نمایندگان زن هلند و آمریکا برای حضور در کنگره زنان تهدید شدند

تهران - ایرنا - یک منبع آگاه اعلام کرد که نمایندگان زن دو کشور هلند و آمریکا برای سفر به ایران توسط سفارتخانه یا دولت‌های خود با محدودیت و فشار مواجه و از سفر به ایران منع شدند.

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: یکی از اتفاقات جالب توجه پیش از برگزاری این رویداد ممانعت برخی کشورهای غربی از حضور شهروندان خود در این کنگره و ممنوع کردن حضورشان در این همایش بین‌المللی علیرغم شعارهای آزادی بیان بود، به طوری که برخی از اساتید دانشگاه‌های این کشورها از سوی دانشگاه خود تهدید شده بودند که در صورت سفر به ایران با آنها برخورد می‌شود.

این مقام مطلع همچنین افزود: به صورت مشخص نمایندگان زن دو کشور هلند و آمریکا برای سفر به ایران توسط سفارتخانه یا دولت‌های خود با محدودیت و فشار مواجه شدند و به آنها اعلام شده اگر برای شرکت در کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار به ایران سفر کنند، اسم‌شان در فهرست قرمز اضافه خواهد شد.

وی همچنین گفت: برخی مدعوین غربی هم توسط دانشگاه‌های محل تدریس خود برای عدم حضور در این کنگره تحت فشار قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا، یک ماه بعد از اقدام سیاسی کمیسیون مقام زنِ سازمان ملل در حذف عضویت ایران، در آخرین روزهای دی ماه پایتخت جمهوری اسلامی ایران میزبان اجلاسی مهم در حوزه زنان بود که بازتاب‌های بسیاری داشت.

این کنگره دو روزه با حضور زنان تاثیرگذار از ۹۰ کشور جهان با حضور ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار از کشورهای چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، ارمنستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، سوریه، لبنان و روسیه در سه سطح بانوان اول و همسران روسای جمهور، وزیران، نمایندگان پارلمانی و معاونان وزرا و همچنین شخصیت‌های برتر فرهنگی، علمی و اقتصادی برگزار شد.

 این رویکرد نشان دهنده گستره اثرگذاری این کنگره بین‌المللی در حوزه زنان است، چراکه بعد از ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱ تلاش بسیار زیادی صورت گرفت تا تصویر ایران را به شکل یک کشور سرکوبگر علیه زنان معرفی کنند در حالی که سفر ۳۰۰ نفر از زنان تاثیرگذار در حوزه‌های مختلف به کشورمان این انگاره غلط را به چالش کشید و مهمانان کنگره زنان از شدت تفاوت روایت رسانه‌های غربی و حقیقت وضعیت زنان در ایران دچار تعجب و حیرت شدند.

یکی از نتایج مهم این کنگره جهانی تشکیل «انجمن بین‌المللی بانوان تاثیرگذار» بود که سند تفاهم‌نامه آن هم به امضای شرکت‌کنندگان رسید.

کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار تا جمعه ۳۰ دی‌ ماه هم ادامه داشت و انسیه خزعلی معاون امور زنان رئیس‌جمهور از همسران رؤسای دولت‌های کشورهای مختلف از جمله همسران روسای جمهور و نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، قرقیزستان، صربستان، همسر رئیس‌جمهور اسبق گینه، همسر رئیس‌جمهور اسبق نیجر، فرستاده ویژه بانوی اول جمهوری فدرال نیجریه، بانوی اول سابق سریلانکا و همسر رئیس حزب حاکم، فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه و رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان ترکمنستان استقبال کرد تا بدون رتوش رسانه‌های غرب صدای زنان ایرانی را بشنوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha