سطح استان انجام وظیفه خواهد کرد.

وی افزود: همچنین نظارت بر آنچه که در چهار چوب قانون به عنوان مستحدثات مجاز در بعضی از حوزه ها در عرصه های کشاورزی ایجاد می شود، جلوگیری از خرد شدن اراضی و اجرای بخشی از قانون یکپارچه سازی اراضی به عهده این یگان گذاشته شده است.

این مقام مسئول ابراز کرد: یک سری وظایف دیگر هم متناسب با وضعیت و شرایطی که در استان ها و یا در کشور وجود دارد به تشخیص رئیس سازمان امور اراضی کشور قابل تفویض به یگان های حفاظت است.

رئیس سازمان امور اراضی کشورگفت: وظیفه یگان حفاظت اراضی کشاورزی،ایجاد ارتباط تنگاتنگ با نیروی انتظامی، مرجع قضایی، سازمان جهاد کشاورزی و امور اراضی استان در اجرای صحیح این قانون در سطح استان و کشور است.

اورنگی یادآورشد: توسط رئیس پلیس پیشگیری در نیروی انتظامی کشور در سطح ملی و در سطح استان از طریق معاونین ذی ربط در نیروی انتظامی، هماهنگی‌هایی بین حداقل چهار یا پنج یگانی که از نظر نوع و موضوعی ماموریت در حوزه زمین همکاری باید داشته باشند، صورت گرفته است.

فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی کشور: فرماندهان ۷ استان معرفی شدند

فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی کشور نیز با اشاره به اینکه مراحل جذب و شناسایی ۱۷ استان انجام شده، گفت: استان فارس هفتمین استانی بود که فرمانده یگان اراضی کشاورزی در آن معرفی شد.

سرهنگ ابراهیم حسن آبادی در ادامه این مراسم،افزود: از سال گذشته یگان اراضی کشاورزی در سطح کشور تشکیل شد و با تعامل خوبی که با ناجا داشتیم، مقرر شد فرماندهان استان‌های سراسر کشور از نیروی انتظامی باشد که تا دو ماه آینده فرمانده یگان اراضی کشاورزی در همه استان ها معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه هدف از تشکیل یگان اراضی کشاورزی، صیانت و حفاظت از اراضی کشاورزی ابتدا از طریق پیشگیری است، تصریح کرد: در سطح کلان به دنبال اجرای قانون حفظ کاربری در راستای حفظ و تامین امنیت غذایی هستیم.

فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی کشور با اشاره به روند افزایشی تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دهه گذشته، یادآورشد: با تشکیل یگان و هماهنگی و هم‌افزایی که بین دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و همچنین خود ما به عنوان مجری اجرای قانون حفظ کاربری ایجاد شده، شاهد روند کاهشی در کاربری غیرمجاز هستیم.

حسن آبادی افزود: خوشبختانه در ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری، بر جرم انگاری تاکید کرده که در صورت نیاز تشکیل پرونده قضایی صورت می‌گیرد و یا تبصره ۲ قلع و قمع و اعاده به وضع سابق است با حضور نماینده دادستان و دادسرا انجام می شود و در جاهایی که دادسرا نباشد با حضور نماینده دادگاه اقدامات انجام شده که می تواند این اثربخشی را فرمانده یگان ما داشته باشد.

این مقام انتظامی گفت: علاوه بر گشت های موجود به عنوان گشت‌های گردشی  ۳۴۱ گشت اقدام سریع در سامانه ۱۳۱ ثبت شده که به گزارش‌های مردمی این سامانه رسیدگی و ظرف ۷۲ ساعت نتیجه اعلام می‌شود.

۹۸۷۳ /۶۱۱۳