به گزارش ایرنا، سرمایهگذاری کشورهای عربی مانند قطر، امارات و عربستان در باشگاههای بزرگ اروپایی مانند پاریسنژرمن، منچسترسیتی و نیوکاسل سبب شده تا دیگر تیمهای قاره سبز با توجه به مشکلات اقتصادی و کمبود منابع مالی برای جذب بازیکن نیز برای رقابت با این تیمها به فکر جذب سرمایهگذار باشند.
منچستریونایتد و لیورپول دو باشگاهی هستند که گفته میشود بهدنبال جذب سرمایه و سهامدار جدید هستند.
خانواده آمریکایی گلیزر، مالکان یونایتد سال گذشته به دنبال سرمایهگذاری جدید یا فروش احتمالی تیم بودند و شرکت جیم راتکلیف، میلیاردر بریتانیایی و مالک شرکت INEOS وارد فرآیند مناقصه برای خرید امتیاز یونایتد شد که نتیجهای نداشت.
گروه سرمایهگذاری Fenway Sports مالکان لیورپول نیز اعلام کردند که با توجه به اینکه این تیم برای حضور در لیگ قهرمانان فصل آینده با مشکل مواجه است به دنبال سهامداران جدیدی هستند.
لیزا نیروتی، کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی در دانشکده بازرگانی دانشگاه جورج واشنگتن در اینباره گفت: مالکان این باشگاهها در مواجهه با عرضه بیحد و حصر منابع مالی از خاورمیانه، به پول نیاز دارند.
نیروتی اظهار داشت: هر شرکت یا سرمایهگذاری که این دو تیم را خریداری کند برای رقابت با تیمهایی مانند پاریسنژرمن، منچسترسیتی و نیوکاسل چالش خواهند داشت. مالکان فعلی نیز برای تداوم پرداخت هزینههای نقل و انتقالات و حقوق بازیکنان نیاز به تزریق نقدینگی دارند.
وی افزود: این تیمها از بازی در لیگ برتر، حق پخش تلویزیونی و حامیان مالی پول زیادی دریافت میکنند، اما برای حفظ تیم خود نیز باید پول زیادی صرف کنند.
یونایتد و لیورپول دو تیمی بودند که در کنار ۱۲ تیم بزرگ دیگر اروپایی با ایده برگزاری سوپرلیگ اروپایی بهدنبال درآمدزایی بیشتری بودند که این هدف با واکنش هواداران و فشار دولت روبهرو شد و باعث شد که آنها از این پروژه عقبنشینی کنند.
اسپنسر هریس، دانشیار مدیریت ورزشی در دانشگاه کلرادو گفت: شکست این پیشنهاد و شکست باشگاههای لیگ برتر در به دست آوردن قدرت بیشتر در اداره لیگ، عوامل تاثیرگذاری است که باعث شده مالکان دو باشگاه لیورپول و منچستریونایتد به دنبال سرمایهگذاران جدید جهت جذب نقدینگی باشند.
این در حالی است که از زمان تصاحب منچسترسیتی توسط گروه یونایتد ابوظبی در سال ۲۰۰۸، فوتبال اروپا به کانونی برای سرمایهگذاری از خاورمیانه تبدیل شده و پاریسنژرمن از سال ۲۰۱۱ که به قطریها واگذار شد، هشت عنوان قهرمانی لیگ فرانسه را به دست آورده است.
هر دو باشگاه در نهایت برای اولین بار در تاریخ به فینال لیگ قهرمانان اروپا به قله فوتبال اروپا رسیدند و جزو پنج باشگاه برتر درآمدزا در فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بودند.
همچنین خرید نیوکاسل یونایتد توسط صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) سبب شده که این تیم هم با ثروت مالکانش رشد کند، کلاغها در حال حاضر تیم سوم لیگ جزیره هستند و به نیمهنهایی جام اتحادیه رسیدهاند.
نیل جویس، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران گروه CLV گفت: قطر در PSG سرمایهگذاری کرد و معادل این سرمایه را توانست با جذب فوقستارههایی مانند لیونل مسی، نیمار و کیلیان امباپه برگرداند.
مالکان فعلی لیورپول و یونایتد اما بودجه لازم برای رقابت و سرمایهگذاری در سطح این باشگاهها را ندارند.
جویس همچنین بر این باور است که مالکان این دو تیم به دنبال سرمایهگذاری و بازگشت سرمایهشان هستند.
گلیزرها در سال ۲۰۰۵ یونایتد را به مبلغ ۷۹۰ میلیون پوند (۹۷۸.۶۵ میلیون دلار) خریداری کردند. در حالی که FSG در سال ۲۰۱۰ با قراردادی ۳۰۰ میلیون پوندی مالکیت لیورپول را به دست گرفت. بر اساس گزارش فوربس، هر دو باشگاه در حال حاضر بیش از ۴ میلیارد دلار ارزش دارند.
جویس اظهار داشت: برای لیورپول و منچستریونایتد، در کنار برخی از شرکتهای سرمایهگذاری از خاورمیانه، تقاضای زیادی از سوی شرکتهای خصوصی آمریکا وجود دارد.
نظر شما