به گزارش روز سهشنبه ایرنا از نشریه «عربین بیزنس»، در پی فسادهای گسترده در عربستان سعودی، مسئولان این کشور مجبور شدند در ظاهر هم که شده اقداماتی را برای جلوگیری از فساد که ریشه در خاندان حاکمه آل سعود دارد، انجام دهند.
سازمان نظارت و مبارزه با فساد اداری "نزاهه" عربستان امروز چهارشنبه در بیانیهای با اشاره تلویحی به گسترش فساد در این کشور اعلام کرد که در چارچوب ادامه تلاشها برای مبارزه با فساد از ۲۵ دسامبر ۲۰۲۲ تا ۲۲ ژانویه سال جاری میلادی (کمتر از یک ماه)، درباره ۳۰۷ نفر به اتهام فساد تحقیق شد که از این تعداد ۱۴۲ نفر بازداشت شدند.
در بیانیه این سازمان آمده است که افراد بازداشت شده از کارمندان وزارتخانههای کشور، دفاع، گارد ملی، نیرو، دادگستری، شهرداریها، دهیاریها، مسکن، بهداشت، آموزش، محیط زیست، آب و کشاورزی، اداره کنترل و مبارزه با فساد، هیات زکات و اداره امور مالیاتی و گمرکی هستند.
طبق اعلام این سازمان، بازداشت شدگان به ارتشا و سوءاستفاده از مقام خود، اعمال نفوذ، سوء استفاده از قدرت و جعل متهم شدهاند که در قوانین عربستان، مجازاتهای شدیدی برای آنها تعیین شده است.
نبود نظارت و بازخواست پارلمانی و مردمی در عربستان منجر به ناکارآمدی، سوء مدیریت و فساد گسترده ای شده که مردم این کشور سالها است با آن دست و پنجه نرم می کنند و تکرار دوباره سیل ویرانگر اخیر شهر جده آخرین نمونه بارز آن به شمار می رود.
پیشتر نیز پایگاه اطلاع رسانی «سعودی لیکس» به نقل از سازمان بین المللی مبارزه با فسادهای دولتی فاش کرده بود: گستردگی فساد در موسسات دولتی عربستان وجود دارد که پدیدههای آن در دوران ملک سلمان و ولیعهدی پسرش به شدت افزایش یافته است.
این سازمان اضافه کرد که عربستان دارای شاخص های جدی فساد مثل عدم شفافیت و نظارت در عملیات و امور مالی و خریدها در نهادهای دفاعی خود است.
در گزارش سازمان بین المللی مبارزه با فسادهای دولتی آمده است: رسوایی فساد مقامات سازمانهای امنیتی و نظامی در عربستان در حالی است که دولت تلاش میکند تا با اعلام دستگیری مسئولان و افسران ارشد این رسواییها را سرپوش بگذارد.
این سازمان تاکید کرد که فساد در موسسات دفاعی عربستان به شکلی بزرگ و وسیع گسترش یافته است و باعث می شود کشور از طریق رشوه، سوء استفاده و نفوذ و اختلاس ها مبالغ هنگفتی را از دست بدهد.
نظر شما