به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه با شوکت میرضیایف رییس جمهور ازبکستان در محل دفتر ریاست جمهوری این کشور دیدار و درباره آینده روابط دوجانبه، موضوعات منطقه ای و بینالمللی مذاکره و تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار با رویکردی آینده نگرانه به محورهای اصلی روابط دو کشور از جمله سفر آتی رییس جمهور ازبکستان به تهران، سفر رییس مجلس قانون گذاری ازبکستان به کشورمان در بهار سال آینده، برگزاری دومین کمیسیون مشترک همکاری های امنیتی در تهران و برگزاری پانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان اشاره نمود و خواستار گسترش مناسبات بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور شد.
وی امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی را برای گسترش روابط لازم دانست و همچنین اجرایی نمودن اسناد هجده گانه امضا شده در جریان سفر رییس جمهور محترم کشورمان به سمرقند برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان سازمان شانگهای را مورد تاکید قرار داد.
میرضیایف رییس جمهور ازبکستان ضمن ابلاغ سلام به مقام معظم رهبری و رییس جمهور کشورمان، از دعوت رسمی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد و روابط دو کشور درحوزههای مختلف را رو به پیشرفت و گسترش دانست.
وی تشکیل کمیته مشترک وزارت خانه های امور خارجه برای آماده سازی نقشه راه همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را درخواست کرد.
رییس جمهور ازبکستان همچنین پیشرفتهای کشورمان در حوزههای علمی و صنعتی را علیرغم تمامی تحریمها و موانع تحسین کرده و کسب تجربیات ارزنده کشورمان را در حوزههای فناوری و صنعتی و شرکتهای دانش بنیان برای ازبکستان مفید ارزیابی و بر اجرایی کردن اسناد امضا شده در اجلاس سمرقند تاکید نمود. وی چشم انداز روابط میان دو کشور را روشن و امید بخش خواند.
میرضیایف رییس جمهور ازبکستان، موضوع افغانستان را دغدغه و درد مشترک کشورهای همسایه های این کشور دانست و اعلام کرد: به زودی نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در تاشکند برای بررسی و تبادل نظر در مورد وضعیت این کشور تشکیل خواهد شد.
به گزارش ایرنا، اجلاس وزرای خارجه اکو از امروز به میزبانی تاشکند ازبکستان آغاز شد؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه برای حضور در این اجلاس شب گذشته وارد تاشکند شده بود.
در اجلاس وزرای خارجه اکو، وزرا و نمایندگان کشورهای عضو از جمله آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، ایران، ازبکستان حضور دارند.
اجلاس وزرای خارجه اکو هر یکسال یکبار با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو به میزبانی یکی از اعضا برگزار میشود.
سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان منطقهای است و شامل کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است.
نظر شما